Бойко в дива ревност: Ердоган обеща на Румен Радев да спре мигрантската вълна

3 12 163

Бойко Борисов е в дива ревност – след като години наред се кланяше на килимчето пред Реджеп Тайип Ердоган и се хвалеше, че единствен има достъп до турския президент, дойде новината, че Турция е обещала на България да спира мигрантския поток по общата граница.

Това обяви пред Нова министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той беше в делегацията на президента Румен Радев, която беше в Турция миналата седмица за среща с турския държавен глава Реджеп Ердоган. „Президентът Ердоган указания на вътрешния министър, че границата трябва да бъде буквално затворена, ако трябва да цитирам.

Затворена означава натискът да се поеме от турските части, а не както досега се случваше – голяма част от този натиск да се поема от нашите гранични полицаи и силите, които сме разположили на нашата граница“, каза служебният МВР шеф.

Мигрантският натиск е основанието на Австрия да не иска България в Шенген. Нидерландия пък се аргументира с липсата на върховенство на правото. През седмицата Съветът на вътрешните министри на ЕС отхвърли окончателно България и Румъния от Шенгенското пространство, но пусна Хърватия.

Реклама

Според Демерджиев с това решение Европейският съюз сам си е нанесъл шамар. „С това решение Европа унизи себе си и показа, че не е способна да прилага собствените си правила. За тези месеци от август насам е свършена много работа. Това го потвърдиха директорът на „Фронтекс“ и еврокомисарят Илва Йохансон (ресорът й е вътрешни работи)“, коментира силовият министър.

Според него трябва да се поддържа диалогът с Австрия и Нидерландия. „Поканил съм екипи и на двете държави да дойдат на границата и да видят как се случват практическите действия по опазването ѝ. Тази граница е най-тежката сухопътна на Европейския съюз. Австрия заяви желание и ангажимент да изпрати свои сили. Нидерландия заема пасивна позиция“, посочи още Демерджиев.

Задържаха бус със 70 незаконни мигранти на АМ „Тракия“

Задържаха бус с незаконни мигранти на магистрала „Тракия“. В него са установени 70 чужденци без документи за самоличност, както и двама румънски граждани, единият от които шофьор. Всички били мъже на видима възраст между 13 и 38 години. Те се представили за граждани на Афганистан.

На 14 от тях е осигурена медицинска помощ поради изтощение, без опасност за живота са. 11 са прегледани в МБАЛ-Сливен и освободени. Към момента други трима души са в болница в Ямбол, също поради отпадналост.

Срещу румънските граждани е образувано досъдебно производство.

3 Коментара
 1. Aрап купи теби зелен Чорап казва

  Зеления Чорап е много НАИВЕН и НЕ познава и си няма хал халбер от Турска дипломация
  В турската дипломация важи правилото ТАКИЕ
  КОРАНА учи мусилманите да практикуват с НЕмусилманите,неверниците,християни и евреи ТАКИЕ
  ТАКИЕ – на арабски ТАКИЯ -ИМИТАЦИЯ,ДВУЛИЧИЕ ,ПРЕСТРУВАНЕ,ЛЪЖЛИВИ обещания
  КОРАНА казва практикувайте ТАКИЕ с неверниците за да ги ЗАБЛУДИТЕ и когато се обърнат в ГРЪБ ги атакувайте ,вземете им земите имотите ,жените ,децата им направете слуги-гяури
  Да ти обещае ЕРДОГАН да спре потока е все едно гладен ВЪЛК да обещае да НЕ яде АГНЕШКО и да пази стадото от хишници

 2. мъдев казва

  до горния арап – оторко ,тъпо парче е изкензала майка ти ,,трябвало еда не се размножава

 3. Арап с ''Versace'' чорап казва

  Мъдев явно си някоя селска пръчка от село Труд или фатмак комунист-пишман масон от ВВВУ в Долна Митрополия

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.