Всичко е точно: Бойко бута гербаджия за премиер – ето кой е Николай Габровски

2 19 009

Изненада нулева – ГЕРБ номинира видния гербаджия Николай Габровски от „Пирогов” за свой премиер.

Проф. Габровски от години е симпатизант на шайката на Бойко. Тъкмо по времето на управлението на бившия депутат от ГЕРБ проф. Асен Балтов неврохирургът, негов близък приятел, стана зам.-началник в „Н. И. Пирогов“, като наред с това продължи да бъде завеждащ Клиниката по неврохирургия в болницата.

Затова и след като Балгов излетя заради далаверите си, новоизлюпеният кандидат-премиер на хунтата коментира:

„Уволнението на проф. Асен Балтов е неморално и политически мотивирано”…

Досега проф. Габровски странеше от политически коментари, но не скриваше разочарованието си от държавническите решения в сферата на здравеопазването.

Точно преди 4 дни той разказа, че празнува четвърт век като лекар в болницата. „Беше за малко, беше временно. Много вода изтече и много неща видях – от най-красиви и възвишени постъпки, професионализъм, човещина и самоотверженост, до дребнаво и недостойно отстъпление от доброто и съзидателното.

Реклама

Смениха се поколения лекари, хирургични техники и методи на лечение. Промени се разбирането ни за множество заболявания и възможностите ни да ги лекуваме. Но на фона на този поток от събития и съдби, болница Пирогов остана непроменена в същността си. Винаги с отворени врати, винаги с готовност да посрещне поредния пациент, независимо от състоянието му. Продължаваме напред“, написа професорът.

Николай Габровски е син на прочутия проф. Стефан Габровски, също изтъкнат неврохирург, изключително специализиран в лекуването на най-тежките мозъчни тумори и детски травми и състояния.

Проф. Николай Габровски е роден на 27 ноември 1971 г. в София. Завършва медицина през 1996 г. след 6 години обучение в Медицинска академия, София, и една година в Медицински университет „Рене Декарт“, Париж.

Получава специалност по неврохирургия през 2004 г.

През същата година защитава дисертация за присъждане на научна и образователна степен „доктор“ на тема „Значение на задна съединителна артерия за неврохирургичната практика“

През 1999, 2002 и 2007 г. специализира в Клиника по неврохирургия на проф. Брочи, болница „Еразъм“, Брюксел, Белгия.

Първото му работно място, след като завършва, е в болница „Царица Йоанна“ – ИСУЛ.

2 Коментара
  1. Д-р Менгеле казва

    Никога не е късно да станеш за резил.

  2. многознайко казва

    Не мога да повярвам,че истински професионалист би се вързал на тоя номер,освен ако…..е наясно,че този скеч няма да мине.Познавам много светиа от родната медицина-даже един известен кардиолог,на когото предлагаха да стане президент,но той не им се върза,защото предпочете професията си,вместо чистата администрация.Ако Габровски си мисли,че ще тича между МС и Пирогов-явно не е добре с главата.Така,че-спокойно-театро ще да е.
    Тупка се топка-печели се време,за ония несретници на жълтите павета-на брой 240,които мислят само за г@за си/разбирай-собствена изгода/,но не и за племето…..на територията….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.