Харесван от леви и десни: Крум Зарков става премиер

3 13 099

С най-големи шансове за следващ служебен премиер е сегашният правосъден министър Крум Зарков, съобщи пред „Галерия“ отлично информиран източник. Според него Зарков е фаворит на кръга около президента Румен Радев, защото е диалогичен, компетентен и отлично се справя с управленските предизвикателства.

Различните лобита около Радев все още не са намерили пресечна точка, твърдят политици. Това била и една от причините Радев да бави даването на мандатите на парламентарните групи, при положение, че още в деня на изборите беше ясно колко фрагментирано ще е новото Народно събрание.

Зарков бил харесван не само от президентските кръгове, а и от леви сиви кардинали, които виждали в него потенциал за управник от по-висок клас.

Умее да постига баланс между дисциплинирано поведение и отстояване на собствена позиция, а пък е и много комуникативен“, каза пред „Галерия” социалист от по-старото поколение.

Крум Зарков беше депутат от БСП в 44-то, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание. Политическата му кариера е изцяло в левия сектор, без залитане към други. В БСП бързо става член на Изпълнителното бюро само 2 г. след приемането му за партиен член.

Реклама

В последно време обаче е сред хората, които публично изразяват несъгласието си с ръководството на партията и най-вече със самата Корнелия Нинова.

В интервю Зарков припомня, че заради лоши изборни резултати е искал нейната оставка, още когато БСП е била трета политическа сила, а вече е даже пета.

Като депутат има сериозен принос в много законопроекти, а и по образование е юрист. Едно от гласуванията му в пленарна зала стана знаково, защо¬то заради него не се прие предложението на БСП за връщане на хартиената бюлетина.

Той се обяви срещу възстановяването на този модел и нееднократно го определи като грешка.

Сегашният служебен правосъден министър иска и оставката на главния прокурор Иван Гешев. С позициите си спрямо работата на Гешев той спечели симпатиите и на център- дясно ориентираната част от обществото. Не е тайна, че хора от ДБ и от „Промяната” също симпатизират на Крум Зарков.

След като възможностите за съставяне на мнозинство видимо клонят към нула, политическите сили се ориентират към варианта нови избори. Партиите умуват за бъдещи коалиции с цел по-лесно съставяне на мнозинство и правителство.

3 Коментара
 1. Д-р Менгеле казва

  С тоз zigeuner, от мароканските, вж. тироида в драматичен статус.

 2. J.English MI6 казва

  Тоя “мирише “ на ЗАСТОЯЛ КОМУНИЗМо-БОЛШЕВИЗЪМ
  Крум Зарков внук на генерал-майор от ДС -Леонид Кацамунски/звучи някак си руско болшевишко хазарски/

 3. Со керез казва

  Много къдрЯв за хазар, но мароканските скакалци и там ще да са попасли – сиганите са глобалисти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.