5 млн. печалба: Областният управител и деребей на Хасково закриля контрабанда през границата срещу 100 бона на месец – Narod.bg иска пълна проверка за Минко Ангелов

1 12 493

Областният управител на Хасково Минко Ангелов е замесен в мащабна контрабандна схема с парфюми-менте през ГКПП „Капитан Андреево“. Името на деребея, който отново е областен управител на Хасково, протече в канал за нелегален внос на ментета от Турция и взимане на подкуп в особено големи размери – около 100 000 лева на месец.

Източници на Narod.bg от Хасково призоваха за щателна проверка на цялата дейност на Минко Ангелов по върховете на властта за последните 10 години – от 2012-а, когато е зам.-кмет на Хасково, заради разпънатия чадър над контрабандата.

Според наличната информация, изпратена като сигнал до президента Румен Радев, по 100 000 лева всеки месец прибирал губернаторът за разпънатия „чадър” над местна мафия, занимаваща се с нелегален внос.

От извършените разпити и справки на границата, криминалистите изясняват, че канала действа от началото на септември. В сигнала до президента се твърди, че месечно са внасяни около 250 000 парфюма. Ментетата се продават на цени от по 60-70 лева по интернет.

Така организаторите на канала правят около 17 млн. лева оборот, от които поне 5 милиона е месечната печалба. Извън хилядите измамени клиенти щетите от схемата за бюджета от неплатени мито и ДДС са огромни.

От кабинета на МВР министъра Иван Демерджиев са потвърдили пред регионални медии, че са получили сигнала от президента. От МВР заявяват, че ще бъде извършена всеобхватна и безпристрастна проверка.

Опитите да получим официален коментар от пресцентъра на Областната администрация в Хасково не дадоха резултат.

Сигналът срещу Минко Ангелов като покровител на контрабанден канал е постъпил в президентството на 7 ноември и е с входящ номер 92-00-506. Подател е „Българска Легия Антимафия”.

Засега е ясно, че част от далаверата под чадъра на областния управител Минко Ангелов са и конфискуваните на 21 октомври тази година 8333 парфюма.

Ментетата са открити в два товарни микробуса, спрени за проверка на магистрала Марица, край Харманли. Двамата шофьори на бусовете изглеждат искрено изненадани от появата на ченгетата.

Уплашени да не отнесат цялата вина, те бързо започват да говорят. Разказват на полицаите, че са мулета, чиято задача просто е да натоварят парфюмите в Одрин и да ги прекарат през границата. След това оставяли бусовете на отбивка в близост до Симеоновград и нямали повече ангажимент.

Босовете на канала обяснили, че няма да имат проблеми с митничарите на ГКПП „Капитан Андреево”. Превозвачите измънкват, че това не им е първият курс. При всяко пътуване били ескортирани от лек автомобил, чиито шофьор трябвало да ги предупреди, ако по пътя от границата до Симеоновград има полицейски патрули.

Срещу двамата шофьори веднага е образувано досъдебно производство. Криминалисти и прокурори от Хасково започват да разплитат нелегалната схема. Събрани са оперативни данни, водещи до най-високите етажи на месната власт. Така се оказва, че покровител на организацията е областния управител на Хасково Минко Ангелов в съучастие с негови ортаци – местни бизнесмени.

Създаването на нелегалната схема започва още през август, няколко дни след като Ангелов е назначен за областен управител от служебния кабинет на Гълъб Донев.

На среща при него идва бизнесмен, с когото са приятели. Той споделил, че близки до него братя работят с играч от Нова Загора, който се занимава с внос и продажба на фалшиви стоки, произведени в Турция. Молбата към областния управител била да лобира пред директора на Агенция „Митници”.

Бизнесменът и неговите приятели искали конкретни митничари от ГКПП „Капитан Андреево” да бъдат преместени от платно „Тежкотоварни” на платно „Леки” автомобили, като целта била да пропускат безпрепятствено въпросните бусове с контрабандни парфюми.

Областният Ангелов трябвало да следи чрез своите протежета в МВР-Хасково дали там има разработки за канала и при необходимост да ги осуети.

Реклама

Срещите на Ангелов се провеждали в частния му офис в Хасково.

В случай, че криминалистите започнат разследване, той трябвало да предупреди организаторите. В замяна на разпънатия чадър Ангелов ще получава от босовете по 1000 евро на всеки преминал микробус със стока, като уговорката е те да бъдат не по-малко от 50 на месец, т.е., поне 50 000 евро бонус за губернатора.

Ангажимента за „отчисленията“ бил потвърден и при среща с останалите босове на канала. Тя се провежда в офиса на Ангелов, а на нея присъстват и двамата митничари. Свидетели на влизането им в офиса на Ангелов са служители на криминална полиция в Хасково, които провеждат оперативно наблюдение, пише lupa.bg.

Няколко дни след това двамата митничари са преместени на трасе „Леки“ автомобили и контрабандата започва да действа. До 21 октомври, когато схемата бе осветлена от ченгета, които заловили бусовете с парфюми-менте.

Още на следващия ден губернаторът започва да звъни настоятелно и привиква полицейски шефове от Хасково, повечето от които са назначени с негова протекция, твърдят авторите на сигнала.

Минко Ангелов им нарежда да ограничат разследването до ниво водачи на бусове, без да замесват двамата митничари и организаторите на схемата. Едва ли е изненада, че след упражнения натиск служителите на МВР, работещи по случая, рязко спират да търсят организаторите на контрабандния канал и техните покровители.

Минко Ангелов бе депутат от „Изправи се! Мутри вън!” в 45-ото НС и водача на листата на Мая Манолова. След краткия живот на парламента той стана областен управител по време на двата служебни кабинета, оглавявани от Стефан Янев.

По време на втория кабинет името му бе замесено в кадрови скандал заради списък върху бланка на областната администрация с имена за назначения на ключови позиции на държавни структури в областта.

Пробитият губернатор е бизнесмен от 1993 г., има фирма за търговия с компютърна техника в града – „Компютър Консулт“ ЕООД за която в момента текат няколко журналистически разследвания за участие в нагласени обществени поръчки в различни  ведомства.

Не е тайна, че през годините Ангелов е  помагал с пари на различни партии. Често политически лица са го търсили за финансова помощ, твърди самият той.

Официалната му визитка гласи следното:

МИНКО ВЕЛЧЕВ АНГЕЛОВ – магистър-инженер по „Автоматизация на производството“- ВИХВП- Пловдив, съветник в политическия кабинет на министъра на РРБ, зам.-кмет на Община Хасково, Областен управител в служебният кабинет на проф. Герджиков. Собственик на фирма Компютър Консулт-ЕООД. Женен с две деца.

Бизнесът на губернатора е продажба и сервиз на настолни компютърни системи, преносими компютри, периферни устройства и консумативи за тях. Освен това – изграждане и поддръжка на локални мрежи, изграждане и поддръжка на електронни регистри , системи за видеонаблюдение, контрол на достъпа и СОТ, пожароизвестителни системи и системи за охрана, ИТ решения, продажба на софтуерни и хардуерни продукти.

Минко Ангелов е директен вносител на системи и компоненти за видеонаблюдение, специализирани камери за ловни стопанства и пътни камери за запис на регистрационни номера при висока скорост.

Според източниците на Narod.bg цялата кариера на Минко Ангелов по върховете на властта трябва да бъде проверена под лупа за връзки с добре облечени бизнесмени, свързани с икономиката на Хасково и региона.

Конкретните периоди на проверка са ясни – февруари – май 2017 г., както и в периода май 2021 г. – януари 2022 г., когато Минко Ангелов е бил областен управител на Хасково, а също така и 2012 г. – 2014 г., когато е зам.-кмет на община Хасково.

Информаторите са категорични, че Минко Ангелов е типичен пример за местен феодал,  каквито деребеи бяхме свикнали да гледаме в недалечното минало, а явно и ще продължим да търпим и занапред.

1 Коментар
 1. ✠Севастократ Бокодер от Арбанаси: yerl.org/qmZT8 казва

  ☞Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo, oпитвaш ли ce дa yбиeш нeвинeн ЧOВEK, имaй гoтoвнocт ckopo дa YМPEШ, БOЖИEТO възмeздиe cпoxoждa вcekигo!☜

  ☞Пoлиция=Maфия!☜ ☞Xpaни kyчe дa тe лae, xpaни пoлицaй зa дa тe YБИE!☜

  ☞Yбитият cepжaнт Пeтъp Бъчвapoв, e CИHA нa бившия ШEФ нa пoлициятa в гp.Eлxoвo, чoвek нa Бoко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, yчаcтниk в боko-мaфиoзkия нapko-бизнec, и koпeлдaк, koйтo чpeз зaплaxи, pekeт и бoй, e пpинyждaвaл xopaтa дa пpoдaвaт зeмитe cи!
  ☞Бoко-Бългaроубиецa имa фaбpиkи и xoтeли в Typция!

  ☞Xyй зa ушевитe!☜
  ☞Ушев е лakом, yшeв K●B●И●Ч●И, иckа дa лaпa oщe пapи!
  ☞E●б●e●т●e нeгoвaтa мaмa, нe e зaгyбa гoлямa!
  ☞Ушев e бokлyk и гaд, eби мy мaйkaтa, дa мpe във cмpaд!
  ☞Ушевa cвиня cгaзи, Бoг щe тe възнaгpaди!
  ☞Гepoя c Бpeнekeтo нaпpaви Ушев нa Peшeтo!
  ☞Ha Ушев жeнaтa ocтaнa бeз CBИHЯTA.
  ☞Koй мaнгaл ceгa шъ ибe милициoнepckoтo KYPBE!

  ☞Целият народ МРАЗИ Милиционеро-ПОЛИЦАИТЕ!
  ☞Даже жените им ги мразят, а децата им ги е срам да си признаят, че са ушеви!
  ☞Факт.☜ ☞Ушевия всеки го мрази!
  ☞Ушевия е срещу народа си и обслужва МАФИЯTA!

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: yerl.org/Y7Ce5
  ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz
  ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz

  ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO

  ☞Maфиятa в Бългapия, тoвa e пoлициятa, ДAHC, БOП и HCO!: tiny.cc/atgwuz

  ☞Публична тайна е, че Бoкo-Tиквaта oт Бaнkя, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България!: yerl.org/GiCGC
  ☞Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo!: yerl.org/UYVvr
  ☞Cxeмaтa c kokaинa – cпeц-cлyжбитe kaтo kypиepckи cлyжби, Kackeт-Гeшeв – пocpeщaч!: cutt.us/BMVrP

  ☞Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!: yerl.org/ELH2R

  ☞Чeрвeнитe Цигaнckи Бapoни и Жидo-Цигaн-Милициoнeрите от ДC нa БKП, превърнаха България в суперцентър за селекция, експорт и търговия с деца!
  ☞Ценоразписът на търговете е в 3 категории:
  ☞1.Деца секлекционирани за осиновяване от бездетни или физически ненормални, цените са договорни.
  ☞2.Деца селекционирани с цел продажба и търговия с органи за присаждане и медицински нужди, цените тук са най-високи.
  ☞3.Деца селекционирани с цел търговия и потдържане на „най-старата профеция“, цените са фиксирани но слабо зависят от количеството на поръчките.
  ☞CAЩ ни вkлючи в чepeн cпиcъk зa тpaфиka нa бeли poбини, зaeднo c Bиeтнaм, Kaмбoджa, Maлaйзия, Бpyнeй и Makao: yerl.org/lMnle
  ☞БOП – Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: yerl.org/DjtSd
  ☞Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa – бългaрcкaта ГEШEФTУPA!: yerl.org/AGq1M

  ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x

  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!☜☞: rb.gy/cw3xj9

  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp

  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: rb.gy/lpqy1m

  ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz

  ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая!☜☞: tiny.cc/cdayuz

  ☞Цигaни-Бългapoyбийци пo poждeниe: tiny.cc/fsgvuz

  ➤Тypчeeщият ce цигaнин-cвoдниk-г•p•e•б•e•ц Джaн Мaxмyд oт Рyce, биe злoбapckaтa бългapинa Ивo Бoнeв oт Рyce!☜☞: yerl.org/JXU9d

  ➤Цигaнина Гилбeрт cипе oбиди и заkани kъм бългаpите!☜☞: tiny.cc/blytuz

  ☞МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, с една дума милиционер-ПОЛИЦАЙ!: tiny.cc/zxvyuz

  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[I]☜☞: tiny.cc/mdayuz
  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[II]☜☞: tiny.cc/zdayuz
  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[III]☜☞: tiny.cc/xdayuz
  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[IV]☜☞: tiny.cc/vdayuz

  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE☜☞: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.