САЩ дрънкат оръжия: Иван Гешев става жертва на „Магнитски“? 87 магистрати вързани задкулисно с прокурор №1

3 29 071

Меката дипломация на САЩ остава в миналото – Вашингтон дрънка оръжия с решение да поеме твърд курс срещу корупцията на задкулисието в България, като една от първите жертви ще бъде… главният прокурор Иван Гешев.

Според дипломатически източници на Narod.bg обвинител №1 е разследван в корупционния списък „Магнитски“, което, ако стане факт, ще направи Гешев персона нон грата и така реално ще бъде поставен в ситуация да не може да изпълнява служебните си задължения за работа със секретни документи от партньорските служби, например.

Според високопоставените информатори една от причините за вкарването на Гешев в „Магнитски“ ще е неговата професионална обвързаност с други лица, вече официално ударени от антикорупционния закон. Американските спецслужби особено много се издразнили, че прокуратурата е заела официално позиция „анти САЩ“ като е оневинила лица, които самата Америка вече заклеймила като корумпирани.

За да не сме голословни ще уточним, че според дипломатически източници 87 магистрати – съдии, прокурори и следователи, също са на мушката на САЩ заради- „връзки с Иван Гешев“ .

Narod.bg вече разкри, а прокурор №1 и сам потвърди за настаналата ледена епоха в отношенията му с хунтата и нейния лидер. Не е тайна, че Бойко е пожертвал прокурор №1 в името на собственото си политическо оцеляване с надеждата да прехвърли всички обвинения върху прокуратурата и нейния професионален ръководител.

Гешев намекна доста болезнено, че е наясно с новата ситуация, след като изненадващо прокуратурата съобщи, че арестът на пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова от 17 март 2022-а е законово издържан. Административен съд – София град (АССГ) обаче замаза положението с решението, че заповедта за ареста й незаконосъобразна.

Реклама

Новината дойде на фона на съдебни решения, че арестът на Бойко Борисов и Владислав Горанов, които потъркаха наровете заедно със Севда ТВ, бил незаконен.

Сега борбата е всеки срещу всеки, смятат дипломатическите източници на Narod.bg.

Иван Гешев, обаче, не бива да бъде подценяван – главният прокурор има много неизползвани козове срещу Бойко Борисов и елита на ГЕРБ, които може да извади от ръкава, ако оцеляването му в публичния живот на България бъде поставен на карта.

Като например привличането му към корупционния списък „Магнитски“, което ще провали намеренията му за бъдеща политическа кариера, по която главният прокурор упорито работи вече от няколко месеца като ново лице на борбата с корупцията.

Не е тайна, че Щатите са взели и самия Бойко Борисов на мушка заради енергийната зависимост към Русия, в която постави България след 12 години метани пред Москва. Най-фрапиращата далавера бе прословутия „Турски поток“, наречен от Бойко „Балкански“, който всъщност е руски, по построен с 3 милиарда лева от нашия джоб.

Остава да видим кое от двете новосформирали се лобита – на Иван Гешев и Бойко Борисов, ще надделее и кой в крайна сметка ще лъсне на стената на позора като „пациент“ на антикорупционния закон „Магнитски“.

3 Коментара
 1. Наблюдател казва

  България е член на ЕС и НАТО и Борисов и Гешев са наясно, че няма как вечно да са затънали до ушите в далаверата и тези две организации да ги търпят. Всичко в статията е вярно, но се пита КОЙ е пропял пръв?! Очакват се и предстоят интересни дни.

 2. Joro казва

  Крайно време

 3. QUI PRO DOMINA JUSTITIA SEQUITUR казва

  Вчера 15.11 ГЕШЕВ е бил на тайно посещение във БУРГАС там е СЪБРАЛ всички съдии,сьдийки и прокурори от Б.О.С и Апелативен съд Бургас за да им каже че ИДВАТ тежки времена за всички служели от Бургас служели вярно на схемите на ДПС/ГЕРБ и дебелото прасе Пеевски
  Б.О.С -е КРЕПОСТ на мафиотски схеми,БЕЗправие,КОРУПЦИЯ безпардоност,БЕЗаконие ,престъпна нехайност ВЕРНИ слуги гяури на мафиотите ДПС ,Пеевски ,Доган и ГЕРБ
  На всички мафиоти от Б.О.С с тоги с произход АЙТОС и Айтошкия Балкан служели като верни кучета на ДПС,Доган и мафиота БОКО и РУСКИТЕ интереси на кръга около ЛУКоил и ЗЛАТЕВ
  ГЕШЕВ е бил много обезпокоен ,треперел е от ужас и е искал да МУ вдъхнат подкрепа и да потърси духовна подкрепа от пионките от Б.О.С-Бургаски Окръжен Сьд и да им НАПОМНИ че са ЗАЕДНО в киреча и калта на ГЕРБ/ДПС далаверите и ако САЩ и Магнитски го ЗАВЛЕКАТ
  ТОЙ ГЕШЕВ ЩЕ завлече и ТЯХ и няма да се поколебае да ги изпее всички
  ГЕШЕВ бил толкова притеснен и изтръпнал от УЖАС че края му идва че даже от атеист е станал много “набожен“вярващ и се “криел“ ЗАД РУСКА ИКОНА на БОЖИЯТА МАЙКА Богородица /Богородица обградена с МЕЧове/ като си мисли че ЩЕ се скрие и ИЗБЕГНЕ БОЖИЯ СЪД -БОЖИЯ ГНЯВ който скоро ЩЕ се СТОВАРИ с ВСИЧКА СИЛА в-у плешивото ми теме и охранена от далавери и схеми снага
  Духа на убития при страни обстоятелства бизнесмен ЮРИ ГАЛЕВ от Самоков кръжи около аурата на ГЕШЕВ и търси справедлива МЪСТ
  ЮРИ ГАЛЕВ бил душманина на ЖЕНАТА на ГЕШЕВ Детелина която работила за ГАЛЕВ като стрийп денсърка в бар в к-кс “Боровец“ откъдето младия следовател от Волуяк Гешев е избавил.ГЕШЕВ се заклел във вярност на Детелина и обещал да ОТМЪСТИ на ГАЛЕВ
  ГАЛЕВ бил прострелян СМЪРТоносно от “ухо“ на ГЕШЕВ/криминално проявен/ на купон в кръчма в к-кс Боровец/ а още колко ДУШИ на българи И ЧОВЕШКИ СЪДБИ е затрил и погубил служейки на мафията ДПС/ГЕРБ за да се къпе в лъжлива илюзорна власт мислейки за “РЪКАТА на БОГ“ мислейки се за НЕДОСЕГАЕМ ,купувайки евини имоти от Ал.ВАКЛИН и пълнейки сметки в милиони швейцарски франкове в МОНАКО
  Но всичко се ПЛАЩА идва време за РАЗПЛАТА
  ,ВСЯКО УДОВОЛСТВИЕ се плаща

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.