Содом и Гомор в НКЖИ: Европейски фирми сезират Кьовеши за рекет (ПРОДЪЛЖЕНИЕ)

0 10 903

Служители в държавното предприятие Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) използваха трибуната на Narod.bg, за да алармират вицепремиера и транспортен министър Христо Алексиев за безобразията и порочния любовно-далавераджийски кръг, който управлява дружеството.

Вече ви разказахме, че от година ситуацията в държавното предприятие може да се оприличи с две думи – разврат и корупция.

След като ръководството бе поето от Златин Крумов, той в кратък срок успял да създаде един развратно-корупционен кръг от верни на него по корупционна и любовна линия хора. Фаворитката за сърцето му Десислава Андреева коли и беси на третия и четвъртия етаж на компанията. От нея треперят всички – и служители, и директори.

Заместник генерален директор на компанията е Мария Генова – тя пък е в интимни отношения с гуруто на корупцията Иван Бакалски – ръководител на най-големите строителни обекти, които са с европейско финансиране, по направлението Пловдив -Бургас.

От сигнала до Narod.bg научихме още, че генералният директор Златин Крумов сам пробутал опасно близката на Бакалски Мария Генова за зам. генерален директор, а дъщеря му за директор на ключова дирекция.

Бакалски управлява проектите в конфликт на интереси, но това не е всичко – работниците от НКЖИ са категорични, че се прилагат криминални практики като притискане на фирмите – контрагенти, което си е форма на рекет.

Реклама

Например, реномирани европейски фирми като „Щрабаг” и „Терна” вече са подготвили сигнал до Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши, който тези дни ще бъде депозиран.

Техният сигнал е свързан с открити опити за притискане на фирмите да подписват незаконни споразумения, с които да се отказват от свои законни права.

Ако те откажат да ги подпишат, са заплашвани, че няма да им се платят индексации или в най-добрия случай ще им се плати, ако и когато останат пари.

Това е явно нарушаване на принципа на равнопоставеност на фирмите и недопускане на дискриминация и създава реална опасност от спиране на европейското финансиране.

С Иван Бакалски е свързан още един грандиозен скандал, който бе потушен наскоро и който е вързан с доставка на асансьори. Бил е сезиран управляващият орган на програма „Транспорт” в Министерството на транспорта за открито лобиране от страна на Бакалски за марка асансьори, което е класически случай на търговия с влияние.

Това е причината и всеки момент управляващият орган да сезира прокуратурата.

„Последната надежда на нас като служители е министърът на транспорта да разсече този порочен развратно-корупционен кръг”, завършва сигнала на служителите на НКЖИ до Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.