„Ууууу” и „Оставка”: Пловдивчани щурмуват общината заради далаверите на ГЕРБ

2 5 569

С плакати „Долу ръцете от града ни“ и „Пловдив не е чувал с подаръци“ десетки граждани влязоха в Общинския съвет с викове „Оставка“.

Преди началото на сесията те застанаха на входа и протестираха срещу застрояването на Пловдив, срещу апортирането на варненските акции в панаира, срещу отнемането на Белодробна болница от украинските бежанци и предоставянето й за 30 г. на частно здравно заведение. Всички тези безобразия са дело на екипа на кмета от ГЕРБ Здравко Димитров – Зико, припомня Narod.bg.

„Очаквах всичко, но не и това. 8 месеца помагаха бившата болница да се превърне в бежански център и изведнъж я отнемат. Всеки месец ще идвам на заседания на общинския съвет, за да се знае какво да очакваме“, заяви пред 24 часа Наталия Еллис, един от хората, превърнали изоставеното здравно заведение във втори дом на 148 украинци.

Очаква се днешната сесия да е инфарктна, тъй като ще се гледат точки, които не се приемат еднозначно от пловдивчани. Една от тях е предоставяне на паркинг от 7,5 дка за 10 години на търг. Той се намира на „Пещерско шосе“. Другата точка е за „Пълдин Туринвест“, свързана с увеличаване на капитала на панаира.

Реклама

Първа точка е дали да продължи строителството на спрения пробив до Водната палата или да се платят близо 750 000 лева за разходи на строителя и за възстановяване на инфраструктурата там.

„Колко ви платиха“, „Ууу“ и „Продажници“ звучат от гражданите към съветниците. Следват дюдюкания и тропания.

Още в началото на заседанието напрежението ескалира, след като „Веселина Александрова от „Демократична България“ предложи за „Пълдин туринвест“ да се премести по-напред. Това обаче не мина и предизвика силен гняв сред присъстващите пловдивчани.

Последва бурна реакция. „За какво сте тук?“, „Кой ви плаща?“, „Кого обслужвате“, викнаха присъстващите. И прекъснаха заседанието. Кметът Здравко Димитров не присъства, вместо него на трибуната е заместникът му Величко Родопски.

Председателят Александър Държиков даде един час почивка, за да се успокои обстановката. Протестиращите обаче не излизат от залата.

2 Коментара
  1. Гошо Свинаря Гергов казва

    Холигани . Ша ми пръднат на товату

  2. Иван казва

    Георги Тютюков, Константин Георгиев, Едуард Сарафян и сие от измислената им партия са ЧАСТ ОТ СХЕМАТА ГРОБ! ВНИМАВАЙТЕ ЗА КОТО ГЛАСУВАТЕ! БОКЛУЦИ ВЪН!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.