Сагата „Трейс” в Narod.bg: Защо пропадна метрото при „Хаджи Димитър”, строено от любимата фирма на ГЕРБ? (ШЕСТА ЧАСТ)

0 9 901

Издънките на фирмата-фаворит за всеки строеж в държавата по времето на ГЕРБ – „Трейс Груп Холд”, продължават в Narod.bg.

Сега ще ви разкажем за кошмар, който сполетя софиянци през януари 2021-а, когато пореден участък от метрото, правен от любимците на ГЕРБ, даде фира.

За позабравилите скандала ще припомним, че става дума за пропадане на участък при метростанция „Хаджи Димитър“ с дължина над 20 метра – част от третия лъч на метрото. Поради строителната издънка на „Трейс” станцията бе затворена.

Обслужването на пътниците от „Театрална“ до „Хаджи Димитър“ се извършваше с автобуси.

Според близкия до Бойко шеф на метрото Стоян Братоев, за когото Narod.bg на няколко пъти публикува разследвания, достойни за пробуждане на заспалата прокуратура, трябвало да се демонтират релсите барабар с бетона, който ги държи. След това ще се види какви са причините и колко време ще отнеме възстановяването, витиевато се измъкна Братоев. И хитро се измъкна от въпрос колко ще струва и кой ще плати за некадърния строеж?

Реклама

После бе обяснено, че не ставало дума за пропадане на релсовия път, както бе първоначалната информация.

Проблемът бил наводнение – откакто е открито метрото, няколко пъти се наводнява и го затварят за известно време.

Източникът на Narod.bg подчерта, че истинската причина е деформиране на дъното на метротунела по време на експлоатация, което коства няколко месеца ремонт и скъсаните нерви на стотици хиляди софиянци, ползващи подземната железница.

Третият лъч на метрото бе пуснат в експлоатация през август 2020-а и веднага започната драмите. Осемкилометровият участък свързва жк. „Красно село“ с ж.к.“Хаджи Димитър“и включва станциите „Красно село“, „Бул. България“, „Медицински университет“, „НДК 2“, „Патриарх Евтимий“, „Орлов мост“, „Театрална“ и „Хаджи Димитър“.

Очаквайте СЕДМА част на сагата „Трейс” – само в Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.