Сигнал до Narod.bg: Министър Явор Гечев и майка му Стойна участват в убийството на българското земеделие (7 ВЪПРОСА)

3 20 077

Земеделски производители алармира Narod.bg, че ресорният министър Явор Гечев от БСП и неговата майка Стойна участват в съсипията на българското земеделие. Нашите читатели задават 7 въпроса, на които Явор Гечев дължи отговори не само на отрудените производители, чийто бизнес държавата сякаш умишлено унищожава, но и на целия народ.

Ето пълния текст на сигнала до Narod.bg и въпросите, на които Явор Гечев трябва да даде отговор:

Уважаеми господин/госпожо Главен редактор на Narod.bg,

Обръщам се с молба чрез Вашата медия да бъдат зададени въпроси към служебния земеделски министър Явор Гечев от нас, ограбените и унищожени земеделци в България, тъй като отговор на тези въпроси от министъра няма:

1. При огромно финансиране от ЕС и държавния бюджет средствата, отпуснати за земеделие, не достигат реално до нас, работещите земеделските производители и се стига дотам, че производство на плодове и зеленчуци е почти ликвидирано, за да се толерира вносът на нискокачествени земеделски продукти от различни страни.

Тържището в Първенец, в чиято управа участва майката на министър Явор Гечев

Видно е, че няма контрол в тази насока и се цели унищожаване на българското земеделие. И това е не без участието на определен кръг от близки на министъра хора, в това число и майката на министъра в управата на най-голямото тържище на плодове и зеленчуци в България в с. Първенец, до гр. Пловдив – Стойна Гечева.

Реклама

2. Как се разпределят тези евросубсидии и при кого отиват, има ли контрол от страна на държавните органи в лицето на Министерството на земеделието върху разходването по предназначение? Ясно е за всички нас, земеделците, че тези средства се разпределят между властимащите и определен кръг хора, близки до тях с политическа принадлежност.

3. Участвал ли е министър Гечев в проекти, съвместно с близки до него служители на ДФЗ и министерството, оказвал ли е натиск за реализирането им, включително и сега?

4. Използвал ли е министърът служебното си положение за толериране на определени търговци, внасящи плодове и зеленчуци срещу съответни облаги?

5. Оказвал ли е министър Явор Гечев натиск за преждевременно сключване по негово време на неизгодни за държавата и Европа договори за наем на сгради, включително тази на ДФЗ Пловдив за двойно по-висок наем заедно с паркинга на служебните им автомобили, и с кои лица са сключени тези договори, както и каква е връзката между връзкарите и министъра? Всичко това се случва то при наличието на достатъчно свободен сграден държавен и общински фонд. На каква база са определени тези нови цени?

6. Кога ще се преустанови износът на качественото българско зърно в замяна на радиоактивно зърно и некачествено брашно от Украйна, с което ощетен отново е българският народ?

7. Кога ще бъде преустановената поголовна незаконната сеч на горите, която доведе и до трагедията на хората в Карловско?

И казваме, че за тези щети и разруха, нанесени на земеделието и хората в страната, крайно време е виновните да понесат своята отговорност.

До редакцията на Narod.bg с уважение, Тодоров и група земеделци

3 Коментара
 1. Ицо казва

  Скандално известна фигура, за съжаление с негативна оценка. Най- лошия възможен избор направи Радев и ще си сърба проблемите и след мандата

 2. Иван казва

  https://m.dnes.bg/comments.php?id=91938

  Да, далаверата не е от вчера и всичко се знае. Скрито и покрито няма

 3. Мишо казва

  Има ли срам този министър при тези негови зулуми, и в случая е редно президента публично да се извини пред народа заради назначаването му

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.