БУНТ в Narod.bg: Дупница линчува кмета от ГЕРБ Методи Чимев – водата става 6 лв./кубика

0 11 293

Дупница е готова за война срещу корумпираната администрация на кмета от ГЕРБ Методи Чимев, алармира пред Narod.bg общинар от опозицията.

В петък, 16 декември, от 10 ч. сутринта площадът пред Общината ще се изпълни с яростни жители на града заради решението ВиК-Дупница да бъде дадена на „Кюстендилска вода”.

В същото време ще има и заседание на общинарите, като не е изключено гневните дупничани да нахлуят и да пребият и кмета, и съветниците, предупреди информаторът на Narod.bg.

Преди броени дни председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов призна, че „Кюстендилска вода” ще стане ВиК оператор в община Дупница, като в момента се договаря процедурата по присъединяването към дружеството в областния център.

Реклама

Начинът на консолидацията ще бъде определен в споразумение съc собственика на „Кюстендилска вода” – „Български ВиК холдинг” ЕАД.

Причината е, обясни общинарят пред Narod.bg, че кметът от ГЕРБ Методи Чимев успя да доведе ВиК-Дупница до фалит. Превземането на дружеството от „Кюстендилска вода” ще доведе до това дупничани да плащат най-скъпата вода в България – по груби сметки над 6 лева за кубик.

Вливането на ВиК Дупница в „Кюстендилска вода“ ще отнеме около шест месеца, но било неизбежно, защото дупнишкото дружество стояло на крачка от фалита с дългове от около 2 000 000 лева по време на управлението на кмета от шайката ГЕРБ Методи Чимев.

Така депутатът от „Демократична България” Николай Табаков ядоса местните след разговори с областния управител на Кюстендил и управителят на „Кюстендилска вода“ инж. Марио Нешев. Табаков подчертава, че двамата са били категорични, че от три години ВиК Дупница не била със статута на ВиК оператор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.