ИЗНЕНАДА: ПП събра БСП, ДБ и „Български възход“ за кабинет

2 13 117

„Продължаваме промяната“ обсъдиха днес с „Демократична България“, „Български възход“ и БСП предложението си за формулиране на програмна декларация на Народното събрание преди връчването на втория мандат. На срещата не присъстваха ГЕРБ-СДС и ДПС, които демонстративно напуснаха първата среща с ПП миналата седмица, а от „Възраждане“ заявиха, че няма да участват в разговори за съставяне на правителство с „Продължаваме промяната“.

„Ето заради това на сградата на парламента пише „Съединението прави силата“, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, тъй като в края на срещата стана ясно, че приоритетите и на трите партии до голяма степен се припокриват.

Парламентарните групи имаха време до вчера да изпратят своите политически приоритети на номинирания от ПП за министър-председател Николай Денков. Той заяви, че почивните дни ще бъдат използвани за съставяне на декларация, която ще бъде гласувана на 5 януари в парламента.

Кирил Петков припомни, че трите най-важни приоритета за ПП са влизането на България в Шенген и еврозоната и намаляване на бедността. Асен Василев пък заяви, че форматът, при които се провеждат разговорите, „е недостатъчен за съставяне на правителство, но не е пречка да се свърши добра работа“. „Независимо дали ще има правителство с втория, третия мандат или нови избори, това са големи цели, които са важни, за да ни направят по-европейци в смисъл на справедливост и правов ред“. Василев зачекна и темата за Изборния кодекс.

По-рано днес ГЕРБ, БСП и ДПС утвърдиха скандалното си решение да гласуваме с два вида хартиени бюлетини, които ще се броят на ръка. „Няма как да имаме ред и закон без да имаме Изборен кодекс, който затваря максимално вратата за възможността за злоупотреби и измами“, заяви бившият финансов министър и директно се обърна към БСП, че те са ключът към разбирателството.

Реклама

Атанас Зафиров от столетницата отвърна, че „проблем в позицията на БСП няма“. След което присъстващите партии преминаха към представяне на приоритетите си.

Георги Гьоков заяви, че няма нещо по-различно в традиционните политики на БСП от десет години насам. „Имаме различия, но те ще бъдат обект на по-нататъшна дискусия. Приоритетите на БСП са увеличаване на размера на майчинството, увеличаване на еднократната помощ за учениците, безплатните учебници за учениците, безплатни лекарства за деца до 14 г., увеличаване на минималната работна заплата, подкрепа на хората, които трудно си намират работа и др. „Ако се съгласявате с нашите приоритети, може да очаквате от нас отговорно поведение“, заяви Гьоков.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов очерта като най-важни влизането в еврозоната и 3% дефицит. „ДБ не просто гледа на заявката за 3% дефицит като на някакъв слоган, ние ще подхождаме по-консервативно към прогнозите как може да се развиват процесите с оглед удържането на тази цел“, каза Иванов.

От „Български възход“ също се застъпиха за приемането ни в Шенген, присъединяването в еврозоната и овладяването на инфлацията. И добавиха като приоритетни развитието на ядрената енергетика и развитието на социалните функции на спорта, както и решаване на демографските проблеми, „защото в противен случай няма да има за кого да създаваме политики“.

След Нова година в първия работен ден Николай Денков ще покани отново парламентарните групи, дали своите предложения, за да бъдат оформени национални приоритетни задачи в програмна декларация.

Ако няма подкрепа в пленарна зала за програмната декларация, няма да има подкрепа и за съставяне на правителството и ПП ще върнат мандата за съставяне на кабинет, обясни Денков.

2 Коментара
 1. ✡️✡️ACAНA✡️✡️ ✡️Чepнaтa Пoмaшka Xoджa✡️ казва

  ☞Пoтaйнaтa САТАН-ЖИДO-ЦИГAН-ДC-ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 57[46+11] живи човека зa дa зaдъpжи влaстта в pъцeтe cи!
  ☞Cатaнинcко ОГНЕНО ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ на албански деца и жени, планирано и извършено от сатанистките върхушки на Бългaрия, Mакeдония и Cърбия!
  ☞A държавата-мафия разиграва поредният цирк пред БГ-овцете!
  ☞Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб!
  ☞Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите!
  ☞Не проумявяш ли, че oт 78 гoдини те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са!
  ☞Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът!
  ☞Боко и Румен са двете страни на една и съща дс-монета!
  ☞ Очевадно е, че не министрите и президента управляват БГ-клозета, а управляват техните кукловоди от ДС!
  ☞Отвсякаде само лъжи и измишльотини за уж катастрофиралия автобус!
  ☞Ама трупове не се виждат.
  ☞Има труп – няма труп, след няколко дни, хооп труп на изгорено, пренесено в жертва на Молох дете, Ъ!
  ☞То трупа да не игла, че да не се вижда в автобуса ве гадове-убийци-сатанасти!
  ☞Спасилото се дете е убито и изгорено после, защото не е било част от бандата организирала покушението и истината за атентата е щяла да излезе наяве!
  ☞Детето е изгорено и поставено по-късно, във вече изгорелия автобус от службите, които стоят зад атентата!
  ☞Очевидци твърдят, че сред cпacилитe ce хора около автобуса е имало дете!
  ☞Нафтата не се пали от искра и неможе да развие такава висока температура, че да стопи ламарината!
  ☞Външната страна на автобуса въобще не е обгоряла, горенето е било само вътре, където са пътниците!
  ☞Оцелелите твърдят, че в пътническото отделиние се е взривила запалителна бомба!
  ☞Видяхме как Боко искаше откуп за отвлеченият кораб, защо да не е отвлякъл и албанските деца и жени за да иска откуп, той цял живот това прави, и за него това е начин на живот!
  ☞А службите в БГ-клозета, са изцяло в служба на мафиозите!
  ☞Бог да прости греховете на изгорените жени и деца.

  ➤Вcичkите дo eдин ca пpecтъпници oт милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилото!: tiny.cc/wewyuz
  ➤Пpaзнeнcтвoтo пo cлучaй 45-гoдишнинaтa нa мyлтaka Beжди Paшидoв нa 14 дekeмвpи 1996: tiny.cc/wv4zuz

  ☞Бokо-Kaнибaлa тpябвa дa бъдe жив-изгopeн нa oгнeнa-kлaдa пpeд пapлaмeнтa!: tiny.cc/kwczuz

  ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜☞: tiny.cc/w1duuz
  ☞Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa мaфиoзo-aнтибългapcka пacминa oт влacт!☜☞: tiny.cc/ka1zuz

  ☞☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: tiny.cc/hwczuz
  ☞☠️KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz
  ☞☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: tiny.cc/4y42vz

  ☞Пълнa koнфиcкaция нa имoтите и пapитe нa бoгaтaшkитe poдoвe, зaщoтo нямa нитo eдин, koйтo дa e зaбoгaтял пo чecтeн път!
  ☞Oбявявaнe нa нaгpaдa oт 50-хиляди лeвa зa глaвa нa cвoдниk или cвoдницa!

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!☜☞: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!☜☞: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: tiny.cc/6y42vz

  ➤☠️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!☜☞: tiny.cc/zp6zuz

  ☞❤️Tитaниk1997 c бългapckи cyбтитpи :
  ➤❤️Чaст.1: tny.cl/mj4FZnwCq
  ➤❤️Чaст.2: tny.cl/wN0p2f4tk
  ➤❤️Чaст.3: tny.cl/uHxYl7Eqg
  ➤❤️Чaст.4: tny.cl/A40NAXu2w
  ➤❤️Чaст.5: tny.cl/CaAcDPv1S
  ➤❤️Чaст.6: tny.cl/DxQdi2h1h
  ➤❤️Чaст.7: tny.cl/Bc5NN96jL

 2. koko казва

  Къде го виждаш това съединение бе Муньо.
  Без Възраждане сте под водата (бариерата)

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.