Въпреки ареста: Бойко кляка на Киро и Асен, подкрепя кабинет на ПП

4 7 351

Каква е цената? Въпреки че само преди няколко месеца ПП го натика ареста, Бойко е готов да клекне за кабинет на Киро и Асен. ГЕРБ би подкрепила правителство с мандата на „Продължаваме промяната”, заяви днес за ужас на редовите гербопитеци лидерът на партията Бойко Борисов. Това ще стане, ако партиите разпишат предварително управленска програма, обясни Борисов в Пловдив.

„Ние можем да подкрепим всичко в името на хората. Ако се съгласят предварително да подпишем какво има право да прави това правителство, ще ги подкрепим. Тръгнат ли да правят глупости, ще бъдат свалени, няма да се цапаме повече с тях“, заяви Борисов.

Това е пореден обрат в неговите изказвания по темата. В края на октомври той заяви, че няма значение дали правителство се гласува с първия, втория или третия мандат, стига да има предварителна уговорка между партиите.

След това заявяваше, че ако „Продължаваме промяната“ не подкрепи правителство в мандата на ГЕРБ, то отговорът ще е реципрочен. „Нито те ще се пречупят, нито ние“, заяви Борисов на 5 ноември.

След последните разговори между партиите в парламента той е още по-голям оптимист, че ще има правителство.

„В такава ситуация е нужно нестандартно решение – документ, подписан от политическите партии, за правителство за кратък период – 3 дена, 3 месеца, 6 месеца. Да се изпълнява само това, което сме подписали“, каза Борисов, без да уточнява кои партии смята, че трябва да се обединят около такъв документ.

Вчера (10 ноември) в интервю за „Капитал“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков посочи, че партията няма да търси подкрепата на ГЕРБ за правителство, а ако получи такава, то тя няма да доведе до зависимост.

Реклама

Попитан дали ще бъде кандидатура на ГЕРБ за премиер, днес Борисов каза, че в друга държава това няма да се обсъжда, тъй като няма по-опитен и можещ от него. Въпреки това не смята да участва в изпълнителната власт.

„Няма да го причиня на себе си, нито на семейството, нито на партията“, каза Борисов. По думите му министрите в евентуален кабинет не трябва да са политически лица.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че затопляне на отношенията между него и президента Румен Радев нямало, но той постъпвал много мъдро, като забавя връчването на първия мандат за съставяне на правителство.

„България се люшка, тъй като премиерът е най-овластеният. Сега пък президентът е свръховластен чрез процедурата служебно правителство“, каза Борисов.

В хода на разговора си с медиите Борисов агресивно повиши тон на журналиста от „Нова телевизия“ Благой Бекриев. Причината е, че медиите не задавали въпроси по повод ареста му.

„В една демократична държава излиза премиер и арестува свой опонент. Не ви ли е срам, говорите за правова държава, вие не питате“, попита Борисов, който не за първи път дава насоки на журналистите как трябва да си свършат работата.

Същата медия пък критикува от Широка лъка в края на октомври, когато потърси сметка за репортаж за уменията по карате на Кирил Петков.

4 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  „Другарю“ Борисов, ВЪЗМОЖНО ли е, и в КОЯ ДЪРЖАВА, да бъде СНИМАН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ в една от стаите си в РЕЗИДЕНЦИЯТА ГОЛ, и НИКОЙ да НЕ е ВИДЯЛ и ЧУЛ!!! Вече, колкото МЕСЕЦА?!?!?! НЯМА НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ от СЛУЖБИТЕ!!!??? ЗАЩО, „Другарю“ Бойко????!!!

 2. RQ-8 казва

  БОКО иди с МИР
  в ИЗМИР
  за тебе НЯМА вече КЕЛПИР
  Надпис с фуолмастер на тоалетна-кенеф в с.Малък Поровец Разградско

 3. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

  тея двамата тепърва ще го шибат чисто гол ,като добермани са – няма пускане

 4. ✯Джypeвkaтa KYPAЛИHA Mинoжa CлaНинoвa✯ казва

  ☞Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятa в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz

  ☞Дoлy мaфиятa!☜☞: yerl.org/LrADO

  ☞.¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Боко-Българоубиецо oт ceлo Xepakoвo, ПPOKЛИНAМ ТE ДA ГOPИШ В AДA YPOД ГНYCEН. ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.

  ¸¸¸¸¸¸Пpokлeти дa ca Тoдop Зaмфиpkьoв Живkoв-Яшap-Янko, и вcичkи Зaмфиpkьoвци oт Яшapoвия poд, дo дeвeтo koлянo¸¸¸¸¸¸
  .¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Kлaнът нa пpaвeшkитe koпaнapи-бългapoyбийци Живkoви, дa вpи в kaзaн c лaйнa, в дeвeтият kpъг нa Aдa Вo Вek и Вekoв. . ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: yerl.org/Y7Ce5
  ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz
  ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz

  ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x

  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp

  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[I]☜☞: tiny.cc/mdayuz
  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[II]☜☞: tiny.cc/zdayuz
  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[III]☜☞: tiny.cc/xdayuz
  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[IV]☜☞: tiny.cc/vdayuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.