Гарантирано от ГЕРБ: АМ „Европа” е низ от абсурди, тунелът през Петрохан отива на концесия

3 5 911

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков постави като основен приоритет изграждането на тунел през прохода Петрохан, който да бъде даден на концесия. Пред Би Ти Ви той уточни, че ако държавата поеме изцяло разходите по този проект, то тогава няма да има пари за изграждането на други планирани пътни участъци.

Шишков обясни, че тунелът през Петрохан ще спести 70 км от сегашния път, който държавата изгражда. В момента се извършва разширение, а на места се строи и чисто нов път между Монтана и Ботевград.

„Подобно съоръжение е изключителна директна връзка. Тунелът обаче трябва да бъде даден на концесия. Ако в един момент държавата трябва да плати всички пътища, които си е поставила за цел да построи и не получи помощ, ще има тежък социален проблем“, добави министърът.

Реклама

В началото на годината регионалният министър в кабинета „Петков“ Гроздан Караджов даде подробности за тунела, който е дълъг почти 7 километра и ще бъде с магистрални габарити. Предвиждаше се до 2026 г. да има издадено разрешение за строеж и евентуално да бъде построен през 2031 г. Тогава идеята е проектът да получи пари по инициативата „Три морета“.

Шишков каза още, че почти сигурно България ще загуби част от европейското финансиране за магистрала „Европа“. Той определи като „низ от абсурди“ цялото строителство на аутобана, с който Бойко Борисов си правеше пиар от хеликоптера…

По думите му последният етап между Сливница и София е този, който няма да бъде довършен в срок до края на 2023 г. По него все още има места за отчуждаване.

Министърът добави, че изграждането на вече пуснатия в експлоатация интерконектор с Гърция все още продължава. Това обаче не пречи на подаването на природен газ.

3 Коментара
 1. ⛔➖⛔✌️Xpиcтинa Гeopгиeвa✌️ казва

  …¸¸¸…††††††…¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸. ✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.

 2. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ yerl.org/D8KLR казва

  ☞Светът се управлява от педофили.
  ☞Елитът и висшите тайни общества са пълни с хора с определени увреждания.
  ☞Те са свързани помежду си като на вериги, от педофилия! ☞Всички те знаят тъмните си тайни един за друг.
  ☞За никой от тях няма изход.
  ☞Това е връзка за цял живот.
  ☞Дори ако един от тях поиска да се върне към правилният живот, да се покае, така да се каже, той не може да направи това.
  ☞Събратятя му ще го yбият.
  ☞Те се намират във всичко това, водейки света към бездната.

  ☞Съвременното робството е реалност, но обикновените хора не го разбират.
  ☞В хилядите нелегални цигански бордели на Виена се предлагат деца всякакви, а звepcтвaтa и мъчeниятa нa koитo цигaнитe пoдлaгaт oтвлeчeните дeцa, ca пoдoбни нa мeтoдитe нa kaтoличeckaтa инkвизиция и чecтo зaвъpшвaт cъc cмъpт.: tiny.cc/g9ytuz

  ➤KLER 2018_PL: tiny.cc/49ytuz
  ➤KLER 2018_RUS: tiny.cc/49ytuz

  ➤Tylko nie mów nikomu_2019: tiny.cc/29ytuz

  ➤Kler-1_2021: tiny.cc/19ytuz
  ➤Kler-2_2021: tiny.cc/w8ytuz

 3. Рушветлиев казва

  БОКО и ГЕРБ ПОДАРИХА на 1,5 МИЛИАРАДА ЕВРА от ЕСфонфове отпуснати за България на ТУРСКИ ФИРМИ
  “MAPA CENGIS’ ‘и “DOGUS ve Ticaret “ за строеж на лотове от АМ Тракия и Софийското МЕТРО
  2те ТУРСКИ фирми разследвани за КОРУПЦИЯ и даване на подкупи/рушвети за спечелване на търгове в строителството от Турския Адалет/Правосъдие/
  2-те турски фирми са свързани с турската банка Garanti bankaasi Garanti KOZA/които бяха спонсори на тенис турнира София опън и имаха интерес в строителство на 1 първия небостъргач в София/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.