ГЕРБ подкрепя кабинет на БСП, няма да участва с министри?

0 8 485

„Направихме всичко възможно да покажем подход – дали сме и сигнали в момента, че ще участваме в реализацията на кабинет с третия мандат без наше участие, като целта е да се реализират истински национални цели“, каза днес пред БНТ депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

Както вече Narod.bg писа, третият мандат най-вероятно ще отиде у БСП. Така излиза, че Бойко отново ще застане за своята стара дружка Корнелия Нинова.

Реклама

Според Сачева до ситуацията в момента се е стигнало заради политическият инат на „Продължаваме промяната“. Втората политическа сила след изборите на 2 октомври вчера получи втория мандат за съставяне на правителство. От „Продължаваме промяната“ обявиха, че такъв ще представят за гласуване в Народното събрание, ако повече от половината депутати в него подкрепят декларация с четири основни приоритета на бъдещето управление.

„Това, което днес се предлага от ПП всъщност е неубедително дублиране на това, което ние предложихме. Ние предложихме в началото на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да направим своите политически приоритети, да ги оформим в политически документ, който да бъде приет и на базата на този политически документ да се търси съгласие за правителство“, е нейното мнение.

Сачева подчерта, че няма как ГЕРБ да подкрепи налагането на предизборната програма на „Продължаваме промяната“ като национални приоритети на Народното събрание.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.