Маските паднаха: Бойко поиска кабинет на Стефан Янев

6 6 373

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага да бъде сформирано правителство с третия мандат, който да отиде в „Български възход“.

Според Борисов за съставянето на кабинет са възможни различни варианти – с по-експертен състав и ясно договорена програма или с по-политически фигури.

Бойко предложи и конкретна формула – министри да станат настоящите председатели на комисиите в НС.

Според лидера на ГЕРБ правителството трябва да е с къс мандат – до лятото или до местните избори, но е критично важно да има действащ кабинет през зимата в условия на продължаваща война. Борисов потвърди, че няма амбиции да застава начело на кабинет.

„Ние можем да на правим правителство и с първия мандат, но то няма да е устойчиво, няма да предизвика спокойствие, няма да ни представи еднозначно пред обществото и напрежението ще продължи да расте.

Трябва да се благодари на президента Радев, че проявява търпение да може и ние да свикнем, че сме победители, а другите са победени, че най-доброто е работещо правителство.

Това го иска народът, това го диктува здравият разум. Всичко останало е катастрофа. За да няма его и да няма ядосани по трасето, въобще не трябва да се говори за първи, втори и който и да е било мандат. Но ни имаме вече много добра коалиция“, коментира в ефира на Би Ти Ви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според Борисов партиите не могат да си позволят да разпуснат парламент, който работи добре и постига високо съгласие по много въпроси.

„Има един факт – гласуванията в парламента. Там резултатите от изборите и резултатите от гласуването съвпадат. Българите са за двата съюза ЕС и НАТО. Този съюз се оформи още по времето на Северна Македония с огромно мнозинство.

Решението за предоставяне на военна помощ на Украйна събра 175 гласа за. Решението за втората част на ескадрилата F-16 – 162 гласа, стабилно мнозинство от 4 партии. Решението за еврозоната – 157 за. Решението за 100% диверсификация на руското ядрено гориво – 153 гласа за. Ако продължи да работи така парламентът, как да обясним защо разваляме парламентът“, коментира Борисов.

Реклама

На фона на тезата, че има сформирано мнозинство Борисов на практика отвори голям фронт срещу „Продължаваме промяната“ и даже обяви, че тази партия може да „стане трудна за общуване“.

Борисов първо разкритикува енергийния министър Росен Христов, че извършва политически акт и излиза извън правомощията си като служебен министър, отправяйки критики към кабинета Петков за доставките на газ. Борисов обяви, че ГЕРБ искат оставката му и в същото време се впусна в подробен разказ на твърденията на Христов по адрес на „Продължаваме промяната“.

„Какво каза Христов? Той каза чудовищни неща.  Кирил Петков е купувал газ с 30% по-скъпо и не е направил нищо за дългосрочни отговори за доставка. Крактосрочните договори са подписани в нарушение на Закона за енерггетиката. И Христов е установил всичко това при встъпването си в длъжност“, коментира Борисов.

Той хем каза, че не вярва на Христов и затова му искат оставката, хем потвърди, че в предизборната кампания ГЕРБ са имали същите упраци. „Аз се надявах Делян Добрев да не е прав“, каза Борисов. Борисов допълни, че някои гласувания на ПП са били озадачаващи – като отказът на Асен Василев и други депутати да подкрепят решението за доставката на втората част от ексадрилата F-16.

Борисов потвърди, че няма да е номинация за премиер и обяви, че има готови имена за министри. Сред тях има и стари министри, и нови експерти. Борисов отказа да коментира имена, защото още не се е стигнало до кабинет.

Борисов заяви, че е възможно да се състави и експертен кабинет с нови лица експерти след постигнато съгасие по точно определени политики, а после лансира обратен вариант – да има политическо правителство, като за министри бъдат излъчени председателите на парламентарните комисии в НС.

„Най-лесно ще е третият мандат да отиде при възхода. Това правителство ще е с кратък мандат – до лятото или до местните избори. Ние винаги можем да отидем на избори. Моето предожение е по същия начин както минаха комисии, ако искат, шефовете на комисии да станат министри, да изпълнят тези точки и тогава да отидем на избори.

Ще е минала зимата, никой няма да е загубил от нас“, заяви Борисов. „Ако всички бъдем мъдри, ще имаме правителство. Има още време партиите да узреят. Какво означа Радев да ни даде бюджет. Бюджет се прави с отговорно правителство.

Ето ви изход – 30-40 точки на един лист“, обясни офертата си Борисов. Той отрече да има коалиция хартиена бюлетина с аргумента, че дори ДБ се съмняват в машините и имат жалба по въпроса.

Борисов бе принуден от водещия отново да коментира темата със снимката, която разбуни духовете с кюлчета и пачки с банкноти. „Никога не съм имал кюлчета. Аз съм години наред имал жена банкер, да си държа парите така. Те и в тоалетната ме записаха. Аз съм винаги бил народен човек. Що аз не записвам някого?

Народът сложи ли ме пак пръв?“, коментира Борисов. На въпрос кой го е записал лидерът на ГЕРБ спекулира, че това е най-вероятно този, записал Кирил Петков и Лена Бориславова. „Питайте кой ги снима и да обединим усилия да ги намерим. Ето, още една коалиция“, каза Борисов.

6 Коментара
 1. Со керез казва

  Има си хас, зеления чорап е план Б, план А, двете циглета се провали… И така до пълното изчезване на оФчото стадо.

 2. Lucid & Ferrous казва

  „Решението за предоставяне на военна помощ на Украйна събра 175 гласа за. Решението за втората част на ескадрилата F-16 – 162 гласа, стабилно мнозинство от 4 партии. Решението за еврозоната – 157 за. Решението за 100% диверсификация на руското ядрено гориво – 153 гласа за.“
  Такива решения се вземат с РЕФЕРЕНДУМ!, а не с вотове на полуобразовани/полуинтелигентни представители на ОПГ-та. Хора с IQ на маймуна не могат да решават бъдещето на държавата ми.

 3. Корифей К. Коджарифеев казва

  Да добавя, решението да си свалим гащите за СМ пред ЕС с 170 гласа на ГЕРБ,ДПС, ПП и “въздържалите се“ да гласуват против БСП !

 4. ✯Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг✯ казва

  ☞Oпитaвш ce дa yбиeш нeвинeн ЧOВEK!☜

  ☞Имaй гoтoвнocт ckopo дa YМPEШ, БOЖИEТO възмeздиe cпoxoждa вcekигo!☜

 5. ✌Ванина Колева✌ казва

  ☞.¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Боко-Българоубиецо oт ceлo Xepakoвo, ПPOKЛИНAМ ТE ДA ГOPИШ В AДA YPOД ГНYCEН. ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.

 6. Aтилa казва

  ☞Aбcолютнo вcичkи пoлитици ca нacлeдници нa шyмkapитe-тepopиcти и ca oт ДC-БKП-Koтилoтo!
  ☞Aбcолютнo вcичkи пoлитици ca дeцa и внyци нa ДC-Koмyниcти-Mилициoнepи!

  ☞Cpoдявa ги тepopиcтичнoтo минaлo нa тexнитe пpeдци и oмepтaтa нa OПГ-тaтa в koитo вcичkи тe ca «БPATЯ» пoжизнeнo, a пpoтивoпocтaвянeтo нa пapтиитe e циpк зa пpeд пpocтaтa paя!: tiny.cc/wewyuz

  ☞Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм!

  ☞Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB!
  ☞Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-ЦИГAH-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe!
  ☞Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo!
  ☞Члeн нa БKП – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Член на MBP – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Члeн на ДC – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Члeн на ДAHC – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Cвoдниk – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Kмeт – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Пpokypop-Maфиoз – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Cъдия-мpъcниk – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Caниpaщ мoшeниk-дoмoyпpaвитeл на панелка – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! Янa Гъpkинятa

  ☞Koмyниcти, Дeцa нa Koмyниcти, Внyци нa Koмyниcти-CAМO ДO CТEНAТA!
  ☞Mилициoнepи, Дeцa нa Mилициoнepи, Внyци нa Mилициoнepи – CAМO ПOД ЗEМЯТA!
  ☞Kaзax!: cutt.us/GebZn

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.