ГЕРБ в потрес: Димитър Николов напуска политиката, строи хотел с яхтено пристанище

5 32 035

Вечният кмет на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов ще се оттегли от политиката, хвърляйки се в туристическия бизнес. Едно от лицата на шайката вече обяви, в че няма да участва в местните избори наесен.

Николов планира огромна инвестиция до Бургас. Той ще вдигне яхтено пристанище с хотел до солниците в Сарафово. Мястото е изключително живописно и ще бъде само за заможни туристи. Очаква се партньор на кмета в начинанието да стане бизнесменът Димитър Караненов, съобщи „Галерия“.

Той е отлично познато име в бранша, тъй като държи най-луксозния хотел в Бургас. Нищо чудно Караненов да е лице на проекта, а кметът-гербопитек да дърпа конците в сянка.

Хотелът ще е 5 звезди и не за всеки джоб. Но когато човек идва с яхта, едва ли нощувката ще му е проблем. Явно Николов и Караненов са си направили отлично сметката.

Както няколко пъти писахме, Димитър Николов не е в добри отношения с Бойко Борисов от поне две години. Лидерът на хунтата обвини кмета, че не помага активно в изборните кампании през 2021 година, когато партията яде бой първо от ИТН, а после и от .Продължаваме промяната“.

Николов, който безспорно промени много Бургас, обаче категорично отказва да излезе на избори срещу ГЕРБ, защото просто му е писнало от политика. Иначе е получил оферта от ДПС да бъде издигнат като независим кандидат, като получи солидно рамо от близкия парк „Росенец“ за гласовете в ромските махали.

Реклама

ГЕРБ са готови вече със заместника на Димитър Николов – това е депутатът Жечо Станков. Това е синът на бореца Дончо Жеков, който върти солиден бизнес в морския град.

Преди време бащата и синът се прочуха, като купиха за 2 милиона лева бившата Транспортна болница.

Фамилията все още не е направила нищо с апетитния терен, за който наддаваше и бизнесмен, представляващ интересите на прочутия Димитър Желязков – Митьо Очите.

Дончо и Жечо имат участия и в сделки със земи в Несебър. Фамилията обаче не се ползва с висока репутация сред обикновените бургазлии.

Засега от другите партии мълчат като партизани кого ще хвърлят в битката за Бургас. Споменава се колоритният депутат Константин Бачийски от .Промяната“, дългогодишен враг на Николов в Общинския съвет и реално първият политик, скочил срещу Сараите в парк „Росенец“.

Бойко Борисов възлага големи надежди на Бургас, защото борбата за Варна ще е тежка, запазването на властта в Пловдив става все по-малко вероятно заради постоянните корупционни скандали.

Загуби ли ресурса на най-големите градове, ГЕРБ ще падне доста надолу и на парламентарните избори, а опитен играч като Борисов е наясно с това.

5 Коментара
 1. многознайко казва

  С какви парици почва да строи г-н Николов???Със спестената държавна заплата трудно ще построи хонел и пристанище.И къде са данъчните??Сигнала с тази статийка е явен-айде самосезирайте се и го разнищете.Става дума за милиони.Проверката няма да е излишна.Особено като се има впредвид,че и банков кредит трудно ще получи за ТАКАВА инвестиция……..

 2. Leadership program казва

  Номерата на руския КГБ агент ВАЛЬО ЗЛАТЕВ нямат край ,не стига че набута за кмет своя състудент от МГУ МОСКВА Дмитър Николов/вербован за агент КГБ/ за цели 15 ГОДИНИ да е КМЕТ на Бургас но сега ИСКА отново РУСКА ПОДЛОГА да продължи да управлява стратегиеския черноморски град
  ЖЕЧО Станков НЯМА да стане кмет Бургас
  Баща му стария борец е РУСКИ АГЕНТ и проводник на РУСКИ ИНТЕРЕСИ
  и има ОБЩ бизнес и е 1другар с КГБеец ВАЛЬО ЗЛАТЕВ на когото дължи парите си
  ВАЛЬО ЗЛАТЕВ резидент КГБ помага на селския борец като му дава ПОД пазарните цени доставка на горива за МЕТАН и ГАЗстанциите в замяна СИНА ЖЕЧО да играе за РУСКИ държавни интереси
  Освен това ако ЖЕЧО се кандидатира за КМЕТ бързо ЩЕ излезе компромата как баща му стария борец ДАВА 500.000 ЛЕВА на ГЕРБаджията сив кардинал ЦВь.ЦВь за да направи сина ЖЕЧО министър на Енергетика при ГЕРБ
  Жечо Станков е завършил висшо в Германия Социология-Политология и НЯМА никаква представа от Енергетика камо ли да заема ВИСОК МИНИСТЕРСКИ ПОСТ все едно да дадеш на неук човек да на е капитан голям пътнически круйзен кораб ясно че кораба ЩЕ последва съдбата на Титаник

 3. Mag Nitski казва

  Kak с кви пари с РУСКИ и ДПСарски Dbank турски парици-алтъни
  И в момента във БУРГАС върви яко строителство с РУСКИ ПАРИ-ДЕНГИ в района зад магазин Метро и Декатлон от фирмата АРТСТРОЙ известна с това че парите на РУСКАТА държавна банка“Тройка Диалог “дъщерна и бранд на СБЕРБАНК Россия
  В ЦЯЛ СВЯТ цяла Европа върви ударно ИЗЕМАНЕ и СТОПИРАНЕ ЗАПОР на РУСКИ АКТИВИ ,РУСКИ ИМОТИ ,РУСКИ ЯХТИ и БАНКОВИ СМЕТКИ само във България РУСНАЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ да строят КУПУВАТ ИМОТИ ,МОЛове складове на БГ ТЕРИТОРИЯ а оная “мишка“ ГЕШЕВ си прави евтини пиар скечове и имитира дейност после са обиждат че наричат България “ТРОЯНСКИ КОН “ на Россия и нема Шенген

 4. Mag Nitski казва

  Kak с кви пари с РУСКИ и ДПСарски Dbank турски парици-алтъни
  И в момента във БУРГАС върви яко строителство с РУСКИ ПАРИ-ДЕНГИ в района зад магазин Метро и Декатлон от фирмата АРТСТРОЙ известна с това че PERE парите в строителство на апарт комплекси на БГ територия /САРАФОВО-Бургас/на РУСКАТА държавна банка“Тройка Диалог “дъщерна и бранд на СБЕРБАНК Россия
  В ЦЯЛ СВЯТ цяла Европа върви ударно ИЗЕМАНЕ и СТОПИРАНЕ ЗАПОР на РУСКИ АКТИВИ ,РУСКИ ИМОТИ ,РУСКИ ЯХТИ и БАНКОВИ СМЕТКИ само във България РУСНАЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ да строят КУПУВАТ ИМОТИ ,МОЛове складове на БГ ТЕРИТОРИЯ а оная “мишка“ ГЕШЕВ си прави евтини пиар скечове и имитира дейност после са обиждат че наричат България “ТРОЯНСКИ КОН “ на Россия и нема Шенген

 5. ИСТИНАТА казва

  А ОПГ“герб“??????????????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.