Плевнелиев потвърди Narod.bg: ГЕРБ имаше план да махне Иван Гешев

5 15 865

Войната за оцеляване между Бойко Борисов и Иван Гешев, за която само Narod.bg писа, най-сетне лъсна и от устата на виден гербопитек като Росен Плевнелиев. Бившият президент от шайката призна, че в ГЕРБ е имало план за смяната на Гешев като главен прокурор.

Предвид солидната информация, с която обвинител №1 разполага за престъпления на висшето ръководство на ГЕРБ, е много важно да чуем и неговото мнение – дали толкова лесно е щял да бъде съборен от високия пост?

„Ударихме се в една стена на липса на елементарна логика за политическо действие. Новото поколение български политици по някакъв начин не ни разбират и действат по съвсем друг начин. Вие имате едни опорни точки, това е тази стена, за която говоря.

Еманация на всичко това бяха действията на „Продължаваме промяната“. ДБ бяха по-склонни на разговор, но казваха – ако ПП не направят крачка, ние не можем. А в основата на създаването на ПП е вградена омразата и противопоставянето срещу ГЕРБ.

Изпаднахме в ситуацията, в която нямаше решение. Казваме на всички – изпускаме последния влак за еврозоната, ако не влезем, държавата изпада. Ставаме бананова република…“Шенген, правосъдната реформа – искате ли ги?“ – „Да!“ – „Дайте да ги направим!“ – „Ама не може с ГЕРБ. Никога и нищо с ГЕРБ“.

Това каза президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ по повод неуспеха на контактната група за съставяне на ново правителство, която оглави заедно със Соломон Паси.

„Бившият премиер Борисов ни даде пълен картбланш за действие с думите – „вие със Соломон Паси сте символ на евроатлантическите ценности, които изповядваме, нямаме и претенции кой ще бъде министър председател.

Ако „Промяната“ са искали премиер, можеха да го получат. Разбира се, че Иван Гешев нямаше да е главен прокурор. Щяха да получат всичко – имаше конституционно мнозинство“, допълни той.

„Президентът Радев е популист, той се бори за рейтинг, готов е да сменя позициите си“, подкара старите опорки нежният Плевнелиев.

Реклама

„Виждате, че аз съм най-големият критик на Радев вече 6 години. ГЕРБ никога няма да забравят какво им причини държавният глава. Когато на ПП им изнася – го критикуват, когато не – си мълчат. Аз си обяснявам това със зависимости, които са се случили някъде там през 2020 г.“, заяви гербопитекът.

Според Плевнелиев Радев дължи извинение на българския народ, защото очевидно е имал грешна преценка по отношение на ПП. „Кога беше прав – когато им каза, че ще изчегъртват, или когато ги нарече шарлатани? Очевидно Радев е преценил грешно“, каза одиозният бивш държавен глава.

„Заприличваме на латиноамериканска държава, и ако не влезем 2024 г. в еврозоната, ние ще останем в периферията като бананова република“, каза Плевнелиев. Според него институцията на служебното правителство трябва да се премахне.

„Това е вреден институт, който къса институционалната нишка в държавата и от тази гледна точка имате ефекта на изчегъртване на всеки три месеца“, смята Плевнелиев.

„За мен най-великият филм е „Галактически войни“ (Star Wars). Там Дарт Вейдър казваше на Анакин: „Използвай гнева си, използвай гнева си“, каза още Росен Плевнелиев и направи паралел между сюжета на филмовата поредица и политическата обстановка у нас.

„Нека да се стегнем и затова толкова много ме боли – защото изпускаме последния влак на единството по три неща, за които не бива повече да се караме. А за всичко останало, правете каквото си искате със своите пропагандни машини.

А тези три неща са доброто име и репутация на България, конституцията да се надгражда, а не да се изнасилва и третото най-важно нещо – ЕС и интеграцията.

Така, както дедите ни и Апостола на свободата са ни казали – бъдете равни на другите европейски народи, следователно – влезте в еврозоната и Шенген. Представете си вариант, в който Румъния влезе в Шенген, а ние не. Ето това е геополитическа изолация – като някакъв буфер, през който влизат мигранти и затворени откъм Дунава. Дотам сме!“, каза Плевнелиев.

Според Росен Плевнелиев думата на 2022 е „разделение“: „Изминава година на тежко разделение и политическо противопоставяне, в която хората, където и да са в България, казват „Нямаме път, нямаме посока!“. Една година, в която България изглеждаше като тъмен балкански субект, като бананова република с липса на воля да решим най-важната от всички кризи – политическата“.

5 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  „Другарю“ Плевнелиев, ЗАЩО ПАК НИЩО НЕ КАЗВАТЕ за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона, ХАЗАРТА, „Белене“, „ДЖУДЖЕТАТА“, „Лукойл“, Капитан Андреево,……………………………, за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ „герб“ и ЯТАЦИ???? ЗАЩО, след като ЗНАЕТЕ, че ПРОБЛЕМА на България е КОРУПЦИЯТА по ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ на ВЛАСТТА???? ЗАЩО „Другарю-господин“ Плевнелиев????

 2. Пешо казва

  А, имаше ли ПЛАН „герб“ да ПРЕМАХНЕ „Другарят“ Борисов Бойко, „Другарю“ Плевнелиев?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

 3. !!! казва

  Путьо, велик еврогей се извъди.

 4. Кадир Кадир казва

  ЕДИНЕНИЕ-ОБЕДИНЕНИЕ-ЗЕДНОСТ с МАФИЯТА ГЕРБ/ДПС НЕ може да има това Плевньо “пудела“ на РУМНО и ДС явно не може да разбере

  ГРЕБ/ДПС са ТУМОРИ РАКови образования които изсмукват изцеждат и пресушават ЖИЗНЕНИТЕ сили на БГ Държава
  С туморите и раковите метастази ГЕРБ/ДПС НЕ може и НЯМА как да има обединение а само СКАЛПЕЛ/румънски/

 5. †❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ yerl.org/9xtcW казва

  ☞От 78 години България е под жидo-милициoнepo-цигaнcko ИГO!☜☞: tiny.cc/zc7wuz
  ☞Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!: tiny.cc/7hc1vz

  ☞Cxeмaтa c kokaинa – cпeц-cлyжбитe kaтo kypиepckи cлyжби, Kъckeт-Гeшeв – пocpeщaч!: tuit.cat/p6m6t
  ☞Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!: tiny.cc/hhc1vz

  ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜☞: tiny.cc/w1duuz
  ☞Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa aнтибългapcka пacминa oт влacт! ☜☞: tiny.cc/ka1zuz

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: tiny.cc/ux42vz
  ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz
  ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz

  ☞ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!
  ☞ДПС е политическото лице на българската мафия!
  ☞ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ!
  ☞ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!
  ☞ДПС са бранителите на тайната власт в България!

  ☞Дoлy мaфиятa!☜☞: tiny.cc/abx1vz
  ☞Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo: tiny.cc/vbx1vz

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEМИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ!☜☞: tiny.cc/x4w0vz
  ☞Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИHA!
  ☞Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!
  ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe!

  ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за Бългaроубийците Бoйкo Meтoдиeв Бoрисoв, Axмeд Иcмaилoв Axмeдoв-Дoгaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа и бpaтя Дoмycчиeви!: tiny.cc/yx42vz

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!☜☞: tiny.cc/2y42vz

  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: tiny.cc/4y42vz

  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: tiny.cc/6y42vz

  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: tiny.cc/hwczuz
  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz
  ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz

  ➤Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: tny.cl/OeszcxBG0
  ➤Гнycнa дoлнa cвoдницa пo Caмypaйckи: tiny.cc/6b1zuz

  ➤ДПС е името на българската мафия!: tiny.cc/vx42vz

  ➤Пoлиция+ДAHC+БOП+HCO=MAФИЯ!: tiny.cc/atgwuz

  ➤Вcичkите oблeчeни във влacт, ca пpecтъпници oт милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилото!: tiny.cc/wewyuz

  ➤Пpaзнeнcтвoтo пo cлучaй 45-гoдишнинaтa нa МYЛТAKA Beжди Paшидoв нa 14 дekeмвpи 1996: tiny.cc/wv4zuz

  ➤Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo, целува ръката на Доган-Сопола от ceлo Дръндар: tiny.cc/f1b1vz

  ➤Aлekcандъp Aтaнacoв: «Бoйkо ми пpeдлoжи дa yбия Hиkoлaй Heйчeв!», дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA!: tiny.cc/6ec1vz

  ➤Beceлин Дeнkoв: «Бoйko мe oтвлeчe!»: tiny.cc/zfc1vz

  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦Eпизoд пъpви – «Зaплaxaтa» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи: tiny.cc/3uw1vz
  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦♦Eпизoд втopи – «Нacилиeтo» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи: tiny.cc/4uw1vz

  ☞❤️Дeмoнът нa импepиятa 1971:
  ➤❤️E1-Пocpeщaнe: tiny.cc/nhy1vz
  ➤❤️E2-Cвaтбa: tiny.cc/ohy1vz
  ➤❤️E3-Kpивици: tiny.cc/rhy1vz
  ➤❤️E4-Пpoпoвeд: tiny.cc/shy1vz
  ➤❤️E5-Чyждeнци: tiny.cc/thy1vz
  ➤❤️E6-Cъбpaниe: tiny.cc/uhy1vz
  ➤❤️E7-Плoвдив: tiny.cc/vhy1vz
  ➤❤️E8-Бeшe oт нaшитe: tiny.cc/why1vz
  ➤❤️E9-Mитxaт Пaшa cpeщy бapoн Xиpш: tiny.cc/xhy1vz
  ➤❤️E10-Изпpaщaнe: tiny.cc/yhy1vz

  ➤❤️Кoзият рoг 1971: tiny.cc/dtw1vz

  ➤❤️Пoд Игoто 1952: tiny.cc/htw1vz

  ➤❤️Васил Левски-ТВ Театър: tiny.cc/hxw1vz

  ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово: tiny.cc/iewyuz

  ➤❤️Кой уши байрака: tiny.cc/newyuz

  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.