Сагата „Трейс” в Narod.bg: Господ е със софиянци – трагедия в метрото се размина на косъм (ПЕТА ЧАСТ + СНИМКИ)

0 14 143

Любимата строителна фирма на ГЕРБ „Трейс Груп Холд” на Николай Михайлов е вечният фаворит за всяка блага обществена поръчка в държавата на Бойко. Подозрително често, обаче, свършената работа е престъпно некадърна и намирисва на отбиване на номер за няколко десетки или стотици милиони.

В петата част от сагата „Трейс” екипът на Narod.bg ще ви разкаже за една такава издънка, платена от всички нас с доста нескромните 76,4 милиона лева за 1,8 км метро.

Става дума за строежа на част от метото по участък II, който обхваща от км. 3+184,90 (края на МС 20) до ул. „Поручик Неделчо Бончев“ км 5+010,00.

22 ноември 2012 г.: Босът на „Трейс“ Николай Михайлов е видимо доволен, вдясно се пъчи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев

Той е подземен, с дължина точно 1825 м и включва изграждането на метростанция 21 – „Искърско шосе”, която ще бъде ситуаирана на бул. „Искърско шосе“ и „Подпоручик Йордан Тодоров“.

Реклама

Стойността на договора е 76 396 644.90 лева. Срокът за изпълнение е 28 месеца. Строежът започна на 22 ноември 2012 г. с ръководител на проекта инж. Мартин Славов.

Ники Трейса се хили в компанията на тогавашния транспортен министър от ГЕРБ Ивайло Московски и шефа на метрото и личен приятел на Бойко Стоян Братоев (вдясно)

„Трейс” очевидно не са си давали много зор, защото няма и година след откриването на 2 април 2015-а, осветено с присъствието лично на Бойко Борисов, огромна трагедия се разминава на косъм – след спиране на водочерпенето се повдига дънна плоча!

Чист късмет, че не е по време на експлоатация, иначе щеше да има жертви като на пътя-убиец край Своге, дело на същата строителна фирма.

ОЧАКВАЙТЕ шеста част от разследването за любимата фирма на ГЕРБ „Трейс Груп Холд“ само в Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.