Сделка в Narod.bg: Човек на Бойко лобира А1 да купи bTV – Дидие Щосел натиска за сделка

2 15 133

Нова схема с медийно влияние прозира зад готвената сделка по закупуването на bTV от мобилния оператор А1, разкри ексклузивно източник на Narod.bg.

Както вече писахме, телекомът има сериозно намерение да стане собственик на телевизията, която в момента е собственост на PPF Group. Компанията на загиналия при инцидент с хеликоптер през март 2021-а милиардер Петр Чех притежава медийната група на bTV и телокомуникационният оператор Yettel („Йеттел“).

Натиск сделката да се случи обаче идва от бившия шеф на Нова телевизия – французина Дидие Щосел, за когото в медийните среди не е тайна, че е много близък до Бойко Борисов. „Щосел активно лобира да се стигне до продажбата на bTV, а купувачът да е именно А1. Това означава, че Бойко има интерес от такова развитие на нещата”, коментира пред Narod.bg източник от тв бизнеса.

Припомняме, че Дидие Щосел е бивш главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп” АД, която държи Нова телевизия, а в момента е главен изпълнителен директор в Central European Media Enterprises Ltd. (CME) в Чехия, Словакия, Румъния и Словения.

Реклама

Не е тайна, че директор на най-важния отдел в bTV „Новини и актуални предавания” е друг авер от обкръжението на Бойко – Антон Хекимян, който е на директна линия при официалната пиарка на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Излиза, че благодарение на Дидие Щосел лидерът на хунтата Бойко Борисов се готви да получи нови и още по-стабилни позиции в двете частни телевизии.

Според последните рейтингови проучвания Нова тв е най-гледаната телевизия у нас, прекият ѝ конкурент bTV изостава доста и е по-близо до третия в класацията – Българската национална телевизия. bTV не е в топ форма, дали при сделка с А1 кризата няма да се задълбочи, пита информаторът на Narod.bg.

Любопитен детайл е, че тв босът Дидие Щосел, напиращ за продажбата на bTV точно на А1, има директна връзка с мобилния оператор. Това разбираме от една пикантна история, случила се в началото на 2019-а. Тогава на 1 февруари Щосел отново станал баща, като бебето проплакало в частната клиника „Щерев”.

В медиите изтече информация, че майката не е вече бившата официална съпруга на французина – Галина Грудова, от която има близнаци – Елза и Ноа.

Говори се, че новата жена до Дидие Щосел, която по всички личи е станала причина за раздялата му с Грудова, е служител на… мобилния оператор А1.

2 Коментара
  1. Валдес казва

    Прозира дългата ръка на Кремъл.

  2. J.English MI6 казва

    A1 собственост 51% на НАЙ-богатия човек в света ЛИВАНския евреийн Кхалил Салим Хадад известeн като мексиканкския мултимилиардер Карлос Слим който ДЪРЖИ ЗДРАВО в ръцете телекоминакциите на ЦЯЛА Ю.Америка и Централна Америка милиони латиноси му кихат всеки месец пари за сметки за gsm разговори

    А1 собственост 28 % на австрийски евреи-Хазари

    Yettel-еврейска дума на иврит Йеттел-СГРАБЧВАМ,държа здраво,СТИСКАМ здраво с нокти и зъби

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.