Банкерът на ГЕРБ Стоян Мавродиев дал 90 млн. кредит за небостъргача на Брендо (СУПЕР СКАНДАЛ + СНИМКИ)

7 30 259

По времето, когато ББР се управлява от финансиста от ГЕРБ Стоян Мавродиев, държавната банка отпуснала 90.6 млн. лв. на „Сентрал дистрикт“ за закупуване на терен и издигането на 24-етажна сграда, съобщи „Капитал“.

Формално собственик е адвокатка от София, но няколко косвени връзки сочат към осъдения за трафик на наркотици и пране на пари Евелин Банев – Брендо.

Мениджърите на проекта отричат той да стои зад него и отхвърлят косвените връзки като недоказани спекулации.

От години темата за високото строителство в столицата разгаря спорове в обществото. Едната страна заемат защитниците му, които в повечето случаи са самите инвеститори в проектите и обкръжението им, а от другата страна са специалисти по градоустройство и хората, живеещи в съседство, които се притесняват от неизбежните инфраструктурни неуредици при появата на подобен гигант в квартала им – трафик, намаляване на зелените площи и т.н.

Новата строяща се 75-метрова кула до Paradise Center в столичния квартал „Хладилника“ буквално е порасла два пъти над всички нови околни сгради. Многото етажи са станали възможни, защото е със смесено предназначение – в случая офис част и жилища. Но високата конструкция е обвита с три допълнителни проблемни слоя.

Първо, зад собствеността в компанията инвеститор – „Сентрал дистрикт“, прозират връзки с осъдения в Румъния, Италия и България за трафик на наркотици и пране на пари Евелин Банев-Брендо.

След окончателната му присъда в България през 2018 г. се оказа, че той е изчезнал и беше обявен за международно издирване. Последно бе заловен в Киев през 2021 г., но така и не беше екстрадиран, защото още през 2015 г. се е сдобил и с украинско гражданство. Мениджърите на проекта отхвърлят косвените връзки като недоказани спекулации и декларират, че по никакъв начин Брендо не стои зад кулата.

Второ, финансирането от над 90 млн. лв. за проекта, кръстен Smart Tower, е получено от държавната Българска банка за развитие (ББР), която по замисъл трябва да финансира малки и средни предприятия, но първо постепенно, а после след 2017 г. и доста ударно се изроди в каса за олигарси.

Фундаментално правило на подобни насърчителни банки навсякъде по света е да не се намесват в сектори и проекти, които могат да бъдат финансирани от частния сектор. А при кредитирането на сградното строителство в години на бум има очевидно силен интерес и конкуренция между търговските банки.

И трето, всичко това се случва в края на 2019 г., когато главен изпълнителен директор на ББР е Стоян Мавродиев. В неговата биография името Брендо от дълги години стои като петно.

През 2013 г., Мавродиев (тогава председател на Комисията за финансов надзор) е призован от прокуратурата като свидетел по делото срещу Банев, тъй като с негов подпис са заверени пълномощни, използвани за трансферирането на пари, придобити от наркотрафик.

Това се е случвало в годините преди Мавродиев да влезе в политиката (като един от основателите на ГЕРБ), когато той притежава консултантски бизнес и се занимава именно с регистрация и обслужване на офшорни дружества. Мавродиев така и не се яви в съда, като дори отричаше да е бил призован.

„Капитал“ потърси Мавродиев за коментар на използваните от него имейл адреси през годините, но не получи отговор. От ББР също нямаше коментар.

Пътят на имота

Първоначално на терена от близо пет декара на ул. „Филип Кутев“ в столичния район „Хладилника“ желание да строи има дружеството „Лукс имоти“. Това е компания, регистрирана още 2008 г. и дълги години притежание на собствениците на „Джи Пи груп“ Георги Василев и Владимир Владимиров-Житенски, но в края на 2018 г. те я прехвърлят срещу едва 30 хил. лв. (заедно и с други имоти, но и със задължения).

Новият собственик на „Лукс имоти“ става регистрирано няколко месеца по-рано през януари 2018 г. „Ретайл парк Пловдив“, което от своя страна според Търговския регистър (ТР) е с действителен собственик Иван Ангелов. То се сдобива с разрешение за строеж през март 2019 г., но осем месеца по-късно – през ноември 2019 г., „Лукс имоти“ отново е продадено заедно с терена и проекта.

Цената пак е 30 хил. лева, а купувач е 28-годишната Христина Шахънска, която няма други фирмени участия.

Явно младата дама има силен бизнес нюх, защото месец по-късно „Лукс имоти“ продава имота, но вече за 22.8 млн. лева. Така проектът за сградата се озовава в ръцете на настоящия му собственик „Сентрал дистрикт“ и той тръгва да го реализира съвместно със „Смарт консултантс“, което отговаря за продажбите и мениджмънта.

По думите на съдружника в последното Константин Бобчев те установяват, че „около Mall Paradise в момента е най-горещата точка“ за строителство на жилища и офиси и след търсене на подходящи имоти попадат на терена на ул. „Филип Кутев“, който вече е с разрешение за строеж и по-голямата част от административната работа е свършена.

Строежът на „кулата на Брендо“ напредва

„Тъй като сградата е доста висока и знаехме, че имаше коментари в обществото за по-високите сгради, преди да купим терена, проверихме в общината дали всичко е наред с разрешението за строеж и височината“, разказва за „Капитал“ Константин Бобчев. По думите му самият главен архитект е потвърдил, че всичко изглежда наред.

Така се стига до сделката, след която новият собственик е вписан в разрешението за строеж като инвеститор и са направени известни модификации по проекта – още едно подземно ниво и вътрешни преустройства, но при запазване на външните форми и обем на сградата. Работата по изграждането започва през лятото на 2020 г., а днес грубият строеж е готов.

Инвеститор под прикритие

Самият инвеститор „Сентрал дистрикт“ също на пръв поглед изглежда мистериозно. Дружеството е регистрирано през февруари 2019 г. (под името „Сентрал дистрикт Борис“), като негов едноличен собственик е основаното дни по-рано „Борис проджект мениджмънт“ (по-късно преименувано на „Вижън проджект мениджмънт“). То на свой ред първоначално има трима собственици – Никола Младенов (70%), Христо Димов (20%) и адв. Ваня Петрова (10%).

Тук изникват първите връзки с Евелин Банев. Никола Младенов не е особено известно име, но той се споменава в обвинителния акт на швейцарската прокуратура, с който „Капитал“ разполага, по делото за „българска престъпна организация, замесена в международен трафик на наркотици и пране на пари“. Зад това име стои казус от 2006-2007 г., когато приближени до Брендо лица в съучастие със служители на Credit Suisse успяват да изперат над 100 млн. евро, придобити от трафик на кокаин от Южна Америка до Западна Европа.

След проточило се над десетилетие разследване през юни 2022 г. банката, както и няколко лица, сред които дясната ръка на Брендо Живко Николов, бяха осъдени. От 2006 до 2016 г. Никола Младенов е управител на „Лега трейд консулт“, което е собственост на Lega Trade Corp от Британските Вирджински острови.

Според швейцарските прокурори бенефициарен собственик на последната е Петър Колчев – приближен адвокат на Евелин Банев и негов съдружник в няколко дружества. Самата Lega Trade Corp и нейни дъщерни дружества са участвали в схемите за пране на пари, а през 2007 г. в Credit Suisse е представено пълномощно, с което Никола Младенов може да представлява компанията.

Христо Димов също не е популярна фигура, макар все пак да е заемал публичен пост – по времето на кабинета „Орешарски“ е назначен от земеделския министър Димитър Греков за член на борда на Северозападното държавно предприятие.

Преди това обаче от 2008 до 2011 г. той е управител на „Гуан България“, което е собственост на Gwan Holdings Limited от Британските Вирджински острови. В това дружество след старта на съдебните дела срещу Брендо се озоваха ключови негови имоти, сред които личната му резиденция в Бояна и столичният хотел Les Fleurs.

Те двамата поетапно напускат и собствеността, и мениджмънта на „Вижън проджект мениджмънт“ и „Сентрал дистрикт“. Първо през 2020 г., малко преди старта на строежа, Димов прехвърля своите акции на Ваня Петрова, а през май 2022 г. и Младенов прави това. Така към момента 40-годишната адвокатка е едноличен собственик на „Сентрал дистрикт“ и на строящата се сграда.

В борда освен нея влизат Теодор Лазаров и Красимир Иванов. За първия не се откриват данни за фирмени участия, но вторият е бил в управлението на редица дружества, сред които и държавната „Проинвекс“. Това е строителната фирма към МВР, която след серия скандали през годините през 2013 беше прехвърлена към прясно създаденото Министерство на инвестиционното проектиране, а след закриването му се озова в МРРБ.

Реклама

През 2014 г. Красимир Иванов е назначен за управител на фирмата от служебния министър Екатерина Захариева и остава там и при управлението на Николай Нанков до 2017 г. След това името му се появява като временен управител на две компании, основани от Българо-американска кредитна банка (БАКБ), в които тя апортира имоти и след това ги продава.

Сянката на Брендо обаче не е напълно заличена по линия на обслужващото проекта дружество. Константин Бобчев и Иван Горанов – единият от партньорите му в „Смарт консултантс“, от 2004 до 2012 г. са собственици и управители на фирмата за недвижими имоти „Хоум фор ю“. Тя също по онова време се свързва с името на Банев, като се среща в швейцарския обвинителен акт, в който поименно фигурират и Бобчев, и Горанов.

Според обвинителния акт на швейцарската прокуратура „Хоум фор ю“ е „отговаряла за предлагането на пазара на имотите, построени със средствата, получени от трафика на наркотици“.

По онова време името на Бобчев за кратко фигурира още като съдружник на Петър Колчев в българската „Корект-55“ и в управата на испанската Rostefano SL редом с тези на Банев и Колчев от 2003 г. През 2016 г. Бобчев е разпитан като свидетел по делото срещу Брендо.

Пред съда потвърждава, че го познавал, но отрича да са имали общ бизнес. Твърди и че не е знаел за участието си в испанската компания, както и че по документи е бил собственик на апартамент, ползван под наем от въпросното дружество.

Пред „Капитал“ Бобчев и Горанов отхвърлиха всички твърдения за връзки с Банев като внушения, които така и никога не са били доказани от институциите. Швейцарският съд в решението си също не намирал никаква връзка и свързаност между тях. Те подчертаха, че нито техните имена, нито това на Никола Младенов фигурират в съдебното решение от Швейцария.

„Чакахме края на това дело, за да затворим тази страница веднъж завинаги. Това, че някой някога е твърдял нещо, не значи, че е така, и затова и никога не се доказа нищо от тези твърдения. Затова ние никога не сме били и сред обвиняемите“, обясни Иван Горанов.

Според тях тръгналата от години от жълти медии връзка на „Хоум фор ю“ с Евелин Банев разбираемо им влияе негативно. Всичко започнало от това, че компанията им продавала апартаменти в комплекс „Оазис“, който швейцарската прокуратура не успяла да докаже пред съда, че е свързан с Банев.

Те никога не са имали взаимоотношения с него, а с Живко Николов, собственик на фирмата инвеститор „Интербилд“. „Нямаме никакво съдружие, договор или какъвто и да било документ, който да ни свързва с Банев“, заяви Бобчев.

Според швейцарския съд Живко Николов е „доверен представител на престъпната организация“ на Банев и негов юридически и финансов съветник.

Той беше осъден на 36 месеца, защото е „извършвал финансови действия, целящи да прикрият престъпния произход на средствата, депозирани в Швейцария, и да им придадат вид на законност“.

След като излизат от „Хоум фор ю“, Бобчев и Горанов основават „Смарт консултантс“, в която имат по 25%. Техен партньор с 50% дял е Веселина Абаджиева, дъщеря на Цветелина Бориславова, която е най-голям акционер и председател на надзорния съвет на БАКБ.

„Смарт консултантс“ ползва и 3 млн. лв. кредит от банката, като други свързани дружества също са нейни клиенти. Компанията работи и по продажбите и маркетинга и на други големи строителни проекти с различни инвеститори.

Най-личният държавен банкер

Въпреки че кредитът от ББР за „Сентрал дистрикт“ е от края на 2019 г., той остава извън публичното полезрение. Една от причините е, че по него няма залог на предприятието или дружествените дялове в Търговския регистър, а само ипотека в Имотния регистър, което го прави по-трудно откриваем.

Другата е, че при отпускането му сумата е малка и се усвоява поетапно, като явно така остава извън топ 10 на големите експозиции на държавната банка, които през 2021 г. бяха оповестени от тогавашния служебен икономически министър (и бъдещ премиер) Кирил Петков, чиято първа битка след заемането на поста беше именно осветляването и прочистването на ББР.

Той го споменава единствено при едно изслушване в парламента за състоянието на банката през август 2021 г., където нарежда „Сентрал дистрикт“ сред потенциалните проблеми заради високото съотношение loan-to-value (LTV) – 121%.

Колко е цялостната инвестиция в проекта не е официално обявено, но, съдейки по размера на заема и балансите на компанията, вероятно става дума за около 100 млн. лв. Сумата на кредита 90.6 млн. лв. е видна от вписването на ипотеката върху терена в Имотния регистър в деня за сделката за покупката му от „Сентрал дистрикт“.

Самото прехвърляне на земята по документи е за 22.7 млн. лв., така че остават близо 68 млн. лв. за реализиране на строежа. Видно от отчетите на компанията, те не са усвоени веднага напълно – към 2020 г. задълженията й към банки са 25.6 млн. лв., а към 2021 г. – близо 36 млн. лв. Реално обаче по-голяма част от грубия строеж до момента е реализирана през 2022 г., така че актуалната сума вероятно е по-голяма.

Разходите за лихви за 2021 г. са 1 млн. лв., а въпреки че за годината няма приходи от продажби, дружеството отчита минимална загуба 87 хил. лв., тъй като прекарва увеличението на незавършената продукция през отчета за приходите и разходите.

По неофициална информация на „Капитал“ в ББР не възприемат този заем като един от най-проблемните сред наследените големи експозиции. Строителството се движи сравнително по график, не изглежда да е на завишени цени, вървят и продажби на зелено, така че има прилична вероятност да бъде обслужван. Лихвата около 3% при подписването, макар да е ниска, не е от най-фрапантните случаи – например заемите за свързаните с Делян Пеевски „Техномаркет“ и „Благоевград – БТ“ бяха при 2%.

Проблемите от гледна точка на банката са от друго естество. Най-очевидният е целесъобразността. ББР е държавна банка с ясен мандат и фокус, която не би следвало да кредитира големи частни проекти, към които интерес имат и другите банки.

Имотните инвестиции на прегряващия пазар в София определено не са сектор, който се нуждае от особено държавно насърчаване, дори и да е при пазарни условия.

Извън това кредитът за „Сентрал дистрикт“ поставя под въпрос доколко в ББР са сработили механизмите да се провери кой е клиентът (KYC). Логично е да се предположи, че не особено задълбочена проверка би показала косвените връзки с Брендо, което предвид съдебното му минало и укриването му от властите, само по-себе си може да е основание за отказ.

Но нека временно да игнорираме конкретното лице и да си представим, че зад проекта няма скрит интерес. Тогава решението да се отпусне внушителна сума на новосъздадена компания, притежавана от хора без особено богата корпоративна история и опит в сектора, също буди недоумение.

А всичко това, като се вземат предвид и старите връзки Мавродиев – Банев, поставя и логичния въпрос дали всички тези защити не са били съзнателно изключени.

На въпроса на „Капитал“ дали Младенов е свързан по някакъв начин с банкера Стоян Мавродиев, Бобчев и Горанов заявиха, че нито те, нито Младенов са се виждали, договаряли или подписвали каквото и да било свързано с договора за кредит с тогавашния главен изпълнителен директор на ББР Мавродиев.

„След смяната на екипа на Мавродиев договорът за кредит е внимателно преразгледан и предоговорен и от новото ръководство така, че твърдения, че кредитът е бил даден благодарение на връзки с Мавродиев не почиват на истината“, заяви Горанов.

Историята около подписите по документите, помогнали на Брендо да пере пари, така и не стигна до ясен финал. Мавродиев винаги е отричал те да са истински, публично е заявявал, че е поискал и графологична експертиза, но така и не се яви в съда през 2013 г.

Това направи Андон Георгиев – неговият партньор от годините в офшорния бизнес, после главен секретар на КФН, съветник в ББР и понастоящем съдружник в адвокатската му кантора.

Тогава съдът му представя да разгледа четири документа, на които се твърди, че фигурират подписите на Мавродиев. Георгиев заявява, че познава прекрасно подписа на началника си, но и за четирите е разколебан – подписът „твърде много“, „до известна степен“ „на 95%“ прилича на този на Мавродиев, но „не ми се струва негов“. А освен това изтъква и че може и да е фалшив, защото е „много престижно да кажеш, че Мавродиев ти е заверил документ“.

Сега поуките са взети и, колкото и да е престижно, този път подпис на Мавродиев наистина няма. Под договора със „Сентрал дистрикт“ стоят тези на другите двама изпълнителни директори – Румен Митров и Николай Димитров.

7 Коментара
 1. ✞❤️Гpeшниk Пeтъp от Б●Т●❤️ казва

  ☞Тpeти дekeмвpи е една от важните дати в моят живот.

  ☞Тoвa e дeн в koйтo мoля Бoг зa пpoшka зaтoвa, чe пopaди eгoизъм и ceбeлюбиe, cъм пocтъпил лoшo и нecпpaвeдливo c мнoгo чoвeци, koитo ca били гoтoви дa дaдaт живoтa cи зa мeн, и c дpyги koитo дaдoxa живoтитe cи зa дa мe cпacят oт лaпитe нa cмъpттa!

  ☞Нa живитe щe kaжa, чe ako нe бяx ги oтдaличил oт ceбe cи, ceгa вcичkи щяxмe дa cмe мъpтви, зaщoтo милициoнepитe-джeлaти koитo oт дeceтилeтия мe пpecлeдвaт и в Бългapия и в чyжбинa, и нeпpecтaннo ce oпитвaт дa мe yбият, избивaт cиcтeмнo вcичkи мoи близkи и пpиятeли.

  ☞Xopaтa нe знaят, чe ocнoвнитe фyнkции нa милициятa, cлyжбитe и пpokypaтypатa, cа нe дa пaзят нapoдa, a дa избивaт нeyдoбнитe нa въpxyшkaтa чoвeци и дa пaзят cвoдницитe и бaндититe oт нapoднoтo възмeздиe!

  ☞Днec ниe xpиcтияните-нekoмyниcти, почитaмe Cвeти пpeпoдoбни Гpигopий Дekaпoлит oт гpaд Иpинoпoл: xurl.es/u015k

  ☞Oт 78 гoдини лykaвият вилнee в pуcko-тypckия жидo-милициoнepo-цагaн-KЛOЗEТ-БГ.: tiny.cc/zc7wuz

  ☞Бoлшeвикo-милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилотo пpoмeни дaтитe нa чepkoвнитe пpaзници в чеpkoвния kaлeндap, изби бългаpckитe cвeщенници, cлoжи нa тяxнo мяcтo мyтpо-милициoнepи oт пoпckият oтдeл нa ДC и KГБ и пpeвъpнa чepkвaтa в дoм нa Caтaнaтa!: tiny.cc/veozuz

  ☞Beлиkи Чeтвъpтъk бeшe нa 21-ви Април: cutt.us/zzEQZ
  ☞Иcтинckият Пeтpoвдeн бeшe нa 12-ти Юли, a нe в kpaя нa Юни, kakтo ни лъжaт cегaшнитe-пoпoвe-милициoнepи.: cutt.us/HreDw
  ☞Cвeти Cлaвeн Пpopok Илия бeшe нa 2-ри Aвгycт.: cutt.us/iwW13

  ☞Чеpквитe в Бългapия ca пoдeлeния нa ДC и KГБ, a пoпoвeтe ca гнycни милициoнepи-дoнocници c paco и kилимявka.
  ☞Тoвa ca пoпoвe нa cвoдницитe, нa мyтpитe, нa бaндититe и нa мaнгaлитe, a нe нa бългapcкият нapoд!
  ☞Вcъщнocт мнoгo пoпoвe ca цигaни-бългapoмpaзци.
  ➤Пaтpиapx Heoфит e Aгeнт Cимeoнoв oт пoпckия oтдeл нa ДC: tiny.cc/ogwyuz

  ☞Дъpжaвaтa oтдaвнa нe e бългapcka, caмo дeтo зoмбиpaнoтo cтaдo нe гo знae!: tiny.cc/gwfzuz
  ☞Нa милициoнepo-koмyниcтичecka-чepkвa нe xoдя, вяpвaм във вceлeнckият Бoг и нямaм нyждa oт милициoнepи-лъжe-пoпoвe зa пocpeдници.

  ➤❤️Шyми, шyми явope❤️: tiny.cc/z2h0vz

 2. ❤️EмZeт❤️ казва

  Poдeнитe пpeз дekeмвpи: xurl.es/kdfx4

 3. ❤️Mорcко Дънo❤️ казва

  Poдeнитe нa 3 дeкeмвpи ca пpaгмaтични и peшитeлни: xurl.es/3vi8n

 4. ✡ACAНA✡ ☮️Чepнaтa Пoмaшka Xoджa☮️ казва

  ☞Пoтaйнaтa САТАН-ЖИДO-ЦИГAН-ДC-ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 57[46+11] живи човека зa дa зaдъpжи влaстта в pъцeтe cи!
  ☞Cатaнинcко ОГНЕНО ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ на албански деца и жени, планирано и извършено от сатанистките върхушки на Бългaрия, Mакeдония и Cърбия!
  ☞A държавата-мафия разиграва поредният цирк пред БГ-овцете!
  ☞Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб!
  ☞Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите!
  ☞Не проумявяш ли, че oт 78 гoдини те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са!
  ☞Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът!
  ☞Боко и Румен са двете страни на една и съща дс-монета!
  ☞ Очевадно е, че не министрите и президента управляват БГ-клозета, а управляват техните кукловоди от ДС!
  ☞Отвсякаде само лъжи и измишльотини за уж катастрофиралия автобус!
  ☞Ама трупове не се виждат.
  ☞Има труп – няма труп, след няколко дни, хооп труп на изгорено, пренесено в жертва на Молох дете, Ъ!
  ☞То трупа да не игла, че да не се вижда в автобуса ве гадове-убийци-сатанасти!
  ☞Спасилото се дете е убито и изгорено после, защото не е било част от бандата организирала покушението и истината за атентата е щяла да излезе наяве!
  ☞Детето е изгорено и поставено по-късно, във вече изгорелия автобус от службите, които стоят зад атентата!
  ☞Очевидци твърдят, че сред cпacилитe ce хора около автобуса е имало дете!
  ☞Нафтата не се пали от искра и неможе да развие такава висока температура, че да стопи ламарината!
  ☞Външната страна на автобуса въобще не е обгоряла, горенето е било само вътре, където са пътниците!
  ☞Оцелелите твърдят, че в пътническото отделиние се е взривила запалителна бомба!
  ☞Видяхме как Боко искаше откуп за отвлеченият кораб, защо да не е отвлякъл и албанските деца и жени за да иска откуп, той цял живот това прави, и за него това е начин на живот!
  ☞А службите в БГ-клозета, са изцяло в служба на мафиозите!
  ☞Бог да прости греховете на изгорените жени и деца.

  ➤Вcичkите дo eдин ca пpecтъпници oт милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилото!: tiny.cc/wewyuz
  ➤Пpaзнeнcтвoтo пo cлучaй 45-гoдишнинaтa нa мyлтaka Beжди Paшидoв нa 14 дekeмвpи 1996: tiny.cc/wv4zuz

  ☞Бokо-Kaнибaлa тpябвa дa бъдe жив-изгopeн нa oгнeнa-kлaдa пpeд пapлaмeнтa!: tiny.cc/kwczuz

  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜: yerl.org/1Cm1x
  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: tiny.cc/gq6zuz
  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!: tiny.cc/kq6zuz
  ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz

  ☞❤️Титаник_1997_БГ-субтитри :
  ➤❤️Част.1: yerl.org/cJZJC
  ➤❤️Част.2: yerl.org/NYtq8
  ➤❤️Част.3: yerl.org/AzA1N
  ➤❤️Част.4: yerl.org/7eaqj
  ➤❤️Част.5: yerl.org/7au6X
  ➤❤️Част.6: yerl.org/uLtJ5
  ➤❤️Част.7: yerl.org/gBajq

 5. Veilgheidsdienst казва

  Лично ЦВ.ЦВь назначава за шеф на КФН Мавродиев/разбира се с-у ГОЛЕМА сума кеш над 500 хиледи/
  Шефа на КФБ вместо да служи на БГ ДЪРЖАВА служи на НАРКОмафията
  Лицето С.М /шеф на КФН/ обслужва 2 ОФШОРКИ където БРЕнДО ПЕРЕ на воля и спокоствие мръсните си НАРКОкинти
  Освен в швейцарската “Кредит Суис“ екипа МАВРОДИЕВ-БРЕНДО перат през Австрийската “EURAM Bank“’ 50 МИЛИОНА ЕВРА

  ЕУРАМ банк е любима банка за ПРАНЕ на РУСКАТА МАФИЯ,руски олигарси ,руски ворове,шефове от ФСБ -търгуващи с оръжия петрол и природни ресурси
  За ЕУРАМ Банк Аустрия бързо се разчува и всички крими босове от Източна Европа започват да ПЕРАТ активно през нея
  ПРАНЕТО в имоти не само в София
  На морето БРЕНДО притежава няколко хотела в лщбимия на софийските кифли к-кс ЛОЗЕНЕЦ имотите там обаче БРЕНДО отстъпва на бургаския ДС бизнесмен Сава Чоролеев/наследил структурите на ДС за цялата Бургаска област/
  ЧОРОЛЕВ съшо като Брендо е стар контрабандист още по СОЦа е отговарял за МОРЯШКИТЕ екипажи от Бургас имал е мощна агентурна мрежа за да наблюдават кои от моряците върти контрабанда-палта,кожи,джинсита,алкохол,цигари валута горива
  ЧОРОЛЕЕВ отговаря за вноса и износа и контрабанда през Бургаското пристанище разбира се през бушони които му вършат работа митничари ,полицаи и др
  ЧОРОЛЕЕВ е човека който контролира и “държи дистанционното“ на кмета от ГЕРБ Димитър Николов и е негов водещ офицер и ментор
  Чоролеев е в бизнес с хазар ,хотели на Сл.Бряг,има Шоколадова фабрика и върти с подствени лица дискотеки и нощни барове във Бургас
  Съшия има за съдружници грузински евреи и руснаци -агенти КГБ които му помагат за контрабанда през Молдова,Украйна и Грузия не само на петрол,сухо мляко метали във бизнеса с прахета му партнира Цветелина Карагьозова която държи ФИШ ПОРТ Бургас и 2 фериботни кораба за ГРУЗИЯ
  На ФИШ ПОРТА редовно се разтоварваха НАРКОТИЦИ скрити в пратки с БАНАНИ от Ю.Америка ,плоскости,строителни материали ,бутилки с вина
  Другия бушон съдружник в бизмес с прахчета е бай Петко Русинов стар ДСкадър който държи бизнес с замразена риба и рибни продукти/удобно прикритие за внос и реекспорт на БЕЛО /дъщерята на бай Петко -ЗОРНИЦА РУСИНОВА дори е назначена и издигната от мафиота капо ди тути капи БОЙКО БОРИСОВ за МИНИСТЪРна Труда и Социалната Политика/2012-2013 год/ и отново за министър на Т.С.П 2016-2017
  Аот 2017 до сега 2022 год е зам,министър на Т.С.П разбира се ЗОРНИЦА РУСЕВА е член на шайката ОПГ ГЕРБ
  Има данни в с/мата на Нидерландския ЕВРОПОЛ че МАФИОТА Борисов пере НАРКОпари към 300 МИЛИОНА от чекмеджета в ПЛОВДИВ в строителство на огромни жилищни комплекси /Резиденшал парк/в района около Гребния канал и посока кв.Тракия за бушони строители-предприемачи мафиота БОРИСОВ използва бизнесмена Гощо Самуилов /шеф на ИНСа ойл/ и 2 та си френдове/приятели / Пещерните АЛКОХОЛНИ братя босове на Винпром Пещера

  Както казва премиера на Нидерландия Марк Рюте ;ШЕНГЕН без МЕН

 6. J.English MI6 казва

  Студенти и ученици по Социология и Политически науки в Обединеното Кралство UK изучават БОЙКО БОРИСОВ-БГпремиер като пример за срастване на МАФИЯТА с държавната власт

  2018 водещото и много авторитетно списание за политика и геополитика анализи “FOREIGN POLICY“ рупор на Демократическата партия на САЩ излиза със заглавие “БОЙКО БОРИСОВ ТОП -МАФИОТ на Балканите“татия сащ списанието описва бг премиер БОЙКО като супер МАФИОТ кйто забележете НАДминава Косовския премиер и доказан мафиот убиец ,търговец на човешки органи и накобос ХАШЕМ ТАЧИ по прякор Снейк-ЗМИЯТА
  ХААШЕМ ТАЧИ в момента е ПОДсъдим в Международния трибунал в Нидерландия за престъпления с-у ЧОВЕЧЕСТВОТО и съпорт в избиването на над 2000 СРПСКИ ГРАЖДАНИ
  Представете си само ако БОЙКО е по ГОЛЯМ МАФИОТ от Змията ТАЧИ колко ли човека е убил ,гръмнал с пистолет,с гранатомет ,колко ли човека взривил и запалил колко ли ТОНА ЧОВЕШКО МЕСО е изнесал от БГ колко ТОНА БЯЛО и херц амфети е изнесал /внесал
  По данни на “Агенция Митници“ за една година мафиота БОРИСОВ е ИЗНАСЯЛ по 2,3-3 ТОНА ТРУПНИ и живи ЧОВЕШКИ ОРГАНИ на бг граждани/селяни като дестинациите са били за ИСПАНИЯ,ИЗРАЕЛ,САЩ като най-много човешко месо мафиота БОРИСОВ е изнесал за ИЗРАЕЛ където за посланик е сложена лично от него РУМЯНА БЪЧВАРОВА по прякор Бъци Шматката
  Шматката е разследван от ДАНС и има заведено дело за ТРАФИК и износ на БЕБЕТА пеленачета за ИЗРАЕЛ заедно със съдружничката си Цветелина Стоянова делото е светкавично прекратено след ЧАДЪР и разговор на мафиота БОРИСОВ с шефове от ДАНС

 7. †❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ yerl.org/9xtcW казва

  ☞Дoлy мaфиятa!☜☞: yerl.org/LrADO

  ☞CTO гoдини ЗATBOP зa CATAНATA-БЪЛГAРОУБИЕЦ Боко-Канибала от Бaнкя: yerl.org/RA4Nt

  ➤Koльo Kитaeцa: Дeня нa жepтвитe нa Tpaфиk: tiny.cc/az70vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Beлиkaтa Измaмa: tiny.cc/05rzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Бaндитckитe гpyпиpoвkи, kоитo ви yбивaт: tiny.cc/28pzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Глacyвaтe зa Bъзpaждaнe пoлyчaвaтe ГEPБ: tiny.cc/68pzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пpeз 1993г., лeжax в apecтa в «Cлънчeв Бpяг», зaeднo c aвтokpaдeцa Бойко Борисов oт Бaнkя: tiny.cc/fqgvuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa Избopитe нa 2-pи Okтoмвpи: tiny.cc/aq4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшko Aмepиkaнeцa и цигaнckитe cвoдници: tiny.cc/jeayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa: tiny.cc/1gayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Baнko-1 и Koльo-Шaнcа: tiny.cc/qeayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kpyшaтa, Гpишa Гaнчeв и пpecтъпницитe oт 90-тe гoдини: tiny.cc/neayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия: tiny.cc/elwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Цигaнckaтa пpecтъпнocт в Бългapия: tiny.cc/blwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшo Aмepиkaнeцa или Toшo Heaндepтaлeцa: tiny.cc/4lwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи: tiny.cc/0lwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Илия Пaвлoв и Жopo Илиeв: tiny.cc/xkwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пoли Пaнтeв и Kokaинoвитe Бocoвe: tiny.cc/tkwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Иcтинaтa зa 90-тe гoдини: tiny.cc/ihayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa – oбиpи нa TИP-oвe: tiny.cc/6hayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Mилeн-Пcиxoтo, Ивo-Kpaвaтa и Пaци-Дeлтaтa: tiny.cc/pgayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Xpиcтo Cтoичkoв, Baлтep Пaпaзkи, Гeшeв и нoвият цap нa цигaнитe oт Bидин: tiny.cc/lgayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Бpeндo, Apaбaджиeв и Бaнeв – измaми и дpoгa: tiny.cc/igayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Плaмeн Дъвkaтa-Bapнa, kpaдeни koли и kopyмпиpaни пoлицaи и пpokypopи: tiny.cc/fgayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Poceн Бяca oт Pyce и шoyтo c нeгo: tiny.cc/7gayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kocтa Aвpaмoв и Toци, бaндити oт минaлoтo и ceгa: tiny.cc/ufayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пeтko Д●E●Б●E●Л●И●Я cтaнa oт пoлицaй, бaндит и pekeтьop: tiny.cc/kfayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Гpyпиpoвkaтa ФOPC-92: tiny.cc/ueayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Hиkoя мeдия нe cпoмeнa 13 aвгycт 1961 гoдинa: tiny.cc/7fayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Фpeнcka зakycka и paзkaзи зa минaлoтo: tiny.cc/bowyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Bидeo зa Beнци Чиkaгoтo – лидep нa eднa oт нoвитe пapтии: tiny.cc/eowyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa бeдcтвeнoтo пoлoжeниe в Бългapия: tiny.cc/howyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв – Paдocлaв Paдocлaвoв – пъpвa чacт: tiny.cc/gj4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв – Paдocлaв Paдocлaвoв – втopa чacт: tiny.cc/mj4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Истории за Качамака от Русе и Гошо Мачето от гара Каменец: tiny.cc/qj4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Чepнaтa дaтa 9 ceптeмвpи 1944 г.: tiny.cc/7q4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Тapзaнa и Цaнko-Бokcьopa oт Pyce: tiny.cc/0klzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Плeшивaтa Злaтka-Злaтaн Злaтaнoв плaши xopaтa в Pyce cъc cчyпeни пpъcти: tiny.cc/7klzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Мapшaлa-Kpacимиp Cтoйkoв, Пpecтъпнocт и Пoлитиka: tiny.cc/bklzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Жaни Cвиpчeв и Импepиятa мy: tiny.cc/eklzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa Бългapия: tiny.cc/8lbzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa вcичkи Бългapckи Haциoнaлиcти: tiny.cc/acdzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa: tiny.cc/jz70vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици: tiny.cc/4f90vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Плeшивaтa Злaтka, Kpиcтиян-Maнekeнa, Mapшaлa, Koпeйkин – бaндaтa зa ckиминг ycтpoйcтвa “Изpaждaнe“: tiny.cc/sixzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Cтyдиo Пoлитиka: tiny.cc/dz90vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Жopo Eфeндитo oт Bapнa: tiny.cc/p080vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Koмyниcтитe пpoдължaвaт дa yпpaвлявaт Бългapия: tiny.cc/yz70vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв: tiny.cc/tz70vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa peaлнocттa koятo ви зaoбгpaждa: tiny.cc/qz70vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пpecтъпницитe ce нaмъkнaxa в нapoднoтo cъбpaниe нa Бългapия: tiny.cc/9z70vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници: tiny.cc/vy70vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Бaндитckитe гpyпиpoвkи, koитo ви yбивaт: tiny.cc/28pzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Beнциcлaв Aнгeлoв-Чиkaгoтo и Kocтaдин Kocтaдинoв-Koпeйkин: tiny.cc/4cnzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв: tiny.cc/sdv0vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Yбиeцът Axмeд Дoгaн: tiny.cc/1m01vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчa Toдop Cлaвkoв и Гpoзнaтa мy cecтpa: tiny.cc/yl01vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Yбийcтвoтo нa Бaй Mилe: tiny.cc/5331vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kpaдцитe и измaмницитe, kоитo ви yпpaвлявaт: tiny.cc/8331vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Tpитe злokaчecтвeни тyмopа нa Бългapия: tiny.cc/d331vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Cpeщaтa ми c Bacил Илиeв – BИC 1: tiny.cc/bgg1vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Koй koй e в Бългapия: tiny.cc/fgg1vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Yбийcтвoтo нa Ивaн Toдopoв – Дokтopa: tiny.cc/hgg1vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Измekяpи и Пpoдaжници: tiny.cc/jgg1vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kpивитe измaмници: tiny.cc/ngg1vz

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: tiny.cc/gq6zuz
  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!: tiny.cc/kq6zuz
  ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz

  ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово: tiny.cc/iewyuz

  ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.