ЛОША ВЕСТ: България губи 1,4 милиарда!

2 7 807

Без България да е приела дефиниция за енергийна бедност няма да получи втория транш от плащането по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

Това заяви българският евродепутат Сергей Станишев по време на конференция, посветена на високите цени на енергията и решаването на проблема на домакинствата, които не могат да се отопляват.

„През януари България има намерение да поиска второ плащане по Плана за възстановяване от 1 милиард и 400 милиона лева. За да се случи това обаче, едно от конкретните изисквания е да има и дефиниция за енергийната бедност.

Реклама

Без нея няма да могат да се усвояват редица средства, свързани с обновяването на жилищния фонд, енергийната ефективност, които са заложени в Плана за възстановяване“, каза Станишев.

Ако плащането се проточи във времето, това ще отложи и получаването на остатъка от сумата по плана, в размер на 10 млрд. лева, подчерта социалистът.

Затова той призова за политическа воля и взаимодействие между институциите за приемането на определение за енергийна бедност.

„Имаме нужда наистина от комплексна държавна национална политика за ограничаване на енергийната бедност и за конкретни мерки в подкрепа – и на бизнеса, особено на малките и средни предприятия, и на хората“, завърши бъдещият конкурент на Корнелия за лидерския пост в БСП.

2 Коментара
  1. многознайко казва

    И пак няма виновни…..Е така ще е докато не затворят поне една дузина виновници в зандана.И те са много ясни кои са-тези които не са си свършили работата.Уви.
    После-прави са ония късоумници от ЕС-трябва да се каже кои са енергийно бедните-всички знаем,че са 80% от населението на тази територия.Не може да сми производители на ток-ефтин ток-да го препродаваме за много пари и именно по мароумните процедури на ЕС,да го продаваме на собствения си народ.За това трябваше да се отстоява-Козлодуй работи и произвежда за българите,по действителни,а не борсови цени!Изедници-оставете народа да живее ,а не да съществува,защото ще останете и без вашия залък………

  2. ИСТИНАТА казва

    ТЪРСЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НОЩНОТО ШКАФЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! НОЩНОТО ШКАФЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ТЪРСЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! Не си ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО,ТАМ,ТАМ,ТАМ е „ЗАРОВЕНО КУЧЕТО“!!! ТАМ!!!???

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.