Фермер пред Narod.bg: Земеделието умира, министър Явор Гечев работи за зърнените босове от ГЕРБ

2 10 303

За пореден път лъснаха мръсните ризи на земеделския министър от БСП Явор Гечев. Фермер алармира пред Narod.bg за нова порция безумни решения на социалиста, смърдящи на корупция.

Вече ви разказахме за врътките на Гечев в земеделието и за ролята на неговата майка Стойна, която върти съвсем неслучайно най-голямата зеленчукова борса в България – тази в пловдивското с. Първенец.

Ето още скандални изяви на червения Гечев, публикуваме сигнала без редакторска намеса:

Уважаеми господин/ госпожо Главен редактор на Narod.bg,

Докога ще чакаме благоволението на земеделския министър за отговор на нашите въпроси, които зададохме и вълнуват всички нас, свързани с прехраната на народа и развитието на българското земеделие?

Реклама

Смята ли министърът, че евросредствата се изразходват по предназначение за развитието на дребния и средния земеделец или се работи по схеми, облагодетелстващи едрите земеделци, предимно зърнопроизводители (за които не е тайна, че масово са от ГЕРБ, б.ред.)?

Редно е това да бъде преустановено и парите да отиват реално при работещите в земеделието дребни и средни производители.

Защо се допуска изтичането на средства и за ненужни разходи, които да се дават за безбожно високи наеми на сгради и паркинги, собственост на частни лица, близки до управляващия кръг при наличие на достатъчно свободни общински и държавни сградни фондове?

Защо министър Явор Гечев е подписвал нови договори за наем на сгради на ДФЗ с много по-високи наеми преди изтичането срока на предишните договори, което явно облагодетелства приближени негови хора?

Необходима е пълна промяна в структурата на министерството и съответните институции към него – БАБХ, ИЛАВ, ДФЗ, съвети в земеделието, областни и общински служби в земеделието, за да бъдат предотвратени утвърдените схеми за рекет и източване на средства, като да бъдат реформирани и закрити тези институции. Единствено с коренни промени ще има реална възможност за развитие на българското земеделие.

С уважение, Николов

2 Коментара
  1. Знаещия казва

    Този ГеПев е за спешно изпращане в затвора за източване на евросредства! Рекет, сключване на неизгодни договори и облагодетелстване на свои хора. Къде е прокуратурата, МВР, ДАНС?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.