Блатото ГЕРБ гълта Габровски като Герджиков: Още един пожертван професор от „Меси от Банкя”

0 7 267

Миналата година ГЕРБ пробваха с президентската кандидатура на проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет и определен от Бойко Борисов като „ректор на всички ректори”.

ГЕРБ загубиха президентските избори, не защото проф. Герджиков беше слаб кандидат, а защото хората знаеха, че не е нищо повече от достолепна академична фасада на вонящото корупционно блато, завещано от управлението на Борисов.

На 5 декември тази година ГЕРБ отново успя да изненада с авторитетен и уважаван кандидат – този път за министър -председател.

Но с премиерската номинация на неврохирурга проф. Николай Габровски, който в понеделник отиде в президентството и получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство, изненадите свършват.

Реклама

ГЕРБ все така няма мнозинство за правителство, независимо какви експерти ще бъдат предложени за министри.

И причината няма да е нито Габровски, нито хората, които ще предложи, а политическата сила, която е гарант за тях и от чието име излизат да искат доверието на останалите партии и на обществото.

Ако се върнем на станалите популярни напоследък футболни метафори, мачът щеше да е по-честен, ако за премиер бе номиниран капитанът Бойко Борисов, този „Меси от Банкя”, който се смята за най-подходящ, „можещ, знаещ, измъкващ от кризата”.

По Медиапул, заглавието е на Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.