Само в Narod.bg: Финансисти, ударени от КПКОНПИ в „Слатина”, отиват във „Връбница” с 6 заплати в джоба (ДОКУМЕНТИ)

0 15 361

Финансовият контрольор в софийския район „Слатина” Милена Богомилова Алексиева и началникът на отдел „Финанси” Георги Тарлеков, уличени от КПКОНПИ в корупционни практики и конфликт на интереси, не само че няма да бъдат уволнени, ами дори почват работа в друг столичен район – „Връбница”, при това с 6 заплати в джоба.

Алексиева подава декларация до КПКОНПИ, че няма конфликт на интереси…

Източник на Narod.bg разкри, че Милена Алексиева е хваната от антикорупционната комисия в конфликт на интереси заради заработване на допълнителни пари по договори с детски градини в общината, като служебният ѝ компютър бил иззет за анализ.

Георги Тарлеков декларира неистини пред антикорупционната комисия

Реклама

Според данните в „бизнеса” се включил и Тарлеков като шеф на финансите в общината.

В момента, в който тандемът разбрал, че докладът на КПКОНПИ за „работата им” е в ръцете на районния кмет от ДБ Георги Илиев, двамата си пуснали отпуски от по 60 работни дни, т.е. 3 месеца, които дори не са разписани.

Въпреки това кметът Жоро Илиев изпратил подчинените си по живо, по здраво с обезщетение от 6 заплати.

Новината, която е показателна за порочните практиките в българските общини е, че Алексиева и Тарлеков, вместо дисциплинарно уволнение и изправяне пред съда, в момента се гласят за сходни позиции в столичната община „Връбница”, потресен е информаторът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.