Скандал в Narod.bg: Рокада в КАТ върна мафията – вижте кой е Николай Крушарски

0 23 161

Поредно скандално назначение в „Пътна полиция” към Главна дирекция „Национална полиция”– от десетина дни фактически зам.-началник е Николай Крушарски, издаде източник на Narod.bg от МВР.

Абсурдното е, че главният инспектор бе спипан като участник в нерегламентирано триене на записи от системата на КАТ, показващи нарушения на пътя.

Според наш брилянтен източник Калоян Драганов изобличил Крушарски, че участвал в бандата служители на Центъра за обработка на нарушенията към „Пътна полиция”, които използвали профилите си в системата, за да прехвърлят в папка „Платени” онези снимки от камерите на пътя, за които се дължи глоба.

По времето на бившия шеф на КАТ Тенчо Тенев, скоростно изпратен в пенсия, за да не пречи на далаверите, стана ясно, че в Единния център за обработка на нарушенията на дирекция на полицията около 1000 клипа за превишена скорост са „изчистени”, като са обявени за негодни за налагане на санкция или пък са премествани в папката, в която стоят записите с вече платени глоби.

Така държавата загубила нови 500 000 лева от глоби. Пред медиите тогава комисар Тенев посочи, че в сектора работят около 50 души, като външен човек няма достъп до тях и компютрите, на които става обработката на клиповете.

Сред тези 50 човека е и Николай Крушарски. Вместо разследване от прокурор, обаче, ченгето заслужи кариерен тласък и е бъдещият зам.-началник на КАТ, само се чака официалната заповед за назначението.

Шефът на КАТ комисар Димитър Мичев и главен инспектор Бранимир Андонов показаха първите зелените номера, които вече се монтират в България

Така или иначе от 10-ина дни изловеният в далаверата със записите замества новия началник на КАТ в ГДНП Димитър Мичев и реално вече дърпа конците в „Пътна полиция”.

Реклама

Другият абсурд е, че осветилият корупцията и ролята на Крушарски в престъпленията – Калоян Драганов, е уволнен…

След като комисар Тенчо Тенев бе махнат, в системата на КАТ-София стават все по-нелогични назначения. Narod.bg писа няколко пъти за началника на сектор „Регистрации“ в КАТ гл. инспектор Ален Милованов Миалков, който под заплахата за дисциплинарно уволнение излезе в дълъг болничен. След като Тенев бе пенсиониран, Миалков се върнал на поста си, където е и до момента.

Наскоро Narod.bg разкри, че лице на катаджиите пред обществото е пияната Деница Иванова.

Деница е инспектор в сектор „МПС и водачи“ и наскоро бе изтъпанчена пред медиите покрай новината, че електромобилите у нас вече ще са със зелени регистрационни табели.

В началото на 2022-а усмихнатата полицайка от групата на пробития Ален Миялков трупа трудов стаж в отдел „Регистрации“, когато се прави изненадваща проверка за алкохол и наркотици сред служителите.

Тестът показал, че катаджийката била на работа неприлично пийнала – с 1,81 промила алкохол. За да спаси кожата и пагона, фирканата кака по спешност излязла в болничен, а по скандалния случай започнала дисциплинарна проверка.

От страх, че ще бъде изритана, впиянчената Деница, която дефилираше покрай новите зелени номера на електрическите автомобили, не се появила на работа близо 5 месеца, като станала неоткриваема дори за колегите си. Съвсем неслучайно след като КАТ се пое от Димитър Мичев, веселата Деничка се върнала на работа ни лук яла, ни лук мирисала.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.