Изловен в лъжа: Разследваният за 100 бона подкуп Минко Ангелов плаши депутат по Viber (СНИМКИ)

0 10 855

Депутатът от БСП и председател на антикорупционната комисия Смиляна Нитова е получила заплашително съобщение от областния управител на Хасково в оставка Минко Ангелов, разследван за корупция.

Заплахата от над 4 страници е изпратена по вайбър

Това заяви от трибуната на Народното събрание днес депутатът и зам.-председател на парламентарната група на левицата Иван Ченчев. Той показа разпечатка с текста от съобщението и призова председателя на Народното събрание и президента да вземат мерки.

Съобщението е изпратено по вайбър, потвърди по-късно и самата Смиляна Нитова. Тя отказа да съобщи какво точно й е писал областният в оставка Ангелов, но уточни, че в съобщението я обвинява в слугинаж, безпрецедентен цинизъм и отправя закана, че ще „помогне” на БСП да няма нито един мандат в региона.

Пред haskovo.live Смиляна Нитова определи съобщението на Ангелов като непремерено и обидно. Тя недоумява в качеството си на какъв Ангелов може да остави без мандат една партия.

Реклама

Нитова обаче е озадачена и от факта, че в съобщението до нея Минко Ангелов не отрича директно да е участвал в контрабандна схема.

Пред haskovo.live Минко Ангелов отрече да е пращал съобщение на Смиляна Нитова. Той директно излъгал, че няма вайбър, за да изпрати заканата си. Заяви, че отдавна познава Смиляна Нитова, но последно бил контактувал с нея от преди последните предсрочни парламентарни избори.

Проверка на медията ни обаче показа, че телефонният номер на Минко Ангелов използва приложението вайбър и последно абонатът е бил активен там в 15,27ч. днес.

Припомняме, че вчера, по време на парламентарния контрол Смиляна Нитова зададе въпрос към служебния министър- председател Гълъб Донев, дали е запознат със сигнала до президента, който бе публикуван и в медиите, и в който се твърди, че областният управител на Хасково Минко Ангелов е покровителствал контрабанден канал за парфюми през ГКПП Капитан Андреево.

В отговор Гълъб Донев заяви, че по сигнала работят прокуратурата, МВР, ДАНС и антикоорупционната комисия. Д

онев съобщи, че Минко Ангелов е депозирал оставката си като областен и е в отпуск, до приключване на проверките. Самият Ангелов определи в профила си във фейсбук като морален акт подаването на оставка и заяви, че е бил наклеветен, за което ще си търси правата в съда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.