Глас в пустиня: Тенчо Тенев пращал два сигнала до прокуратурата за дрогирания убиец Георги Семерджиев – реакция нулева

0 7 423

„Аз отговарям за общото ръководство на отдела (…) Аз съм главата най-отгоре, имам над 600 служители. Как мога аз да преценя“.

Така бившият директор на КАТ-София Тенчо Тенев, пенсиониран по спешност, за да не пречи на корупцията, отговори в предаването „Тази сутрин“ на обвиненията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че не упражнил достатъчен контрол по случая с дрогирания убиец Георги Семерджиев.

Тенев уточни, че неговата служба два пъти е изпращала сигнали до прокуратурата за Георги Семерджиев – през 2014 г. и 2016 г.

Реклама

През лятото на тази година Семерджиев предизвика тежка катастрофа на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени. Оказа се, че е карал с включена полицейска лампа и със скорост 166 километра в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици.

Относно войната по пътищата и зачестилите катастрофи Тенев коментира, че шофьорите станали по-невъзпитани и с по-неадекватни реакции.

По думите му контролът е занижен заради промени в „щатното разписание на хората, които отговарят за превенция на пътя“.

Бившият шеф на КАТ-София каза, че докато той е бил директор, двама служители на „Пътна полиция“ са били уволнени за корупция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.