ВиК-шеф от ГЕРБ яхна чисто ново порше – работи за брата на Мамин Ваньо

0 12 127

Сегашният управител на ВиК-Пловдив инж. Огнян Кулишев има двама конкуренти за поста, става ясно от протокола за допуснатите кандидати в конкурса. Настоящият шеф застана начело на държавното предприятие през август м.г. и е с временен договор.

Той смени Спартак Николов, ръководил дружеството при управлението на ГЕРБ, който работи за брата на гербопитека и бивш кмет Иван Тотев – Георги.

Освен Кулишев до следващия етап в надпреварата е допуснат неговият родственик Йордан Чемишев, за когото се твърди, че е близък до предишния управител. Преди е отговарял за канализацията в дружеството , а сега е зам.-главен инженер. Конкурент на настоящия управител е и Костадин Тотев, зам.-шеф на ВиК-Смолян.

От надпреварата е отстранен Красимир Божков, защото няма изискуемия 5-годишен стаж във ВиК оператор.

Реклама

Тримата претенденти ще трябва да представят концепция за развитието на предприятието в следващите 3 г. в срок до 14 декември. Очаква се конкурсът да приключи до края на годината.

Междувременно бившият шеф на ВиК-Пловдив Спартак Николов беше засечен да шофира чисто нов джип „Порше“. Преди години караше джип BMW X5.

„Работя за богата транспортна фирма и това е служебната ми кола“, обясни Николов, който паркира в синята зона на ул. „Тодор Каблешков“ и не пусна есемес, а отиде да се таксува на паркомата.

Уточни, че дружеството се занимавало с международни превози, но отказа да го назове. Големите пловдивски превозвачи отрекоха Спартак Николов да е започнал работа при тях.

От свои източници „24 часа“ научи, че богата транспортна фирма е на брата на бившия кмет Мамин Ваньо – Георги Тотев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.