Само в Narod.bg: Пребил ли е Крум Зарков котката на Мая Нешкова? (ДОКУМЕНТЪТ от признанията на министъра)

0 16 009

Абсурден скандал тресе властта след твърдение на композитора Кирил Икономов и съпругата му – певицата Мая Нешкова, че правосъдният министър Крум Зарков е душил котка на семейството на метри от „Дондуков” 1. Историята се появи в понеделник в „Пик”, но бързо пламъците захапаха и обществото.

Narod.bg успя да се добере до самопризнанията на Крум Зарков, които публикуваме… За съжаление, при цялото желание на екипа ни да предаде и неговата версия за скандала, опитът се оказа безуспешен, защото министърът се оказа доста скаран с краснописа, а доколкото успяхме да разгадаем, на моменти и с правописа. Оставяме на нашите читатели да разчетат признанията на Крум Зарков, сякаш писани на непозната азбука от Далачния Изток.

Иначе първи щекотливата тема поде бившият лидер на СДС Борис Марков, последван от Милена Фучеджиева, а Крум Зарков накрая бе принуден да вземе отношение.

„Никога не съм наранявал и не бих наранил живо същество. Вкъщи със семейството ми се грижим за коте, което прибрахме от улицата миналата година. Това е отговорът на вашите въпроси, които ми се задават в резултат на тиражани нелепици.

Минахме през огън и вода, за да подготвим законопроектите, като например този за механизъм за разследване на главния прокурор, заради които вероятно се организират подобни кампании. Ще продължа да отстоявам идеите за реформи”, написа днес правосъдният министър в отговор на обвиненията.

Според твърденията на Мая Нешкова и съпругът ѝ Кирил Икономов Заркови се преместили да живеят между техния апартамент и студиото им. А заради съседски разпри през 2020 г., когато фамилията на младия депутат от БСП вдигнала шумен купон, собствениците на съседните жилища възроптали.

Тогава, според разказа за Зарков, той излязъл от дома си по слипове и директно се нахвърлил върху една от котките на изпълнителката на вечния хит „Рожден ден”, която отглеждала доста писани в дома си, научи Narod.bg.

Животното било душено и блъскано в стената, имало и кръв. Тогава Икономов и Нешкова извикали полиция, но всичко, по думите им било потулено.

Реклама

Впоследствие, твърди семейството, двамата били принудени да продадат дома си на „Дондуков“, за да не съжителствали повече със Заркови и двете им малки деца.

Прави впечатление обаче разминаване на Нешкова и Икономов във фактологията, защото миналата година апартаментът всъщност е бил продаден през частния съдебен изпълнител Милен Бъзински заради необслужван ипотечен кредит.

На 21 юли 2020 г., точно в разгара на съседската война със Заркови, имотът е бил пуснат на публичен търг с начална цена 110 бона.

Още по-странно е, че на 1 май тази година Нешкова сама се хвали във фейсбук профила си с получен поздравителен адрес от държавния глава Румен Радев.

Важно е да се отбележи, че Зарков е назначен от него в служебния кабинет на Гълъб Донев, а майка му – известната журналистка Анна Заркова, бе в Инициативния комитет по издигането на Радев за втори мандат на „Дондуков“ 2.

В същото време някогашният лидер на сините Борис Марков твърди, че президентът никога не би допуснал насилие над животни и би трябвало веднага да вземе мерки по отношение на фигурата на правосъдния министър, защото сам бил стопанин на домашен любимец – лабрадор.

От друга страна, разкрива, че вече били намерени и преписките по отношение на предполагаемото насилие на Зарков над въпросната котка. Важно е уточнението и че след бърза ветеринарна намеса животното е било спасено, а не е убито.

Крум Зарков е женен от години и е баща на две момчета, с чиито успехи често се хвали. Журналисти също коментираха ужасени информацията за котката на Нешкова и Икономов, защото министърът много обичал уличното животно, което прибрал преди година в дома си.

Пред агенция „Пик“, където първо гръмна скандалът със служебния министър, той коментира лаконично, че е радостен за прекратеното съжителство с Мая Нешкова и Кирил Икономов.

„Сега съм щастлив, че вече нямам комшии като тях. Кирил Икономов не е много… Той пускаше жалби, че съм му откраднал автомобилните гуми“, добавя Зарков многозначително.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.