Бойко отсвири кмета от ГЕРБ Георги Мараджиев – арестуваха го за далавери с европари (ПОДРОБНОСТИ)

0 14 149

Икономическа полиция нахлу тази сутрин на проверка във фабриката на семейството на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, който е и лидер на ГЕРБ в Пловдивска област.

„В момента ме арестуват, не мога да говоря“, заяви градоначалникът пред репортер на 24 часа, който се свърза с него.

Според данните Мараджиев, за когото Narod.bg направи серия разкрития, е в кауша за кражби на европари. Наш източник смята, че кметът на Стамболийски е загубил протекцията на Бойко Борисов и може да се яви като бушон, който да изгърми, за да не се стигне до по-високите нива в ГЕРБ.

Сътрудниците на гербопитека нямат връзка с него, тъй като е взет мобилния му телефон от униформените. Местни хора са им съобщили, че Мараджиев е задържан и отведен на разпит. Активисти на ГЕРБ се събират на протест пред Икономическа полиция в Пловдив срещу действията спрямо техния лидер.

През март кметът от ГЕРБ бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове и съмнения, че през него минава плащането на купения вот.

Тогава Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания.

Реклама

По думите на Мараджиев, го викат за трети път по дадения казус. Според него целта на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

„Маскирани полицаи са влезли в дома, както на кмета Мараджиев, така и на сина му Рангел. Нямаме още информация какво се случва, за да се организираме на протест. Наши представители заминаха за Стамболийски“, заявиха от централата на ГЕРБ за Пловдив-област.

Междувременно жена се строполи на тротоара пред община Стамболийски и хора се втурнаха да й помагат. Оказа се, че й прилошало от високо кръвно.

Около 50-ина души се събраха пред местната управа, след като се разчу, че полиция е нахлула, а кметът Георги Мараджиев е отведен в районното управление на разпит. От полицията уточниха, че е отведен да даде обяснения след сигнал за евентуални злоупотреби с европейски средства.

Хора от Стамболийски негодуват, че общината е затворена и не могат да си свършат никаква работа.

„Дойдох да си извадя документ, но вътре има полиция и не позволява да влезем в сградата“, заяви Иван Дандаров.

Междувременно активисти на ГЕРБ се пренасочват към фабриката на сина на Георги Мараджиев – Рангел.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.