Корнелия на гилотината! Социалисти правят ново БСП

3 13 771

Членове на БСП, прокудени от Корнелия Нинова, се организират за обединение на всички леви партии, създадени от бивши членове на Столетницата.

Сбирката, която трябва да положи началото новото преструктуриране на лявото политическо пространство, е предвидена за 29 ноември с участието на представители на структурите на Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Георги Кадиев, Симеон Славчев.

То ще бъде предшествано от теоретична конференция за лявото и властта у нас, организирана от Георги Пирински.

По повод на започващите обединителни процеси в левия политически сектор „Стандарт се обърна за коментар към бившия дългогодишен депутат и бивш член на Националния съвет на БСП и член на идейното обединение „Социализъм 21 век“ Георги Божилов.

България днес, а със сигурност и утре се нуждае от силно ляво политическо присъствие в политическия живот. Когато има обективна необходимост от нещо, тя в един или друг момент по един или друг начин си пробива път. Така и лявото, ако България наистина се нуждае от него, ще възникне по силата на тази обективна необходимост.

Ние, социалистите от идейното обединение в БСП „Социализъм 21 век“, участваме в това начинание с послания в две посоки – към ляво мислещите хора в България, левите формации в България, както и към самата БСП.

Към партията се обръщаме, защото не един и два пъти сме заявявали, че с това ръководство, при това организационно състояние на БСП не може да се акумулира нова, така необходима политическа енергия, да се увеличава доверието на избирателите към партията и да расте мотивацията на самите социалисти за активни политически действия.

От друга страна без БСП не може в близко бъдеще в България да има силно политическо ефективно ляво обединение, силна българска левица. Затова посоката на действия са в тези две направления.

Реклама

Кое е лявото в България и кои са ляво мислещите хора и кое е това голямо ляво представителство, което го няма в парламента? На първо място, това са хората, които отиват до изборните урни и заявяват: няма за кого да гласуваме. И, второ, това са хората, които, като гледат листите, лицата и политическите актьори, преценяват, че дори няма на кого да кажат, че няма да отидат да гласуват.

Тази огромна част от българския народ са ляво мислещи, дееспособни хора, хора, които, ако не бъдат организирани и тяхното политическо усилие не бъде канализирано, ще стават все повече и все повече.

Има едно неразбиране, че ляво мислещите хора са тези, които чакат солидарност, които чакат преразпределение на общественото благо, чакат помощи и т.н. Сред ляво мислещите хора има изключително активни.

Но най-важното е, че лявото е това, което поставя на първо място обществения интерес. И ако общественият интерес на многостранен просперитет бъде постигнат, тогава ще има и какво да се преразпределя и с какво да се помага, да се взаимодейства, да има справедливост.

Т.е. ние очакваме след това закрепостяване в средите на БСП на едни хора, които със своята лоялност към лидера са заели позиции, това пространство да бъде отворено, да бъдат привлечени много хора, които през последните години в резултат на провежданата политика бяха отстранени, бяха мотивирани да търсят друг политически път, да седнат, да започнат да говорят, да мислят и, ако имат лични амбиции, да ги прескочат.

Това начинание ще победи, то ще бъде успешно, ако на първо място осъзнае и обоснове обществения интерес и се бори за него, а не за интересите на този и на онзи да отговори на някого, да изпревари другиго или да стане ръководител на нещо, което още го няма.

Не случайно бившият председател на партията Михаил Миков каза, че няма да се върне в битката за БСП, но ако ляво мислещите хора в България започнат да се обединяват, той е на разположение.

Дори Светлана Шаренкова каза: „Михаил Миков беше отстранен с вътрешнополитически преврат“. И допълни: всички ние, които направихме Корнелия Нинова председател, си го получихме.

3 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    Е, какво излезе, че е ВЯРНО ТВЪРДЕНИЕТО „БСП“ =“бсп“ +“дпс“ +ОПГ „герб“, така ли „другари-господа“?!?!?! А, сега „ново бсп“, с „другарите“ Мая, Татяна, Мико………..?!?!?! КАКВО му е НОВОТО??????????

  2. петър св. петър казва

    курника е толкова тъпа и нагла изкукала бабушкера,гледам мухите я кацат вече ,значи оня отгоре я зове

  3. trifon14 казва

    КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДА ИЗГОНЯТ КОРДЕЛАТА НА ИВАН КОСТОВ !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.