Партенка: Надежда Йорданова не е премиерът с втория мандат, ПП ще го излъчи

1 4 873

Ще трябва да се постараем да сглобим отбор извън най-острите политически конфронтации, каза днес пред Би Ти Ви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Коментарът му идва броени часове след като парламентът не прие предложения с първия мандат кабинет на ГЕРБ-СДС.

Той е на мнение, че бъдещото правителство трябва да има подкрепата на представители от партии, които са извън кръга на политическите сили, които ще застанат зад него.

Иванов смята също, че лидерите на подкрепящите правителството партии трябва да останат в парламента и да не бъдат предлагани за премиер и министри. Той е на мнение, че така конфронтацията ще остане в парламента.

Реклама

Иванов смята, че за кабинет с втория мандат трябва да се разговаря с всички системи отговорни политически сили, които „не поставят под съмнение евроатлантическата ориентация“ на страната. Все още обаче няма яснота дали такива разговори изобщо ще има, след като от „Продължаваме промяната“ поставиха условия за започването им.

По повод появили се информации, че бившият правосъден министър Надежда Йорданова от ДБ може да е кандидатът за премиер на правителство с втория мандат, той коментира, че кандидатът за премиер трябва да е излъчен от мандатоносителя „Продължаваме промяната“.

„Сериозният разговор за третия мандат ще започне, след като видим как ще се развият нещата с втория. За нас реалният шанс за правителство е именно с втория мандат“, обобщи Иванов.

1 Коментар
  1. Д-р Менгеле казва

    По тироида ще ги разпознаете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.