Сигнал до МВР: Борисов е ортак на Путин – руският „Балкански поток” на ГЕРБ заобиколи Украйна

0 7 513

Има сигнал, че руският „Балкански поток”, построен с 3 милиарда лева от ГЕРБ, е част от стратегически план на Путин за заобикаляне на Украйна.

Това потвърди вътрешният министър Иван Демерджиев по време на блицконтрола в парламента.

Той бе попитан от съпредседателя на ДБ и зам.-шеф на парламента Атанас Атанасов за публикувано в медиите факсимиле от седмична справка на ДАНС отпреди години, преди да започне строителството на Балкански поток, в което било подчертано, че „още към онзи момент българските служби са предупредили тогавашния премиер, че построяването на „Балкански поток” е част от стратегически план на Путин за заобикаляне на Украйна“.

Реклама

В МВР постъпи сигнал с подобно съдържание от гражданско сдружение „Боец“. Там са описани много сходни обстоятелства на тези, които вие изложихте тук, потвърди вътрешният министър.

И обясни, че тъй като се засягат въпроси от националната сигурност, от МВР са препратили сигнала по компетенция на ДАНС и на компетентната прокуратура. Очакваме разглеждане и придвижване на сигнала, каза Демерджиев.

Прокуратурата веднага се е самосезирала и е започнала проверка откъде е изтекла тази информация, което означава, че това е действителен случай, обясни Атанасов. Тези данни сочат, че има извършено престъпление против българската страна, допълни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.