Мандатът към провал: ДБ и БСП порязаха Габровски, няма да подкрепят ГЕРБ

0 4 729

В тази конфигурация ние не можем да подкрепим правителство с първия мандат. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по време на срещата на парламентарната група на политическата формация с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски.

„Ако правителство бъде излъчено и вашата мисия завърши с успех, ние ще бъдем отворени, макар и като опозиция, да работим по конкретни теми по начин, по който и в момента работим с политическата партия, която ви е излъчила. Има широк спектър по теми, по които добре работим и намираме общ език“, отбеляза Христо Иванов.

Той поздрави проф. Габровски за това, че е ръководен от гражданския си дълг „да помогне на политическата система да преодолее различията в нея“.

Иванов допълни, че „Демократична България“ има пълното съзнание и разбиране за своята тежест като шеста поред политическа партия в този парламент и подчерта, че днешната среща е начало на възможен разговор за подкрепа по конкретни теми от полза за страната.

Реклама

„За съжаление ние не намерихме начин да преодолеем разделенията. Трябва да се променя тонът. Сигурен съм, че всяка от политическата формация е направила усилия в тази посока, но те се оказаха недостатъчни. Надявам се да успеете да промените това, колкото и да е трудно“, обърна се Иванов към кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС.

Иванов заяви, че от формацията му ще продължат да настояват за работата в конкретни области, свързани с върховенството на закона, сигурността и модернизацията на страната, и бизнес климата.

Срещите на проф. Николай Габровски продължиха с представители на „БСП за България“. За по-малко от 7 минути приключи срещата на кандидата за премиер от ГЕРБ и ръководството на Столетницата. Очаквано, Корнелия Нинова отказа да подкрепи първия мандат за съставяне на правителство.

Предстои среща на гербера от „Пирогов“ с „Български възход“. Разговорите с останалите парламентарно представени партии ще продължат на 9 декември.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.