Удар на Narod.bg: Марек Слачик е чехът, натискащ за сделка с „Булсатком” при щета €30 милиона (СНИМКИ)

1 59 497

Пореден удар на Narod.bg – стана ясно името на топ мениджъра в чешката компания PPFGroup, собственик на bTV и „Йеттел”, който натиска за сделка по закупуването на „Булсатком” – най-големия доставчик на телевизия в България.

Наш източник от бизнессредите бе категоричен, че за такава сделка лобира Марек Слачик, изпълнителен директор на телекомуникационния, медиен и технологичен бизнес на PPF Telecom Group за Централна и Източна Европа.

Проблемът е, че „Булсатком” наскоро стана собственост на Спас Русев, като 127-те милиона евро за придобиването бизнесменът от Перник взел от собственика на „Виваком” – сръбския милиардер Драган Шолак.

Марек Слачик е изпълнителен директор на PPF Telecom Group за Централна и Източна Европа

Привидната цел, която преследва висшият мениджър Марек Слачик е „Йеттел” да стане изравни с конкурентите А1 и „Виваком”, тъй като към момента бившият „Теленор” е единственият мобилен оператор, който не предоставя телевизия.

Цената на това изравняване, обаче, ще е над 30 милиона евро щета за компанията-майка PPF Group. Въпреки това за такава сделка усилено лобирала и Михаела Калайджиева, близначка на Гергана Паси. Михаела е в пиар екипа на „Йеттел”. За нея се говори, че е има близки отношения с биг боса Марек Слачик.

Реклама

Схемата, в която са набъркани Спас Русев, Драган Шолак, Михаела Калайджиева и чехът е така замислена, че да бъде ощетен собственикът на мобилния оператор и bTV –фондът PPF Group на трагично загиналия милиардер Петр Келнер, управляван сега от вдовицата му Рената, твърди запознатият със схемата пред Narod.bg.

Според източника ни PPF имал засилен интерес към закупуването на тв доставчика „Булсатком” още преди сделката на Спас Русев, но до  сделка не се стигнало. Сега ситуацията се сглобява така, че чехите все пак да поискат да купят „Булсатком”, но от новия „собственик” Спас Русев и надничащия зад него сърбин Шолак.

Близначката на Гергана Паси – Михаела, има какво да разкаже по темата

Говори се, че въпросните над 30 милиона евро, с които ще поскъпне тв доставчикът, ще бъдат поделени между Михаела Калайджиева, Марек Слачик, Спас Русев и Драган Шолак.

PPF Group оперира в 25 държави, като инвестира в множество сектори, включително финансови услуги, телекомуникации, медии, биотехнологии, недвижими имоти и инженеринг.

Обхватът на PPF Group се простира от Европа до Северна Америка и цяла Азия. Групата притежава активи на стойност 40,3 млрд. евро и има 80 000 служители в световен мащаб (30 юни 2021 г.).

1 Коментар
  1. КАВАЛКАНТЕ казва

    Слаба статия нищо не се разбира – НА КОГО Е ДУХАЛА МИХАЕЛА ПРОСТ ВЪПРОС А НЕ СЕ РАЗБИРА ОТ СТАТИЯТА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.