След публикация на Narod.bg: ДАНС рови за корупция около министър Лазар Лазаров (ПЪРВА ЧАСТ)

1 29 059

Публикация на Narod.bg за безобразия в Агенцията по заетостта, която е под шапката на социалния министър Лазар Лазаров, активизира ДАНС! Българското ФБР вече рови за корупционни практики в обкръжението на министъра, разкри източник на Narod.bg от върховете на държавата.

Както първи разкрихме, Кремена Калчева, шеф на „Активни политики на пазара на труда” в Агенцията по заетостта, тихомълком е прокарала поправка, с която социалните партньори – синдикати и работодатели, са отрязани от усвояването на държавни средства. Калчева вече е разпитана от агенти на ДАНС.

По закон социалните партньори трябва да участват в раздаването на „порциите”, както преди години лидерът на ДПС в сянка Ахмед Доган нарече финансирането в държавата.

Източникът на Narod.bg подчерта, че Кремена Калчева е опасно близка до русенеца Драгомир Николов, бившия директор на Агенцията по заетостта, който бе отстранен след редица скандали и в момента е разследван по 12 обвинения.

Николов е от приятелския кръг на бившия шеф на НОИ Сотир Ушев – актуалния мъж до служебния министър на спорта Весела Лечева.

Реклама

Информаторът ни е категоричен, че Драгомир Николов е прокарвал обществените поръчки, които Ушев, сдобил се при странни обстоятелства с диплом за висше образование от Украйна, печелел.

Според новата информация оперативно интересни на ДАНС са, освен Драгомир Николов и Сотир Ушев, и председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова.

Вторичен трус от безобразията в Агенцията по заетостта и косвена жертва на криминалните практики тук стана актуалния шеф Смилен Вълов, който се задържа на поста по-малко от година. Експертът е уволнен вчера в 14,30 ч. без да се посочат никакви мотиви, научи Narod.bg.

Така за изпълнителен директор е назначена Полина Маринова, стар кадър на Министерството на труда и социалната политика, но без никакъв опит в борбата с корумпягите.

Нашият източник намекна, че рокадата е първа крачка към опит за замитане на следи и унищожаване на документи за грандиозни кражби.

Очаквайте само в Narod.bg на колко милиона се оценява грабежът в Агенцията по заетостта и дали министър е поискал милионен подкуп, за да прикрие престъпленията

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.