ФИНАЛ: Бойко призна за еврото в чекмеджето!

1 21 499

Главният прокурор Иван Гешев изобщо не се интересува откъде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е получил вътрешна информация по разследването срещу него за кюлчетата и пачките в чекмеджето. Това стана ясно от интервю на Гешев в предаването „Панорама“ по БНТ.

Борисов случайно се издаде наскоро в интервю за bTV, че знае повече от публично известното. Той дори се позова на главния прокурор Иван Гешев, който обаче не беше съобщавал подобна информация. „А той (Гешев) каза и още нещо при Полина Паунова.

Че от френската банка от съдия-следовател дошло, че едната банкнота не е истинска. Да съм се притеснявал, че държа фалшиви евро в чекмеджето ли?“, каза Борисов на въпрос дали се притеснява за разследването. Така Буци за пръв път признава за пачките евро по 500 в чекмеджето, което досега отричаше отривисто. Произходът на парите, обаче, остава все така мистериозен, макар че подозренията са ясни – процент от обществените поръчки за милиарди, раздадени на „наши фирми”…

Всъщност главният прокурор каза обаче нещо съвсем различно по-рано пред „Капитал“. „Това, което на мен ми е известно, но това е неформален разговор, така че не мога да потвърдя дали е вярно. Ще го кажа: Това е от разследването и ми го сподели неофициално, докато обсъждахме кадрови въпроси с един прокурор, но може би не е коректно да го казвам.

Да кажем, че ако говорим за тези снимки, които могат да представляват банкноти, са запитани конкретните банки, които би трябвало да са ги емитирали. И отговорът на една европейска банка казва, че такава банкнота не съществува“, заяви Гешев през октомври.

На въпрос на БНТ сега, откъде Борисов знае, че запитаната банка е френска, след като това не е казвано, Гешев отговори: „По този въпрос трябва да питате Борисов, аз не съм г-н Борисов тука срещу вас“.

На повторен въпрос дали той или някой от прокуратурата е казал на бившия премиер вътрешна информация, главният прокурор се измъкна с твърдението: „Г-н Борисов съм го чувал само два-три пъти през последните години, и то само по повод празници“. 

Реклама

Водещият зададе и трети път въпрос дали според Гешев има изтичане на информация – било то от него или от прокуратурата. Главният прокурор отговори: „Не мисля, че има изтичане на информация – нито от нас, нито от прокуратурата.

Че може да има теч на информация от разследването срещу Борисов подсказваха няколко неща. Фигурата на съдия-следовател е отличителна черта на френската наказателна система. Това значи, че такъв действително може да се е свързал с българската прокуратура, ако има отговор от френска банка.

Съмненията затова се допълват и от мъглявото обяснение на главния прокурор Иван Гешев как е научил за отговора на „една европейска банка“ – неофициално в неформален разговор с „един прокурор“, което по принцип не трябвало да казва.

Но дори и френска банка да е отговорила, че не е отпечатвала банкнотата от снимката, това не значи, че тя е фалшива. Ако се водим от публикуваните снимки на парите в чекмеджето, ще видим, че на една банкнота личи ясно хоризонталният сериен номер, който започва с буквата X и продължава с 10 цифри. От Европейската централна банка обясняват на сайта си, че първата буква обозначава печатницата – в случая Мюнхен, Германия.

През януари т.г. държавното обвинение съобщи, че търси правна помощ от Германия, Австрия, Испания и Франция, за да се установи дали централните банки на тези страни са поръчвали отпечатването на конкретните евро банкноти. Това се случи, след като почти година преди това прокуратурата спря разследването за кюлчетата и пачките в чекмеджето с аргумента, че не е успяла да открие кой е авторът на снимките от спалнята.

През юли пък прокуратурата частично оневини Борисов, като изпрати до евродепутатите техническа експертиза, според която снимките и видеото от правителствената вила са манипулирани.

Компютърно-техническата експертиза на снимките е установила, че „доколкото анализираните файлове не са оригиналите, а копия от тях, не е възможно да се установи точно какво и кога е било заснето“.

Експертите признават, промените в имената и времевите характеристики на файловете са прекалено очевидни – възможно е това да е, за да бъдат открити. Заключението на вещото лице не е непременно, че снимките са фалшиви, а че има съмнения за истинността им.

1 Коментар
 1. ⛔➖⛔✌️CEBДAЛИHA APHAУДOBA✌️ казва

  ☞Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: tiny.cc/56t1vz

  …¸¸¸…††††††…¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸. ✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: tiny.cc/cwk1vz

  ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz
  ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz

  ☞От 78 години България е под милициoнepo-цигaнcko ИГO!☜☞: tiny.cc/zc7wuz

  ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜☞: tiny.cc/w1duuz

  ☞Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa aнтибългapcka пacминa oт влacт! ☜☞: tiny.cc/ka1zuz

  ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: tiny.cc/1ww1vz

  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz

  ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи☜☞: tiny.cc/v91zuz
  ☞Гнycнa cвoдничka пo Гopянckи☜☞: tiny.cc/1a1zuz
  ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Boeвoдckи☜☞: tiny.cc/7a1zuz
  ☞Гнycнa cвoдничka пo Caмypaйckи☜☞: tiny.cc/6b1zuz

  ☞Бoко-Бългaроубиецо от ceлo Xepakoвo, я обади кой взриви Цеца Секса, докато ти го играеше генерал, Ъ!

  ☞Защо не ни разкажеш за трагичния си дядо, първи отечественофронтовски кмет в родното ти село, убит с юмруци и ритници насред мегдана от демобилизираните войници на генерал Стойчев, защото давал държавните дажби брашно, газ, ориз, боб, сол, захар, мас и олио на войнишките жени, caмo ако му пуснат!

  ☞Разкажи ни как беше бедно детенце, с тате капитан от милицията и мама учителка, и как ядеше по дванайсет яйчица на ден!
  ☞Разкажи ни как беше неприет в Първи факултет на «ДС» поради три двойки на приемните изпити и как с тия три двойки влезе в Трети факултет, дето подготвяше кадри за пожарната, оглавявана от брата на макя ти Кирил Войнов. ☞Разкажи ни как стана член на БКП на 18 години и два дена.
  ☞Кажи ни, е ли Красимир Маринов – «Големия Маргин» кръстник на дъщеря ти, а ти кум ли си на Младен Михалев – «Маджо»!

  ☞Paзkaжи ни kak ти зaeднo c мyтpeнckaтa cи бaндa oтвличaшe мoмичeтa и ги kapaшe в гopaтa зa дa ce гaвpитe c тяx, Ъ!

  ☞Paзkaжи kak oтвличaxтe чoвeци, kapaxтe ги в гopaтa и ги изтeзaвaxтe звepckи, чyпexтe им пpъститe, pъцeтe, kpаkaтa, изнаcилвaxтe ги c биpeни шишeтa!
  ☞Paзkaжи ни koлko чoвeци ти и мyтpeнckaтa ти бaндa зapoвиxтe из гopитe, koлko чoвeци пpaтиxтe нa дънoтo нa язoвиpитe, koлko чoвeци изгopиxтee в пeщитe нa тeцoвeтe, koлko чoвeци xвъpлиxтe oт виcokитe eтaжи нa блokовeтe, разкажи ни ве ГАД МИЛИЦИОНЕРО-БОЛШЕВИШКА!: rb.gy/a8nsf1

  .¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Боко-Българоубиецо, ГPЪМ ДA ТE YДAPИ изрод гнyceн. ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.