Мафията победи: ГЕРБ наложи абсурда „машинна бюлетина”

2 12 133

Мафията около Бойко Борисов победи – ГЕРБ успешно се наложи за скандалните промени в изборните правила, които се опитва да прокара. Текстовете ще бъдат разгледани на второ четене утре в пленарната зала на Народното събрание, като най-неудачните поправки в него няма да отпаднат.

Разбирателство по въпроса е било постигнато на председателския съвет на парламента, в който участват всички парламентарни групи. Така се разбра от брифинг на водача на гербопитеците в НС Десислава Атанасова, която обяви пред медиите подробности за заседанието на съвета.

Има съгласие, че системата на гласуване ще бъде смесена – и с хартиени бюлетини, и с машини. Запазва се най-вредната идея на герберите – устройствата след гласуване да отпечатват хартиена бюлетина, която да се подпечатва от секционната избирателна комисия и да се брои заедно с обичайните хартиени бюлетини.

Точно „машинната бюлетина“ на практика превръща устройствата за гласуване в скъпи принтери, защото те вече няма да се използват за отчитане на изборните резултати.

Машините няма да разпечатват протокол с вота на избирателите от съответната секция както преди, а ще печатат бюлетини, които ще се броят от партийно назначените членове на секционните комисии. Да не говорим за абсурда, че на практика ще имаме два вида хартиени бюлетини.

Реклама

Като компромис с ПП и ДБ обаче, депутатите на Борисов предлагат „машината да калкулира сумарно данните, които да се записват на техническото устройство, което да се предава на районната избирателна комисия, съответно на Централната избирателна комисия (ЦИК) и „Информационно обслужване“.

Това на практика означава, че резултатите от гласуването все пак ще се записват на електронна памет, която ще се съхранява от изборната администрация. От обясненията на Атанасова се разбра, че тези данни ще се използват за проверка в случай, че някой оспори резултатите от вота.

Няма да се осъществи предложението на ДБ да се въведат преброителни центрове, за да се изнесе броенето на бюлетините извън секционните комисии. А самият Борисов предния ден беше изразил подкрепа за такива центрове.

„Няма смисъл от преброителни центрове. Всички сме съгласни, че в секционните комисии трябва да се извършва броенето. Затова сме осигурили видеонаблюдение на броенето и запис, който да се съхранява на сървъри“, обясни Атанасова.

Няма да бъде създадена и временната комисия за промени в Изборния кодекс, която поискаха ПП и ДБ.

Според водачата на герберските депутати идеята не е законосъобразна, защото временна комисия не може да ревизира поправките в кодекса, приети в парламентарната правна комисия.

2 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  Ако стане ТОВА, то „ПП“ и “ ДБ“ трябва да НАПУСНАТ „парламента“ до НОВИТЕ ИЗБОРИ!!!

 2. ₺CEBДAЛИHA APHAУДOBA₺ казва

  ☞Бог да прости изгорените албански жени и деца.
  ☞Боко-Българоубиеца трябва да бъде жив одран и oпечен!

  ☞Отровите са твърде популярни в масонските братски общества.
  ☞Вежди-Рашид ефенди е велик мастьр отровител!
  ☞На 15.04.1993 година, след банкет в БГ-посолството в Турция, Вежди-Рашид ефенди черпи с ОТРОВНА лимонада замесена с КГБЕЙСКА ОТРОВА турския президент Тургут Йозал, а след банкета в БГ-посолството Йозал се чувства много зле, хваща се за сърцето и се строполясва МЪРТЪВ!

  ☞Валентин Златев е дал и много пари на Вежди-Рашид бей, които Веждито да изпере в АВСТРИЯ.
  ☞Например Вежди-Рашид бей да си спретне една кооперацкика в кв.ИЗГРЕВ, гнездото на ДС служителите и любим квартал на циганина-престъпник Цветан Цветанов с 6-те апартамента, а сина-сводник-трафикант на Вежди-Рашид бей да си спретне едно хотелче в австрийските АЛПИ, пълно с отвлечени момичета-робини с цел принудителна проституция, и да скъта някое евро в австрийски банки перящи руски мафиотски капитали!

  ☞Вежди Рашидов е човека за мокри поръчки на Боко-Канибала!
  ☞По време на смъртта на МИШО БИРАТА, великият отровител Вежди-Рашид бей, подозрително е бил настанен в ХОТЕЛА на бизнесмена ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ “ПРАВЕЦ РИЗОРТ“ и е обитавал СЪЩИЯ ЕТАЖ като Бирата, само през няколко номера от стаята където Бирата е намерен починал, от СХОДЕН загадъчен инфаркт като турския президент Тургут ЙОЗАЛ!
  ☞Зa нeзнaeщитe пoяcнявaм, чe „биpaтa” e koдoвoтo имe нa kokaинa, т.e. МИШО БИРАТА, e бил kokaинoв БOC!

  ☞Вежди-Рашид бей е твърде близък с бизнесмена-КГБеец Валентин Златев.
  ☞ И двамата са братя по МАСОНСКА линия, ЗЛАТЕВ е известен скъперник – милионер, но за своя брат по масонска линия не се скръндзи и се бърка дълбоко в джоба, и го финансира ЩЕДРО, давайки му тлъсти суми за кичозни пластики.
  ☞Най-известната бронзова пластика на Веждито е гигантски пет МЕТРОВ стълб с десетки ключета, символ на тайните и задкулисието, и голяма пирамида с едно око, с лъчи от бронз, с изразена МАСОНСКА символика всевиждащото око на Луцифер, изтипосана пред хотел “ХЕЛИОС“ в комплекс Слънчев Бряг, собственост на Валентин ЗЛАТЕВ, струваща над един милион евро!

  ➤Пpaзнeнcтвoтo пo cлучaй 45-гoдишнинaтa нa мyлтaka Beжди Paшидoв нa 14 дekeмвpи 1996: tiny.cc/wv4zuz
  ☞Вежди-Рашид бей е твърде близък с МAФИOЗИТE oт koтилoтo нa ДC: tiny.cc/se90vz
  ☞Пoлзaтa oт глaсyвaнeтo e, чe ce видя koй нa koй ДEМOН cлyжи: tiny.cc/ue90vz
  ➤Вcичkите дo eдин ca пpecтъпници oт милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилото!: tiny.cc/wewyuz

  ☞Зa дa зaдъpжи влacттa в cвoи pъцe, пoтaйнaтa САТАН-ЖИДO-ЦИГAН-ДC-ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 57[46+11] живи човека!
  ☞Овчето стадо не проумява това и вярва на медиите за дезинформация и манипулация, внушаващи им, че изгорелият шофьор е виновен, и че нафтата се е запалила от искра!
  ☞Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб!
  ☞Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите!
  ☞Не проумявяш ли, че oт 78 гoдини те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са!
  ☞Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът!

  ☞Отвсякаде само лъжи и измишльотини за уж катастрофиралия автобус!
  ☞Очевадно е, че държавата-мафия разиграва цирк пред БГ-овцете!
  ☞Cатaнинcко ОГНЕНО ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ на албански деца и жени, планирано и извършено от сатанистките върхушки на Бългaрия, Mакeдония и Cърбия!
  ☞Който не е проумял, че Боко и Румен са двете страни на една и съща дс-монета, е много зле!
  ☞Иcтинaтa e, че не министрите и президента управляват БГ-клозета, а управляват техните кукловоди от ДС!

  ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜ ☞: tiny.cc/w1duuz
  ☞Бokо-Kaнибaлa тpябвa дa бъдe жив-изгopeн нa oгнeнa-kлaдa пpeд пapлaмeнтa!
  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9
  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: rb.gy/hg5pvw
  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.