Само в Narod.bg: Бърз тест на МВР вкара шофьор на „Еконт“ в ареста

1 16 711

Надрусан ли е бил шофьорът на куриерската фирма „Еконт”, собственост на бившия министър Николай Събев, прегазил жена на пешеходна пътека в Пловдив, пита източник на Narod.bg под тепетата?

Новината плъзна вчера в медиите, които спестиха факта, че 53-годишният водач е управлявал микробус на най-богатия министър в кабинета „Кирил Петков” – Ники Еконта.

Сигналът, получен около 19 ч., гласял, че на кръстовище между ул. „Солунска“ и ул. „Росен“ под тепетата микробус на „Еконт” блъснал пресичаща на пешеходна пътека 65-годишна жена.

Алкохолната проба на водача е отрицателна, но тестът му за употреба на наркотици отчел положителен резултат.

С полицейска заповед мъжът е задържан за едно денонощие.

Реклама

По образуваното досъдебно производство работят служители от сектора за разследване на престъпления по транспорта.

Според данните на 26 ноември около 19 ч. станал инцидент с бус на „Еконт“ на пешеходна пътека – било тъмно, валяло дъжд, имало задръстване, дамата била облечена с тъмни дрехи, тичала отляво и изскочила на пешеходната пътека.

Заради задръстването скоростта на буса била ниската. След като я блъснал, шофьорът слязъл, за да ѝ помогне. Тя била в пълно съзнание и седнала на бордюра. Линейката дошла след 10 мин. и откарала пострадалата в болница. Дамата има само натъртвания. Шофьорът бил в контакт с нея.

Полицията направила две проби със слюнка на Тодор, които се оказали с различен резултат.  Шофьорът бил дългогодишен кадър на фирмата, 53-годишен, и тъй като не приемал никакви забранени медикаменти, поискал тест в болницата с кръвна проба. 

24 часа по-късно резултатът показал, че пробата била негативна.

1 Коментар
  1. Кольо фичката казва

    Какво значение има на кого е фирмата? Със хиляди шофьори, ще речете, че лично собственика наема всеки един от тях, само защото е наркоман.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.