ДБ се цепи! Сини гаулайтери искат кабинет с ГЕРБ

1 9 499

Вътрешен скандал цепи „Да, България“, след като опозиционното крило в партията настоя председателят Христо Иванов да разговаря с ГЕРБ за съставяне на правителство с първия мандат.

Пръв глас за прегръдка с шайката надигна Калоян Янков, бивш депутат, юрист, учредител на „Да, България“. Той е част от т.нар.  клуб “9 декември”, в който влизат 88 души, сред които Велизар Шаламанов, тенисистка Мануела Малеева и проф. Александър Кьосев.

С дълъг пост в социалните мрежи Калоян Янков призова Христо Иванов да разгледа опцията за подкрепа на ГЕРБ в първия мандат, където има най-сериозни шансове да защити каузите на партията – влизане в еврозоната, присъединяване към Шенген, модернизация на отбраната, противодействие на Русия, спиране на едноличното управление на Румен Радев, електронно управление и съдебна реформа.

Реклама

Ако не пристъпи до този ход, Христо Иванов обрича „Да, България“ на маргинална роля в българската политика и много вероятно отпадане от парламента при следващи избори, смята Калоян Янков. Той подчертава, че това е неговата позиция, а не на клуб „9 ноември“.

Членът на „Да, България!“ обяви, че ще предложи стъпките, които партията трябва да направи, след като Христо Иванов не желае да направи тази крачка. Янков смята, че ДБ трябва да поеме отговорност и да разговаря с ГЕРБ за създаване на широка евроатлантическа коалиция още с първия мандат.

Под публикацията на Янков Велизар Шаламанов пише:

“Няма добро решение без реални и различни алтернативи, които се обсъждат от множество хора при съгласие по целта и критериите за успех. Това предлага Калоян и се надявам да бъде чут и разбран!”.

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    А, какво СМЯТА, КАЗВА, ОБЯСНЯВА, „Другарят“ Янков за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона, ХАЗАРТА, „Белене“, „ДЖУДЖЕТАТА“, „Лукойл“, Капитан Андреево,………………………, за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ „герб“???? КАКВО????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.