МИСТЕРИЯ: Партиите гледат към третия мандат, кой ще го получи?

1 3 157

„Партиите гледат по-скоро към третия мандат. Там е по-интересно, не е ясно президентът на кого ще го връчи. Там ще са продълженията и дузпите. Може би всички вече са свикнали с мисълта, че се отива към избори“. Това заяви директорът на „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов пред БНР.

„Новите избори не са новина, те са винаги зад ъгъла. Изборите през 2021 година бяха избори за промяна. Последните бяха за стабилизация. Едни предстоящи избори ще бъдат от по-нов тип, ще бъдат избори за решения. Изборите вече значат нещо.

Реклама

Ще трябва да свикнем, че това, което ни се привижда като пат, всъщност е здравословно равновесие между два автентични обществени сектора. Истинското мнозинство ще бъде между тези два стълба в българското общество“, поясни Симеонов.

„Трябва по нов начин да осмислим това, което ни се случи. Политиците започнаха война на взаимно изтребление. Раздалечаването между двете части на елита води до отдалечаване на народа от елита.

Това може да избие в тежък популизъм, в желание за смяна на системата, в повече гласуване за радикалните играчи“, добави още той.

1 Коментар
  1. Дедо Пене казва

    Абсолютни глупости и бабуване на самозвани политолози-всичколози!!! Когато в миналия Парламент БСП получи третия мандат, въпреки напъните на Корнелия не се случи НИЩО и отидохме на ИЗБОРИ! Янев е измислен политик с пагон, като Патронът си Радев

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.