Сагата „Трейс” в Narod.bg: Ремонт на ремонтирания ремонт – некадърен, но санкции няма (ЧАСТ ЧЕТВЪРТА)

0 10 447

Сагата с любимата строителна фирма на ГЕРБ – „Трейс Груп Холд”, продължава – поредната тема е некадърният ремонт на ремонтираният ремонт на столичния бул. „Тодор Каблешков”, който, защо ли, се размина без солидна глоба за богопомазанато дружество на Николай Михайлов.

Ремонтът на булеварда бе разделен на няколко участъка, които влязоха в медийния прожектор с обичайното забавяне и неуредици в изпълнението.

ГЕРБ от десетилетие обещава да изградят продължението на „Тодор Каблешков”, като строителството на обекта бе заложено за финансиране в няколко капиталови програми на общината, без обаче реално да започне.

Реклама

През пролетта и лятото на 2020 г. Столична община възложи на компанията „Трейс Груп Холд” ремонта и разширението на около 1 км от булеварда – от бул. „България” до ул. „Луи Айер”.

Дейностите трябваше да приключат през октомври същата година, но бяха отложени за следващата. Причината е, че от „Московска” 33 услужливо признаха на „Трейс” 80 дни за неработни заради лошо време и дейности на общинското дружество „Топлофикация”.

Въпросните дни бяха прибавени към 138-те дни, за колкото първоначално бе предвидено „Трейс Груп Холд” да предаде обекта.

Така на фирмата бе спестена глобата за забавяне, която бе в размер на 1% дневно от стойността на реконструкцията – над 9 млн. лв. без ДДС. От Столична община поясниха, че изпълнителят не носи вина за забавянето на строителния график…. Така Николай Михайлов получи нов повод да „почерпи”, нали е Никулден…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.