Само в Narod.bg: Борислав Сандов вкарал паравоенни в горите – отзад надничат Саша Безуханова и ПП (СНИМКИ)

1 13 411

Върховна касационна прокуратура е влязла на проверка в Министерството на околната среда и водите, предаде Еко Новини. Прокурорите ще разследват споразумение между бившия екоминистър в правителството на „Промяната” Борислав Сандов и мнима фирма за частни гардове за охраната на защитени зони.

Тогава от риболовен клуб „Балканка“ алармираха, че МОСВ е сключило споразумение за охрана на зоните от Натура 2000 и защитените територии със съмнителна неправителствена организация, изживяваща се като паравоенна, основана само месец преди подписването.

Сигналът към прокуратурата най-вероятно е подаден от неправителствени организации, след като охранителите от НПО-то с гръмко име Национална агенция за контрол на защитените територии (НАКЗТ) спирали достъпа на хора до защитени зони от Натура – нещо, за което нямат никакви законови правомощия.

Разкритието предизвика огромна вълна от недоволство, особено в екологичните среди, а Сандов получи остри критики дори от някои от най-приближените си хора.

Тогава той първоначално отричаше за съществуването на споразумението.

Едва след като документът, подписан лично от него, стана публичен, той започна да обикаля по медиите, обяснявайки, че споразумението е прекратено без загуби за държавата.

От тогавашните разкрития стана ясно, че т.н. Национална агенция работи с две други неправителствени организации, също са създадени в началото на годината, които ще обучават рейнджъри. 

Тоест Борислав Сандов е позволил на няколко неправителствени организации, създадени в началото на годината, да извършват някакъв контрол, за което ще обучават рейнджъри, в зоните Натура, които представляват 1/3 от територията на България.

Narod.bg пък научи, че председателят на Управителния съвет на т.нар. рейнджъри, обединени в Национална агенция за контрол на защитените територии, е някой си Ивайло Иванов, представен като юрист с международна кариера.

НАКЗТ има база в Петрохан. Според наш източник зад рейнджърите стои бизнесдамата Саша Безуханова. Случайно или не, във фейсбук страницата на НАКЗТ често се леят хвалби по адрес на Безуханова.

Официална информация сочи, че спонсори на домораслите рейнджъри са три счетоводни къщи – „В&М Компания”, Inc AND Go и R&D Solutions.

„Агенцията има добро взаимодействие с всички структури на местно ниво свързани с МВР, както и с горските стопанства, и естествено с регионалните инспекции по околната среда към МОСВ”, казва въпросният юрист с „международен опит” Ивайло Иванов.

Трябва да попитате ченгета от Своге и Берковица, те може да знаят повече, нали там се вихрят тия рейнджъри, посъветва ни информаторът.

По думите му вероятно иде реч за поредния бизнес проект на Саша Безуханова – дава пари на НАКЗТ, развива я, после почва да папка от държавата в лицето на бившия министър Борислав Сандов.

Реклама

Ето я директната връзка между Саша Безуханова и Кирил Петков, оттам и политиката на ПП в горите

Любопитен детайл, който говори за връзки на Саша Безуханова с върха на „Продължаваме промяната”, е фактът, че през платформата https://move.bg/about бизнесдамата е свързана директно с Просто Киро.

Честит Рожден Ден на един достоен човек, който милее за зелената кауза на истински глобално ниво! Такъв многозначителен пост живее във фейсбук страницата на „рейнджърите”…

А ето и комсомолската атестация на Саша Константинова Безуханова

Другарката Саша Константинова Безуханова е родена на 27.09.1962 г. в гр. Перник. Др. Безуханова членува в ДКМС от 1976 г. Тя проявява комсомолска активност от самото си приемане в редовете на ДКМС – като ученичка е била комсомолски секретар на дружеството, отговорник по идейно-възпитателната дейност към УК (ученически комитет), организационен секретар на УК. Впоследствие като студентка е била член на ККС, отговорник за социалистическото съревнование към вузовския комитет, член на ДК (дружествен комитет)… Към мероприятията на народната власт проявява положително отношение, което е резултат на правилния й политически мироглед.“

Фабриката за луксозни съдби на семейство Безуханови работи и за тях криза, сиромашия и недоимък няма. И как да има, след като са хванали златния дявол за опашката – биз-бизе с Държавна сигурност и комунистическата номенклатура преди десети ноември 1989 г., а след това се писаха първи демократи. Когато първият кабинет на Борисов подаде оставка и завъртяхме рулетката за избор на служебно правителство, първото изплувало име за служебен премиер беше на Саша Безуханова. Суматохата около името й продължи няколко дни и неусетно потъна, за да изплува по-късно като лице на нов политически проект с името „България може“.

Коя е тази митична жена, зарязала бизнес за милиони, за да служи безкористно? Кой я финансира и какво се крие зад амбициите й за политическа кариера? През 90-те години на миналия век Безуханова e директор на направление „Публична администрация” в „Хюлет-Пакард“, отговаряща за Централна и Източна Европа.

В продължение на 10 години е генерален директор на фирмата за България и виден член КРИБ, когато Прокопиев оглавяваше асоциацията. Била е член на настоятелството на „Отворено общество“ на Джордж Сорос в България. Сега е председател на управителния съвет на „Българско училище за политика „Димитър Паница“.

То стартира през 2001 г. с мисията да обучава млади лидери. Основано е от Димитър Паница и фондацията му „Свободна и демократична България”, Нов български университет (НБУ), Института за либерални стратегии и има статут на Център за продължаващо обучение към НБУ.

Тук трябва да припомним, че духовен баща на училището е именно Паница – човекът, стоящ в основата на антибългарската кампания след атентата срещу папа Йоан Павел II. Паница е човекът, който щедро насърчаваше Клеър Стърлинг да създаде българската следа в атентата.

Дори самият папа Йоан Павел II при визитата си у нас призна официално, че България не е замесена в атентата, но Паница не се отказа от тезата си, че Сергей Антонов е организатор на покушението, което упорство учудваше дори западните тайни служби.

Паница беше не само патрон, но и идеолог на училището към Нов български университет, където глобализмът и неолиберализмът са фундаментът на образователната програма. Неслучайно проектите на НБУ и училището се подкрепят от фондациите „Отворено общество” и „Балкански тръст за демокрация“ – все институции, които добре плащат за пропагандиране на програми, налагащи моделите на Сорос.

Безуханова, която все още чака старт в голямата политика, за целта създаде и гражданско сдружение MoveBg. Кой знае защо на български наименованието на сдружението е преведено като „България може”.

Оказва се обаче, че както всичко, което се изговори от въпросното сдружение, и в наименованието му няма нищо оригинално. То е просто копи-пейст на една от организациите на Сорос в САЩ. Тя се нарича MoveOn и служи като основен инструмент на магната в борбата му срещу американската десница. Това не е учудващо, защото самата Безуханова и хората около нея до един принадлежат към кръга от хранени хора на скандалния милиардер у нас.

И MoveOn е част от същата мрежа, която консервативните медии в САЩ наричат „Империята на злото на Сорос”. Повече от знаково за задкулисните зависимости е, че наименованието е изкопирано от Сорос.

Крайната цел на мероприятието MoveBg е да се създаде „гражданско” алиби на Безуханова, което да послужи като трамплин, ако я изстрелят към властта. Сценаристите от “АРГО-гейт“ търсят именно такова движение, за да не секнат грантовете. После създават „Да, България“ и MoveBg засега остава в сянка, докато в един момент не им потрябва и го афишират като „непорочно зачатие“ за аспирациите им към властта, пише в. „Телеграф“.

1 Коментар
  1. Папакочев казва

    Тая безухата бабка е на 60 години , а и пробутват снимки от 1980 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.