ГЕРБ в истерия: „Месито от Банкя“ се стяга за ново купуване на избори

1 16 195

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев докара ГЕРБ до истерия в пленарната зала с интересно заключение защо хунтата и БСП заедно да гласуват промените в Изборния кодекс, целящи връщането на хартиените бюлетини.

Според него „целият този цирк е за да може Месито от Банкя (тарторът на шайката Бойко Борисов, който се сравни с аржентинския голмайстор Лионел Меси по време на Мондиала – б.р.) да вплете БСП в интриги и да саботира действието на този парламент и възможността за формиране на правителство“.

В спор дали да отхвърлят ветото на президента Румен Радев, наложено върху ремонтирания изборен закон, Василев разкри, че се цели връщането на лишаването от право на глас на поне половин милион души чрез манипулация на недействителните бюлетини по начина, по който бившият кмет на Пловдив Иван Тотев – Мамин Ваньо местните структури на ГЕРБ преди години.

Реклама

Narod.bg припомня, че през интернет бе разпространен скандален видеозапис, който демонстрира как в качеството си на активист на ГЕРБ Иван Тотев „обучава“ партийни кадри на „печелене“ на избори с купуване на ромски гласове, платени публикации и „злепоставяне на опонента“.

Ставаше дума за частичните местни избори през юли 2009 г. в район Източен в Пловдив. Иван Тотев, който дотогава е кмет на този район, и същевременно областен председател на ГЕРБ в Пловдив, става депутат в 41-ото Народно събрание. Именно в това си качество, той отправя „съветите“.

„Дълбоко се съмнявате в софтуера, казвате, но когато гледате законодателството, в „Апис“ ли го гледате, или в преписите на ДВ в библиотеката? Търговския регистър, онлайн ли го гледате, или отивате да развъртате томовете с хартиените документи?  На този вярвате, а на другия – не. Малко ми е странно“, обърна се бившият вицепремиер Асен Василев към депутата от ГЕРБ Бранимир Балачев.

„Така че, кажете си истината – че искате заедно с Месито от Банкя да манипулирате местните избори, да вкарате интрига в парламента и затова разигравате целия този цирк“, отсече Василев.

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    За да НЕ НАПРАВИ „Меси“ това е НУЖНА ИСТИНАТА, ЦЯЛАТА ИСТИНА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона, ХАЗАРТА, „Белене“, „ДЖУДЖЕТАТА“, „Лукойл“, Капитан Андреево,………………………., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ“ герб“ и ЯТАЦИ!!! ИСТИНАТА!!! НАРОДЕ????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.