Само в Narod.bg: Спас Русев, сестрата на Гергана Паси и топ мениджър от Чехия си делят €30 млн. от „Булсатком” (ВТОРА ЧАСТ)

1 17 923

Неколцина играчи в задкулисната схема с „Булсатком”, която Narod.bg отчасти вече осветли, се готвят да си поделят огромен „бонус” от 30 милиона евро, като изиграят чешкия консорциум PPF – собственик на „Йеттел” и bTV, алармира източник на Narod.bg.

Началото на врътката вече бе положено от пернишкия „бизнесмен” Спас Русев, който купи най-големия доставчик на телевизия у нас – „Булсатком”, със 127 милиона евро назаем от сърбина Драган Шолак, собственик на „Виваком”.

Тарикатската въртележка обаче изобщо няма за цел Спас Русев да притежава „Булсатком” – перничанинът не е известен като градящ бизнеси… Целта е тв операторът да бъде препродаден, при това много скоро, на единствения телеком у нас, който не предлага телевизия, което е голям минус в портфолиото му – „Йеттел”, твърди информаторът на Narod.bg.

Реклама

Връзката на Спас Русев и Драган Шолак от една страна и шефовете на чешкия конгломерат от друга минава през близначката на Гергана Паси – Михаела Калайджиева и неин опасно близък приятел от Чехия, в момента топ мениджър в мобилния оператор „Йеттел” у нас.

Схемата е така замислена, че да бъде ощетен собственикът на мобилния оператор и bTV –фондът PPF Group на трагично загиналия милиардер Петр Келнер, управляван сега от вдовицата му Рената, отсече запознатият със схемата пред Narod.bg.

Според източника ни PPF имал засилен интерес към закупуването на тв доставчика още преди сделката на Спас Русев, но останал извън борда. А нещата са така направени, че чехите все пак да поискат да купят „Булсатком”, но от новия „собственик” Спас Русев и надничащия зад него сърбин Шолак.

Само дето цената вече няма да е 127 милиона евро, а близо €160 милиона. Така над 30 млн. евро „горница” ще бъде поделена между съзаклятниците Русев-Шолак и Михаела Калайджиева с нейния чех от върха на управлението на „Йеттел”.

Очаквайте ТРЕТА ЧАСТ на нашето разследване, за да научите името на чеха, който участва в сделката, която ще ужили PPF за сметка на неколцината участници в схемата с „Булсатком”

1 Коментар
  1. Жега казва

    НЕ е хубаво да крадеш от ЦРУфирми /РРF/ после стават сакатлъци
    Отказват спирачки на автомобил насред завой в планината,стават пожари изтича газ,хеликоптери се удрят в снежни върхове ,удрят ток или се задяващ със стриди

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.