Изпреварващ ход: ПП тайно водили разговори с три партии за правителство

0 5 965

Президентът Румен Радев официално връчи втория мандат за съставяне на ново правителство на кандидат-премиера от ПП акад. Николай Денков.

„Получавате го в първия работен ден на новата година, когато говорим за повече разбирателство и единение. Вярвам, че ще използвате предстоящата седмица, за да потърсите подкрепа, така че до 7 дни да се върнете с предложения за кабинет“, каза Румен Радев.

„Приемам втория мандат с ясното съзнание, че задачата е много сложна, дори според някои – невъзможна. Но ще направим всичко възможно, защото България има нужда от кабинет.

Реклама

Използвахме празничните дни, за да подходим по-нетрадиционно и да определим 4 национални цели. В обсъждането им се включиха 3 политически формации – ДБ, БСП и Български възход.

Надявам се, че и другите политически сили ще се включат. Ще внесем декларация с националните цели в НС, защото парламентът трябва да подкрепи приоритетите. Ако това се случи, ще върнем мандата със списък на министрите.

Ако парламентът не подкрепи националните цели, ще върнем мандата неизпълнен. Надявам се следващите дни да бъдат изпълнени с разум. Предоставям ви копие от декларацията“, каза акад. Николай Денков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.