Кирил Петков с нова измама за „Капитан Андреево”! Уволненият шеф на БАБХ внесъл съдебната такса (ДОКУМЕНТИ)

1 12 007

„Продължаваме промяната” сътвориха поредния скандал по казуса „Капитан Андреево”, който се крепи на откровена лъжа.

Това става ясно от документи, които разбиват на пух и прах най-новата им атака към ръководството на БАБХ заради случващото се на граничния пункт.

От един ден представители на „Промяната” лансират в медийното пространство тезата, че шефът на БАБХ Христо Вълчанов не е платил такса към съда от 70 лева и така делото ще бъде в полза на отстранената фирма за фитосанитарен контрол „Евролаб”.

От платежно нареждане се вижда, че не само сумата е платена, но отделно от това Вълчанов надлежно уведомява съда, че парите са преведени по сметка.

Според служители на Агенцията атаката срещу Вълчанов и последващото му махане от поста днес се дължи на негласно съглашателство между земеделския министър Явор Гечев и хора от ПП като бившия зам.-министър на земеделието Иван Христанов и ексшефа на БАБХ Христо Даскалов.

Твърди се, че атаките всъщност се дължат на това, че Вълчанов е отказал да „клекне” и да изпълни по нареждане обществени поръчки и назначения.

Реклама

Сигналът, който ПП подадоха днес в ДАНС срещу ръководството на БАБХ, е само част от тази координирана атака, убедени са източниците на Фрогнюз.

Съвсем в стила на ПП от партията подхванаха като дъвка нежеланието на Нидерландия да спъне България по пътя й за Шенген. Хората на Кирил Петков и Асен Василев се втурнаха да обясняват, че няма да влезем в Шенген, защото видите ли, били спрени действията им на „Капитан Андреево”. 

Истината, обаче е съвсем различна. Нидерландия ни обвинява за липсата на правов ред и върховенство на закона. Нека припомним, че именно кабинетът „Петков” и служебния кабинет сега отказват да се съобразят с решенията на върховния съд спрямо казуса БАБХ- „Евролаб” и да ги приложат в действие.

Това показва на Европа, че една власт, стига да реши, може без каквото и да е основание да погазва съдебните решения, както и да унищожи всеки бизнес и предприемачество.

Казусът „Капитан Андреево” се превърна в дъвка по време на цялата кампания на ПП. Одит на ЕК обаче разкри по категоричен начин, че схемата на работа, установена от кабинета “Петков” на границата, е не само е порочна, но и вредна. 

Нито едно от твърденията на ПП относно извършваните от частната фирма проверките на плодове и зеленчуци не бе потвърдено от МВР, ДАНС и прокуратурата.

За сметка на това в публичното пространство се появи информация за лични интереси на хора от партията да сложат ръка върху този бизнес.

1 Коментар
  1. […] Това става ясно от документи, които разбиват на пух и прах най-новата им атака към ръководството на БАБХ заради случващото се на граничния пункт, пише Narod.bg. […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.