Сбъркани политици: Народът плаща сметките на богатите, бедните изнемогват

1 6 997

Всички политики, които държавата предприе, и които аз не одобрявам през последната година, доведоха до това всички да плащаме сметките на хората, които нямат нужда – на богатите.

Цялата политика през последната година е обърната.

Излиза с риторика за подпомагане на социално слабите, а подпомага социално силните. Това каза бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев по Нова тв.

Реклама

Той припомни, че преди 2 години бюджетът е бил приет с 42 млрд. лв. а през тази година е 68 млрд. лв.

„Това не звучи като „няма пари“ – това е колосална сума само за 2 години“, допълни Николай Василев. И заяви, че подкрепя да не се внася бюджет, защото сме в същата ситуация като 2021 г.

„Имаше избори няколко пъти, няколко актуализации и се повтаря едно и също – всички партии се наддават кой колко по-големи обещания за разходи ще даде. Вече не мога да си спомня от колко години насам нито една политическа сила не е предложила мярка за намаляване някой разход“, поясни бившият вицепремиер.

И успокои, че няма да преживеем 2023 г. без бюджет, но трябва да се приеме от мнозинство и правителство, което ще поеме отговорност. Николай Василев заяви, че се надява на евро-атлантическо и реформаторско правителство, което значи дясно.

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    „Другарю“ Василев, защо се ЧУДИТЕ, и през 2021г. и днес Вие ПАК Сте ТУК!?!?!? Толкова ли НЯМА в България НОВИ ЛИЦА, ХОРА, РАЗБИРАЩИ, МОЖЕЩИ,……, ами ВСЕ Вие??????????????????????????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.