ГЕРБ на лов за депутати – търсят се 6 за кабинет, каква е цената?

0 10 351

„6 гласа им трябват на ГЕРБ-СДС за мандата. Ще ги търсят през уикенда“, съобщи съпредседателят на “Демократична България“ Атанас Атанасов.

Narod.bg вече писа, че на кандидат-премиера на шайката Николай Габровски му трябват шестима депутати, за да сформира правителство.

“115 гласа вече са били осигурени. Разбираме, че се обсъжда това, на много високо ниво. А именно механизмите, по които да се осигурят тези 6 гласа – или някой да ги даде, или някой да отсъства, ще следим какво се случва“, добави Атанасов пред бТВ.

Той поясни, че от ДБ няма да отсъстват в зала при гласуването. По думите му има шансове първият мандат да мине.

Реклама

Според него резерв от подкрепа има при БСП и „Възраждане“.

Атанасов коментира и „ухажването“ от страна на ГЕРБ.

“На Борисов му трябва политическа пералня, затова толкова ухажва ДБ. Тези перални обаче отдавна не ги произвеждат в нашия завод, образно казано. Ние не можем да сме ново издание на реставраторските сили“, добави Атанасов.

Съпредседателят на ДБ смята, че избирателите искат редовен кабинет, затова ДБ и „Продължаваме промяната“ имат план за втория мандат.

В петък кандидат-премиерът, излъчен от ГЕРБ-СДС, професор Николай Габровски каза пред БНТ, че е почти напълно готов със състава на кабинета “и то с хора, които смятам, че до един са високи професионалисти с добри имена“.

Габровски изрази надежда, че когато стане ясно кои лица ще участват в бъдещия кабинет и когато се осъзнае, че действа принципът за професионализъм и присъствие на имена, отдалечени от партийното говорене, ще надделее разумът и първият мандат ще се реализира.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.