Умъртвеното време

10 14 347

„Какво мислите за времето?“ – задайте този въпрос на депутатите и повечето от тях веднага ще влязат в ролята на сръчни метеоролози: валежите ще спрат, ще бъде по-студено от обичайното и пр. И през ум няма да им мине, че ги питате за другото време – Българското Време – за което все не ни достига кураж да се замислим. 

Политическите ни дребосъци се препитават с дребни хитрости в мътилката на ежедневието. За съдбоносните неща все не им остава време, а и толкова са им силиците – обречени са да се занимават с дреболии.

Незначителното властва във всичко

Въпреки това, някои нови герои имат амбицията да бъдат видени като носители на „промяната“, като нашите освободители. Обаче сякаш за тях са казани думите на един мислител – „Виждам твърде много освободители, но не виждам свободни хора“.

А ние се тревожим от факта, че няма кой да освободи Българското Време от тия измисленяци. С празни приказки се опитват да прикрият неувереността си – нали трябва да изглежда, че яйцето е станало по-умно от кокошката, както казваше Исак Б. Сингър.

Българското Време е подложено на тежки изпитания – то не може да бъде осмислено от дребнави хорица, които не могат да проумеят, че нещо може да изглежда по един начин, но да е нещо съвършено различно. Заради такива типове Времето сякаш оглупява. Имаме часовници, но не познаваме Времето, ако използвам думите на един автор. Точният цитат изглежда така: „Американците имаха часовници, но афганистанците разполагаха с времето…“.

Един народ съществува по съвсем различен начин, ако познава Своето Време. Той има друго самочувствие и други надежди. Но ние сме като негърът, който винаги си казва: „Време е да си плюя на петите“ (от роман на Д. Кунц). Ако тиранията на днешната „политкоректност“ прекалено ви е изнежила и това сравнение ви се струва твърде грубо, просто го прескочете.

Днес или трябва да се преструваме, че живеем в „добро“ време – а то изобщо не е добро – или да се преструваме, че не помним отминалите времена. И в двата случая унижаваме Българското Време. Всички, дори най-умните народи, се прецакват от време на време, но заради нашето незнание, ние се самопрецакваме непрекъснато.

Предпочитаме да се излъжем, а не да сме неверници – тези думи на Джон льо Каре сякаш са казани за нас. Той казва и друго – за ненужното повдигане на камъни, ако не си сигурен, какво има под тях. Ние сме други – винаги си мислим, че под камъка има змия. Ето една представа за изминалото време/за Миналото, която се опитват да наложат новите политикани – то е отровна змия.

Българското Време вече е уморено от инфантилните заяждания на някои напористи празноглавци – те са убедени, че то е мъртво или поне е спряло своя ход. Но нямат нищо против да имат по-предно място и в „спрялото“ Време.

Стандартният български политик днес е брутално късоглед. Не му е необходима прозорливост – достатъчно му е да следва лидера си, дори не е нужно да знае, накъде го води той. Но предаността му към него е измамна, без дори да се замисли би го изоставил и предал.

Памет пък изобщо не му е нужна, той е наясно, че безпаметните живеят щастливо – тъй че Българското Време изобщо не го занимава. Не се тревожи от факта, че „простолюдието“ обаче все още е достатъчно паметливо и придирчиво. Но вече е и твърде уморено от немощта на своите избраници – на това и разчитат те.

Реклама

Вижте какво се случва днес. Политиканите ни се стараят да удължат единствено своето време. Тукашното подобие на политика е загубило всякакво приличие. Очевидно е, че кабинет не може да бъде формиран – това бе ясно още от нощта, в която бяха оповестени резултатите от последните избори.

И още от този момент започна поредната симулация, поредният срамен спектакъл, в който героите му дори не се опитват да играят по-естествено ролите си. За тях е важно единствено да се показват пред телевизионните камери. Не са никак изобретателни и в изявленията си – те са добре известни на публиката, тяхната ефикасност е нулева, скуката, която струи от тях, може да инвалидизира всеки нормален зрител.

Президентът Радев сякаш не забелязва този фалш и усърдно го менажира. Поддържа един напълно ненужен ритуал, дори преднамерено удължава времетраенето му. Той сякаш очаква една заран основните актьори във фалшивия спектакъл да се появят по-мъдри и далновидни, внезапно вдъхновени от грижа за Българското Време, разбрали най-сетне, че то не трябва да се пилее неразумно.

Радев със сигурност не е толкова наивен, че да очаква подобно чудодейно превращение от вятърничавите ни политици. Но няма смелостта да разхвърли в най-кратки срокове картите, да пришпори играчите – сетне да прибере тестето и да отпрати партиите към поредните избори.

Подобно решение би било далеч по-приемливо, в сравнение с агонията, на която сме свидетели в момента – извън всичко останало, тя разяжда напълно интереса на публиката към политиката, отблъсква я окончателно от нея. Тези псевдопазарлъци за правителство са едно мъртво време, нищо повече от това – то няма абсолютно никаква стойност,  отлита и не оставя никаква следа след себе си.

Но и Радев, и партиите нямат нищо против да продължат възможно най-дълго живота на фалшивия спектакъл. Не е изненадващо това – специално партиите напоследък проявяват признаци на живот единствено в суматохата на извънредните избори. Това е благодатно време за тях, така се оказва – и изобщо не чуват „ехото на брадвата“.* Благодатно – и безсрамно – нищо, че „душата“ на политиката съвсем залинява.

Лидерите им сякаш са наясно, че партийните каузи не са вечни – вечна е наивността на публиката, която те безжалостно експлоатират. И с всичко, което правят, се стремят да отделят обикновения човек/избирател от истините на Българското Време. А това няма да е особено трудно, понеже той вече е достатъчно объркан от тъмницата на новите свободи.

Човек, принудително дистанциран от Българското Време, е готов за еничарин, особено е валидно това за младите, Преходът изпълни своята роля и в това отношение. На тях им казват какви трябва да бъдат – и първото условие е да бъдат изпълнени с неприязън към Миналото, без дори да го познават., без да направят опит да вникнат в него Те трябва да бъдат убедени, че Миналото е за мъртвите, че не трябва изобщо да се вглеждат в него.

Спестяват им истината, че без познание за него – и изобщо за Българското Време – нищо не можеш да постигнеш. Така ги подготвят непрекъснато да воюват с него. Най-податливите измежду тях вече са екзекуторите на паметта за най-крупните фигури на Миналото.

Така ще бъде постигната и една от главните цели на Подмяната: обикновените хора да приемат, че не е задължително да се вижда по-далечния смисъл на нещата.

Всичко е ясно: теренът за мародерстване е известен (Българското Време), мародерите са добре обучени и готови за подвизи.

Всекиму е позволено да овъргаля в нечистотии историческата ни памет.

КЕВОРК КЕВОРКЯН, Специално за „Уикенд”

10 Коментара
 1. КОЛАРОВА - ВНУЧКАТА казва

  доносникът ,нагло типче ,прависе на пръднал в автобус – спиш ли спиш ли спокойно мършо

 2. прагматичен казва

  Американците ИМАХА РЗК “STINGER’/на англ.Оса,жилещ/’ струващ120.000 $ комплект с 2 бр ракети за това АФГАНИСТАНЦИТЕ спечелиха войната и не ги ебеше за времето

  АЗЕРИТЕ имаха турските дронове“Байрактар “/на турски Знаменосец/ и далекобойните ИЗРАЕЛСКИ 300 КИЛОМЕТРА оръдия“ LORА“/на иврит КАПИТАН,Командвам/ с които направиха на пух и прах наглите арменци и им затвориха големите усти
  УКРАЙНЦИТЕ имат САЩ комплекса “HIMARS“/на иврит Химар-НЕПРИЯТНОСТИ/103,000 руснаци жертви до тука/ за това ЩЕ спечелят войната

 3. Пламен казва

  На русогъзоблизец номер 1 не му ли се изтърка езикът? Край няма от такива идиоти.

 4. КОЛАРОВА - ВНУЧКАТА казва

  разрешавам ти да лижеш гъзъ на мъжа ме докато тъпче вълнясалия гъз на майка ти

 5. Lucid & Ferrous казва

  Реклама: Нови плащания към пенсионерите
  А КОГА рОмски свини ще ми дадете компенсацията по пирамидата ДС-ка жил. влог???!!!
  Като съм българин, нямам ли право да имам дом в територия, която все още наричате България?!

 6. Бюро ''VERITAS'' казва

  България се управлява оъ жидо-милиционерите от КГБ МОСКВА
  БКП Бай ТОШО-незаконен син на влашката циканка Маруца слугиня в двореца Врана и ‘цар“Борис /издънка на рода КОХАРИ-арменски горски евреи заселили в Австроунгарската империя и купили си титла си от Австроунгарсия император.коХАРРИ-на иврит ПЛАНИНСКИ,горски/

  БКП премиер Андрей Карло ЛУКАНов -дядото на премиера ЛУКАНов е кримски ЕВРЕИ-каракм/на иврит четящ/ дошъл с орди татри мусилмани и черкези прогонени от Руската империя и намерили спасение във Османската империя .Дядото на ЛУКАНов оворил ХАН на иврит идиш ЛУКАН-клетка,САТЯ,хан,староприемница означава оше и нещо затворено опаковано от там навлиза в турския език за луканка-/затворено опаковано месо/
  ЛУКАНовия хан-староприемница е КЪКРИНСКОТО ХАНЧЕ
  Имено ДЯДОто Марин/МОШЕ/ на бъдешия премиер ЛУКАНов и неговата сестра ИЗДАВАТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ -СВЕТИНЯТА на БГ ИСТОРИЯ на Османските турци за награда комунистите правят АНДРЕЙ ЛУКАНОВ премиер на страната/внука на предателя на ЛЕВСКИ/
  БГ премиер ФИЛИП ДИМИТРОВ- евреи хазар цялата му родата са в Тел Авив Израел
  ИВАН КОСТОВ-НЕзаконен син на АЛЖИРСКИ циганин мавър студент по Медицина и българка .Алжирския циган отгледан от приемно ДС семейство от гр.ДУПНИЦА и НАСЛЕДИЛ бай ТОЩО след 1989 год
  Отглеждането на деца СИРАЦИ и изоставени деца е стара практика взета от Османските султани за нуждите на ЕНИАЧРСКИТЕ КОРПУСИ/ЕНИ ЧАРИ-Нови войски от жестоки биороботи садисти изпълнени с омраза и човеконенавист с-у всички хора хората/.Практиката се вьзприема от сегашните служби в различни страни на новите еничари се възлагат НАЙ-жестоките задачи за геноцид и унищожение на големи групи хора в ролята на премиери,министри или водачи на ЧЕРНИ ОТРЯДИ убийци барети/
  Алжирския мавър вербован като млад от тройния югославски агент проф.Миослав Китович/УДБА,ГРУ,ВКР/ и препратен към ГРУ школа вгр.Кременчуг Украйна за да СЛУЖИ на интересите на юдеохазарите от КГБ /ГРУ МОСКВА.Алжирския драгалевски циган си имал водещ офицер полоковник от ГРУ арменски горски еврей КИРИЯСТИЯДЖЯН който дал на Иван Костов псевдоним ГРУ агент “САНКИН“/еврейско словосъетание от 2 думи САН/ШАН-на иврит ЗЪБ,острие на вилица,набучквам с остро и КИН-на иврит БЛАГА,НАГРАДИ,пари ,придобивки/

  СИМЕОН САКСКОБУРГОТСКИ-Шимон Кохари/поредната издънка на щдеохазарския род КОХАРРИ-на иврит ПЛАНИНСКИ,горски/.Шимон КоХарри агент на омразната човеконенавистна руска служба КГБ
  КГБ платило големите борове на Симеон които Симеон имал към казината в МОНАКО но кактоказват евреите БЕЗплатен обяд НЯМА .За целта Симеон трябвало да ИГРАЕ КУКЛА ,БУШОН в театрото измислено от сценаристите от КГБ МОСКВА и слугите аналноподатливи офицери от ПГУ ДС- лицето ген.Любен Гоцев-в края на50те изкарал необичайно дълго цели 3 години обучение на КГБ школа в Москва/

  БГ премиер СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ-син на ЕВРЕЙКА хазарка Дина Мукхен от Биробиджан и руския Гражданин Дмитрий Яков Станишев.
  ДИНА пратена от комитерн МОСКВА като историчка да ПРЕПОДАВА че МАКЕДОНЦИТЕ НЕ са българи а корено различни нация така юдеохазарката ДИНА/на иврит СЪДийка/ и Мукхена/на иврит ЧАРовна/ изпълнявала повелите на хазарите мошета от КГБ МОСКВА РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ
  ВЪЗХОДА на премиера Сергей Станишев /който НЯМА и един ден трудов стаж/ СТАРТИРА едновременно с ИДВАНЕТО на власт за шеф на МОСАД на генерал ЕМИР ДОГАН
  Генерал ДОГАН и Сергей Станишев са родом от ЕДИН И СЪЩ град КХЕРСОН Украйна и са от една и съща етническа обшност
  Сергей през 1999 год завършва бакалвър в LSE-London School of Economis“OPEN Society“ с ПАРИТЕ на унгарския юдеохазарин ДЬОРД СОРОС .Благодарение на генерал ДОГАН -МОСАД и СОРОС Сергей заема поста премиер България и е уреден за шеф на ПЕС-Партия на Европейските СОЦИАЛИСТИ

  БОЙКО БОРИСОВ-син на учителката ВЕНЕТА от Банкя и Методий Борисов пожарникар от с/ма МВР
  Бай ТОШО често скучаел във БАНКЯ за да го развличат копойте от УБО често му водели млади и засукани булки предимно детски УЧИТЕЛКИ като първия предпочитал да са по МУРГАВИ .По данни на 1 съветник на ТОШО Костадин Чакъров ВЕНЕТА ЧЕСТО била гостенка в покоите на 1-я .Бащата МЕТОДИЙ се оказа рода с родата на бай ТОШО ИВАН СЛАВКОВ -Батето който се пада 2 братовчед на БОЙКО
  Дядото на БОЙКО БОРИС /се казвал БАРУХ и бил от еврейския род БЕХАР / това много притеснявало БОЙКО който научил за ереейската жила от майкя си ВЕНЕТА.Явно е от къде БОО е наследил гена на ЖЕСТОКОСТА,Човеконенависта,схемаджийството и безскрупието/

  За КИРЧО последния бг премиер няма да пишем нищо лошо щот е хубаво момче и НЯМА грехове към БГ НАРОД /единствено ще споменем че имаше подкрепа под форма на софтуеър и пиар от Мосадската компания “CIY GLOBAL“ на украйнския еврей генДАНИ ЙАТОМ -бивш шеф на МООСАД/
  Интересен е факт че генерал ДАНИ ЙАТОМ е родом от гр.ЧЕРНЕВЦИ УКРАЙНА РОДНОТО място на новата Украйнска посланичка във БГто -сексоложката Илеся Илащук/с истинско юдеохазарско име Леса Илай/ завършила Школа за Продажба и оценка на ДИАМАНТИ в Антверпен Белгия/която се държи от укрански-руски евреи хазари
  Ако си мислите че Илеся Илайщук е СЛУАЙНА много се заблуждавате контактите с ментора на КИРЧО генерал Дани Йатом са много гъвкави и ползотворни
  ИЛЕСЯ-на иврит КОЛЕНИЧИЛА на колене .Какво палаво име подхождащо на красива СЕКСоложка

 7. ✡️Beлиcлaвa Kpъcтeвa✡️ до Бюро ''VERITAS'' казва

  ☞⚡Интepecнo мнeниe, нo тpябвa дa глeдaме и фakтитe!⚡
  ☞⚡Axмeд Дoгaн пpинaдлeжи kъм цигaнcko-тaтapckия eтнoc kaтo пoтoмъk нa тaтapckитe нaшecтвeници пo нaшитe зeми.⚡ .: 1u.fi/wEqaj
  ☞⚡Филocoфckитe yмoзakлючeния, kоитo пpaви тaтapckия пpинц вeчep в Бoянckитe cи capaи, cлeд kaтo cъбeрe cвoя „дивaн чaпpaз” oт cъвeтници, винaги cтaвa caмo cлeд шecтaтa или ceдмaтa «Доганка» – «Доганка» – kapaшъk oт Peдбyл и yиckи.⚡ .: 1u.fi/saHPj

 8. ✡️Baлepия Beлeвa✡️ до Бюро ''VERITAS'' казва

  ☞⚡Вaжнo e дa ce знae:
  ☞⚡Нa ДC-Aгeнт Дoгaн-Caвa, имeтo мy e Axмeд Иcмaилoв, и e нeзakoнeн cин нa цигaнин oт
  ceлo Пчeлapoвo – Дoбpичko! ⚡: jmp.by/A4wAWzb
  ☞⚡Maйkaтa нa Aгeнт Дoгaн e тaтapka-пpecелничka oт Kpим.⚡: 1u.fi/ezarm
  ☞⚡Ниkakъв Xepcoн, пpocтo oт cелo Пчeлapoвo ce пpeмecвaт дa живeят в ceлo Дpъндap, тoвa e иcтинaтa.⚡: 1u.fi/KLRDG

 9. Дедо Ванко казва

  Изключително забавно е да се четат мисловните полюции на едно ченге, което от камбанарията на своята свръхинтелигентност и, като се позовава на мисли на известни личности, се напъва да изрази нещо. Който трябва, помни, г-н Кеворкян. И за жалост хората от моето поколение помнят доста, дори ненужно доста. Както сам знаете „бивши“ ченгета няма. Това го бях прочел някъде 🙂

 10. ✡️CEBДAЛИHA APHAУДOBA✡️ до Бюро ''VERITAS'' казва

  ☞✋Боко-Канибала от от ceлo Xepakoвo не е българин, нито е евреин, нитo e нeзakoнeн cин нa koпaнapинa Toдop Живkoв, както някои си мислят, а си е koпaнаpckи-мангал-мелез произлизащ от най-мръсното циганско племе – бургуджиите.⚡: tiny.cc/w6l2vz

  ☞⚡Битува мнението, че е изоставено цигане, отгледано от тези, които той смята за родители.⚡: tiny.cc/97l2vz
  ☞⚡Пoнякoгa изглeждa пo-бял, зaщoтo kakтo вcичkи цигaни-пoлитици, ce мaжe c избeлвaщи kpeмoвe, нo eфekтa им e kpaтъk.⚡: tiny.cc/t6l2vz
  ☞⚡Вероятно притежава израелски паспорт с името Барух Бехар, даден му от MOCAД за предателството спрямо българският народ в полза на жидо-хазарите, но това не го прави евреин.⚡ : tiny.cc/k6l2vz
  ☞⚡Много е вероятно да има и още няколко задгранични паспорта, като всеки бандит, за да е готов за бягство когато усети, че народното възмездие идва!⚡: tiny.cc/66l2vz

  ☞⚡Канибала Боко-Българоубиеца е заплашвал бизнесмен, че жена му и децата му дори няма да разберат как ядат неговото месо.⚡: yerl.org/uCgWa
  ➤⚡⚡⚡Beceлин Дeнkoв: Бяx oтвлeчeн пo пopъчka нa Бoйko Бopиcoв!⚡⚡⚡: tiny.cc/t7l2vz
  ➤☮️☮️☮️Aлekcандъp Aтaнacoв: «Бoйkо Бopиcoв ми пpeдлoжи дa yбия Hиkoлaй Heйчeв!», дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA!☮️☮️☮️: tiny.cc/6ec1vz
  ➤⚡⚡⚡Teoдopa Лeoнидoвa, eднa oт cтoтицитe жepви на ypoдa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, paзkaзвa шokиpaщи нeщa зa нeгo!⚡⚡⚡: tiny.cc/l6h2vz

  ➤☮️Koльo Kитaeцa: Пpeз 1993г., лeжax в apecтa в «Cлънчeв Бpяг», зaeднo c aвтokpaдeцa Бойко Борисов oт Бaнkя☮️: tiny.cc/fqgvuz
  ➤☮️Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв☮️: tiny.cc/deazuz
  ➤☮️Koльo Kитaeцa: Пeдoфилитe Бoko, Дoгaн и ocтaнaлитe, и cвoдницитe oт HCO, koитo им вoдят 10-12 гoдишни мoмичeнцa☮️: tiny.cc/6ek2vz
  ➤☮️Koльo Kитaeцa: Дeня нa жepтвитe нa Tpaфиk☮️: tiny.cc/az70vz
  ➤☮️Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия☮️: tiny.cc/elwyuz
  ➤☮️Koльo Kитaeцa: Yбиeцът Axмeд Дoгaн☮️: tiny.cc/1m01vz

  ☞☠️☠️☠️⚡Бeлeзницитe и зaтвoрa зoвaт Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡☠️☠️☠️: tiny.cc/h6l2vz
  ☞☠️Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд☠️!: tiny.cc/2y42vz
  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☠️: tiny.cc/6y42vz
  ☞☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☠️: tiny.cc/4y42vz

  ☀️❤️Бог да пази Бългapия и БЪЛГAPИТE.❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.